Очаква ни вълнуващ месец, който ще ни донесе голямо разнообразие от събития: сюрпризи, неочаквани обрати на сюжета и много друго. Хороскопът за април 2018 предвещава наситено време, потенциално успешно, макар и нелесно.

Хороскопи за април 

Първата половина на месеца е много активно време, защото Слънцето и Меркурий в Овен образуват аспект с Марс, Сатурн и Плутон в Козирог. Планетните влияния дават изобилие от енергия, правят ви динамични, смели, изпълнени с инициативи. В същото време трябва да бъдете внимателни, защото аспектите са напрегнати и не всичко ще се получи гладко. Втората половина на месеца обещава да бъде малко по-спокойна.

Меркурий продължава ретроградния си период до 16 април 2018.

Времето не е подходящо за нови начинания, но е добро за работа, която изисква повишено внимание и съсредоточеност, а също и за възстановяване на незавършени проекти. Вие може да забележите, че делата се развиват бавно или ще срещате препятствия, но не трябва да се опитвате да ускорявате естественият ход на събитията.

Новолунието на 16 април 2018 ще бъде в Овен в съвпад с Уран. В живота ви ще се случи нещо ново, защото Уран е планета на промените. За да се радвате на възможностите, които идват, трябва да оставите миналото и да бъдете готови смело да прекрачите извън пределите на обичайното. Мислете желания, градете планове за бъдещето и вярвайте в себе си!

На 20 април 2018 Слънцето преминава в Телец, подчертавайки материалната и финансовата страна на живота. Настъпва подходящо време за любов, както за укрепване на съществуващите отношения, така и за търсене на нова половинка, ако все още сте сами.

Пълнолунието на 30 април 2018 година е в Скорпион, когато пълната Луна образува съвпад с Юпитер. Пълната Луна повдига темите за образование и пътуване, а Скорпион допълва и финансите.

Звездите съветват представителите на огнените знаци (Овен, Лъв, Стрелец) да бъдат дипломатични и да действат в сътрудничество с другите. Много от вас ще усетят желание да започнат нови проекти, но това е най-добре да го направят през втората половина на месеца, когато Меркурий възстановява директното си движение.

При много от родените под знаците на земната стихия (Телец, Дева, Козирог) няма да възникнат големи затруднения. Може да изпълнявате ролята на посредници, да вдъхновявате околните и да ги водите след себе си. Марс ви зарежда с енергия, така че действията ви ще бъдат ефективни, вие уверено ще се движите към постигането на целите.

На въздушните знаци (Близнаци, Везни, Водолей) се препоръчва да бъдат реалисти, честни и дисциплинирани. В последните десет дни от месеца животът ще стане по-балансиран, а обстоятелствата ще бъдат по-хармонични. През този период ще ви бъде по-лесно да намерите своето щастие и в личния си живот, и в службата.

Представителите на водната стихия (Рак, Скорпион, Риби) ще се посветят на работата, това ще им носи удовлетворение и материален бонус. Обърнете внимание на новите хора, които ще се появят около вас в този период. Някои от тях ще ви помогне във важните ви бъдещи дела.

Овен

Този пролетен месец ще ви помогне да укрепите отношенията си, да им придадете стабилност и надеждност. Венера, планетата на любовта, до 24 април 2018 ще остане в дома на парите за Овен, което означава, че ще бъдете доста прагматично настроени. Не се очаква много романтика, времето е подходящо за укрепване на любовните и съпружеските връзки.

Представителите на вашия знак сега повече ще ценят комфорта и спокойната изява на чувства, а не бурните страсти. Вашият авантюристичен дух ще утихне за известно време, защото приоритет ще станат паричните и имуществените въпроси. Заедно със съпруга/та или с любимия човек вие ще решавате как да разпределите паричните средства и как да повишите нивото на доходите. Ако ви предстои да избирате потенциален партньор, отдайте предпочитание на този, който е способен да си осигури благосъстояние и е надежден по отношение на финансите.

В последните дни на месеца, когато Венера преминава в дома на комуникациите, любовната атмосфера ще се промени, ще стане по-свежа и непринудена. Хороскопът обещава добро взаимно разбирателство в двойката, а на самотните Овни – благоприятни възможности за флирт и общуване с противоположния пол. Ако търсите любов, то очаквайте приятни изненади. За да нараснат шансовете за успех се препоръчва да бъдете по-често в обществото и да се запознавате с нови хора.

В семейството са възможни промени, които изискват непосредственото ви участие. Проблемите и неотложните въпроси може да бъдат свързани и с роднини. Семейните обстоятелства, независимо от някои трудности, са с тенденция към подобряване. Периодът е подходящ да направите семейното гнездо уютно и комфортно като обновите интериора, започнете ремонт или купите полезни, домакински вещи.

