Хороскопът за ноември 2018 година предвещава месец на обновление. Слънце в Скорпион дава сили, необходими за решаване на деликатни и сложни въпроси. Нашите основни съюзници в това са: настойчивостта, упоритостта и искреното желание всичко да се подреди.

През ноември се случва едно от най-важните астрологични събития за 2018 година – Юпитер влиза в Стрелец, знакът, който управлява, където ще се намира в продължение на тринадесет месеца, т.е. до декември 2019. Юпитер в Стрелец се проявява широко и свободно, приканвайки ни да изпитаме нещо неизвестно, тръгвайки да търсим приключения.

Месечни хороскопи 

Планетата на любовта, Венера, до 16 ноември 2018 продължава ретроградното си движение, предлагайки да преразгледаме отношенията и да разберем дали сме зависими във връзката си или тя е взаимна. В този период може да бъдем изкушени, по-често от обикновено, от любовни съблазни. Някои ще ги преследват спомените за предишни страсти и отминала любов. Възможно е да се появи желание да възобновите отношения, които вече са приключили.

Още една тема на ретроградна Венера: невърнатите дългове. Би било идеално за изплатите това, което дължите или да започнете да връщате на части. Ще ви бъде почти невъзможно да устоите пред покупката на луксозни предмети, но това ще доведе до сериозни последствия за личния ви бюджет. Ще бъде добре да ги оценявате от гледна точка на функционалността. Хороскопът препоръчва да помислите за покупката на практични предмети, на разумни цени или дори втора употреба.

Меркурий също е много активен през този месец. Намирайки се в Стрелец, планетата започва ретроградно движение на 17 ноември 2018. Ретрограден Меркурий дава склонност към задълбочен анализ, търсене на отговори извън думите и значенията.

  • на знаците от Огнената стихия (Овен, Лъв, Стрелец), звездите обещават динамичен месец. Вие ще