Телец

Месецът предвещава да бъде успешен за любов, защото Венера, планетата на любовта, е разположена в Телец.

Това е добър знак, говорещ за събития с позитивен план. В личния живот се очакват повече радости и удоволствия, а отношенията ще се изпълнят с топлота и доброжелателност.

Хороскопът обещава много на самотните представители на вашия знак. Влиянието на Венера ще ви дари с особена привлекателност, така че няма да е необходимо да си правите труд да предизвиквате интерес у срещуположния пол. Това е чудесно време за флиртуване, нови запознанства и романтични срещи. Дори и да не търсите любов, тя може сама да ви намери, неочаквано.

След 24 април 2018, когато Венера преминава във вашия дом на парите, в отношенията ще цари по-малко романтика, а ще преобладава практическият подход. Заедно с възлюбения/та или съпруга/та вие ще отделите внимание на финансовите и имуществените въпроси.

Пълнолунието на 30 април 2018, в партньорския дом на Телците, подчертава темата за отношенията. То носи положителна енергия, защото е в съвпад с Юпитер, планетата на успеха. В светлината на пълната Луна може да откриете онова, което е останало скрито по-рано. Ще ви стане ясен смисълът на някои обстоятелства или на значими за вас отношения.

Близнаци

Този пролетен месец ще стане за вас период на относително затишие в любовта.

Планетата на любовта, Венера, се намира в сумрачния дванадесети дом на Близнаци, предвещавайки мъгливи обстоятелства в личния живот. Дори обичайните ситуации могат да получат необикновено или странно развитие.

Влиянието на Венера в дванадесети дом може да се прояви като тъга или чувство за самота. Възможно е разочарование от любимия човек, отчуждение, раздяла. Не са изключени клюки от недоброжелатели, сплетни, шантажи. Бъдете внимателни при общуването с ненадеждни хора, не издавайте своите тайни. От друга страна, времето е благоприятно за тези, които имат тайни любовни отношения.

До 16 април 2018 продължава ретроградното движение на Меркурий, което за вас има особено значение, защото планетата се явява покровител на знака Близнаци. Това е време за дълбоки размисли и осъзнаване на текущите ситуации. Вие можете да разберете много за себе си, за любимия човек и за отношенията ви. За много от вас периодът ознаменува обрат в духовното развитие.

През последните дни на месеца се очаква повече радост в любовта. На 24 април 2018 във вашия знак влиза Венера и животът ще заискри с нови краски. Ще подухнат нови ветрове, които ще донесат положителни промени. Ще приключи противоречивостта на предишния период, настъпва успешен период за любов.

Рак

При Раците ще се появят възможности да направят любовните отношения стабилни и надеждни. Вие ще се отнесете сериозно към любовта, защото във вашия партньорски дом е разположен строгия Сатурн. Влиянието на тази планета не обещава много романтика и страсти, но подкрепя усилията за укрепване на връзката.

През април 2018, в личния живот настъпва решаващ момент, когато или ще бъдат поставени основите на бъдещата двойка, или ще бъде обобщен изминатият, дълъг път. Много ще стане очевидно, защото през целия месец, в партньорския дом за Рак, остава енергичния Марс, играещ ролята на катализатор и предизвикващ значими събития.

От друга страна, вие можете да разчитате на благотворният ефект на Юпитер в дома на любовта за Рак и на подкрепата на Венера – планетата на любовта, която се намира в добро, за вас, положение. С други думи, дори да се случат трудни моменти, те ще се разрешат, и в кроя на краищата всичко ще бъде на ред.

За семейните Раци месецът не е лош. Появяват се надежди и планове за бъдещето, които вие непременно ще поискате да обсъдите с близките си хора. Отношенията със съпруга/та и близките се отбелязват с хармония, особено, ако в отношенията преобладава рационалния подход, а не емоциите.

Лъв

Звездите предвещават страхотен месец, който ще ви накара да се чувствата така, че все едно сте на седмото небе.

Романтиката ще бъде в пълен разцвет, ще ви движи жаждата за приключения и желанието да победите.

Това е време, когато са възможни много и страстни любовни истории, но не без рискове и вълнения. Лъвовете трябва да се въоръжат със здрав разум и умереност, в противен случай не са изключени неприятности, заради любовни похождения. Като цяло, това време способства повече любовта, заради самата любов, а не заради брак или дълготрайни отношения.

Планетата на любовта, Венера, до 24 април 2018 ще остане в кариерния дом за Лъвовете, така че личните отношения ще могат по удивителен начин да повлияят на кариерното развитие и социалното положение. Има вероятност да започнете служебен роман с колега или дори с боса. Също, ще бъде добра идеята, да отделите внимание на имиджа си: да обновите работния си гардероб, да се заемете с външността си, да водите светски живот.

Дева

За Девите месецът обещава да бъде напълно благоприятен. Личният живот ще се оживи, очакват ви и страсти, и по-позитивно възприемане на личните отношения.

Планетата на любовта, Венера, до 24 април 2018 е разположена в девети дом за Дева, разширявайки вашите перспективи. Звездите съветват да развивате отношенията с любимите, на основата на общи идеали, увлечения и духовни интереси. Любовта може да бъде свързана с разстояние, например – може да започнете роман с човек отдалече, или да започнете отношения на разстояние. Шансовете за успех в любовта ще растат при пътешествия.

Венера получава подкрепата на Марс и Плутон, в дома на любовта за Дева, така че любовните увлечения ще се проявят интензивно. Чувствата ще станат силни и дълбоки, повече внимание ще привлече физическата страна на любовта. Ако се зароди романтичен интерес, ще ви бъде трудно да се противопоставите на съблазните. Пазете се от илюзии, защото влиянието на Нептун може да ви даде нереална представа за действителността.

Що се отнася до семейството, вие ще проявите много инициативи по отношение регулирането на семейните отношения. Активността ви ще включва придобиването на имущество и стоки за бита. Общуването с роднините, особено с по-възрастните, ще ви донесе и удоволствие, и полза. Възможно е да вземете участие в любовните дела на роднините.

Везни

Този пролетен месец ще ви донесе повече откритост и повишена необходимост да споделяте чувствата, мислите, впечатленията си с любимия човек, защото в партньорския дом за Везни са разположени Слънцето и Меркурий. Вие ще бъдете съсредоточени върху отношенията, ще отделяте повече внимание на своята половинка. Ще имате възможност да проявите най-добрите качества на своята натура, да покажете грижата и предаността си към скъпите, за вас, хора.

За самотните Везни периодът е многообещаващ. Планетното влияние ще се изрази в общителност, лекота при установяването на връзки. Ако търсите любов, то ще можете да съблазнявате и очаровате без никакви усилия от ваша страна.

На 16 април 2018 ще има Новолуние в партньорския дом за Везни, в съвпад с непредсказуемия Уран – това означава, че ще задуха свежия вятър на промяната. Лунната енергия е способна да предизвика поток от необичайни събития, които ще обърнат всичко с „главата на долу“.

През последните десетина дни на април, личният живот ще стане значително по-спокоен и премерен. Вие ще забележите, че любовта е взаимно свързана с финансите, а в отношенията ще се намесят паричните интереси. Вашият съпруг/а или възлюбен/а може да очаква увеличение на доходите, което ще се отрази положително и на вас.

Скорпион

Очаква ви романтичен месец, когато мечтите могат да се сбъднат.

Планетата на любовта, Венера, до 24 април 2018 ще бъде разположена в партньорския дом за Скорпион, което предсказва успех. Сега не е време да бъдете сами, време е да за близост и сливане с любимия/та. Още повече, че Венера образува хармоничен аспект с Марс, което добавя страст.

Периодът е благоприятен както за вече установени любовни съюзи, така и за нови, зараждащи се любови. Ако отношенията ви са възникнали неотдавна, то е вероятно да преминат на ново ниво. Могат да се появят планове за дълготрайни отношения, свързани със семейство и деца.

Самотните Скорпиони имат големи шансове да срещнат някой специален, да започнат любовен роман, който да прерасне в дълготрайни и успешни отношения. С Венера на ваша страна нараства привлекателността ви, така че няма да чувствате недостиг на интерес към вас от страна на противоположния пол. В същото време, вие ще бъдете склонни да отделяте много внимание на имиджа си, което може да ви разсейва от важните дела. Не трябва да се отдавате на всички свои капризи, защото в преследване на удоволствията ще забравите за работата и другите си задължения.

Стрелец

Присъствието на Слънцето в дома на любовта за Стрелец разпалва страстите и възбужда чувствата. Това означава, че април 2018 ще бъде с голям любовен потенциал. Очаква ви време изпълнено с чувственост, много щедро от гледна точка на личния ви живот. Вие може да изпитате нова любов или да усетите, че старата любов става по-дълбока, или че се връща в живота ви. Не може да става дума за каквито и да било усложнения.

Още повече, че в дома на любовта се намира Меркурий – управител на вашия партньорски дом, който също внася своя дял в развитието на събитията. Дори най-инертните представители на вашия знак ще станат динамични, ще се стремят да предприемат нещо.

Ще ви привличат хора, отличаващи се с подвижност, разговорливост, досетливи и любопитни. Общуването и интелектуалната съвместимост ще изиграят важна роля при избора на партньор/ка, а също и при позитивното развитие на отношенията.

Новолунието на 16 април 2018, което е в дома на любовта за Стрелец, още повече ще подчертава темата за романтиката и личните отношения. Новата Луна в съвпад с Уран внася елемент на непредсказуемост. Бидейки планета на промените, Уран предвещава много нови и неочаквани усещания, правейки любовната атмосфера лека и непринудена. При тези обстоятелства, любовта от пръв поглед е много вероятна.

Козирог

През този месец, вашият знак е един от най-успешните в любовта. Очарователната Венера до 24 април 2018 ще бъде разположена в дома на любовта за Козирог, обещавайки приключения, ярка страст и силни емоции. Отношенията с любимия/та ще бъдат отбелязани с нежност и хармония. Вие ще бъдете способни да дарявате любов и да я приемате. Наслаждавайте се на всеки момент!

Венера, планетата на любовта, прави чувствата свежи, придава ви желание да флиртувате и да експериментирате. Въздействието на тази добра планета се засилва от хармоничния аспект между Марс и Плутон в Козирог, така че чувствата ще станат по-интензивни. Новите възможности до толкова ще ви увлекат, че никога няма да скучаете. Ако искате да въздействате на противоположния пол, то времето е напълно благоприятно. Самотните представители на вашия знак могат да срещнат някой специален, ще възникнат такива обстоятелства, че ще започне нова любовта история.

На съпружеските двойки и на тези, чиито отношения са започнали отдавна, Венера предвещава мир и съгласие. При много ще се появят нови планове и надежди. Общуването ще донесе на съпрузите не само удоволствие, но и съвместни творчески планове. Вие интуитивно ще чувствате отношенията с близките, а понеже Нептун се намира в дома на информацията, пазете се от грешно разбиране и заплетени ситуации.

Водолей

През април 2018, Водолеите ги очакват интересни срещи и нови запознанства. Ако вие сте сами, може да се зародят нови отношения, които да са основани на сходни мисли и общи интелектуални интереси.

Тъй като Слънцето управлява партньорския дом на Водолей, а до 20 април 2018 остава във вашия дом на комуникациите, общуването ще изиграе особена роля в отношенията. Разговорите на различни теми, обмяната на мнения и идеи ще правят любовната връзка по-задълбочена, ще предизвиква желания и ще дарява незабравими впечатления.

Венера, планетата на любовта и хармония, до 24 април 2018 е разположена в дома на семейството, нейното въздействие ще окаже положително влияние върху семейните взаимоотношения. Венера обещава мир и спокойствие в дома ви. Това е подходящо време за приемане на гости и провеждане на семейни празници.

Ако връзката ви е в процес на съзряване, можете да говорите с близкия човек за създаване на семейство или за съвместно съжителство. Тези, които вече имат своя половинка, могат да обсъдят строителство на дом, покупка на недвижим имот, ремонт или други дейности, които да направят живота ви по-комфортен и приятен.

Риби

Този пролетен месец обещава хармония в отношенията и благоприятни възможности. Венера, планетата на любовта, заема удачна за Рибите позиция, намеквайки за това, че е време да обичат и чувстват себе си, и половинката си на една вълна.

Венера е разположена в дома на комуникациите и я подкрепят позитивни аспекти от други планети. Ако вече имате своя половинка, ще прекарате времето с нея весело и полезно за отношенията. Периодът е много подходящ за това, заедно да бъдете в приятелски компании, да изучавате нещо ново, да пътешествате. Самотните Риби могат да разчитат на запознанство с много приятен човек.

На 24 април 2018, Венера преминава в дома на семейството, романтичният аромат намалява и освобождава място за по-прагматични неща. Любовните и съпружески отношения ще се преплитат с материални интереси и вероятно с професионални дела.

Макар и положителното влияние, за представителите на вашия знак да е достатъчно, има и противоречиви астрологични фактори. До 16 април 2018 продължава цикълът на ретрограден Меркурий, таке че е възможно възвръщане на проблеми, които не са разрешени в миналото. В същото време, плюс ще бъде това, че вие ясно ще съзнавате перспективите на любовния или брачен съюз, ще направите правилните изводи и ще преминете на по-високо ниво на взаимно разбирателство. От значение е балансът в двойката, за да може всеки да се чувства равноправен партньор, не трябва да възниква усещането, че единият експлоатира другия.

Още статии и хороскопи от Мая Павлова – на личния й сайт. 

Facebook Twitter Google+

0 Коментара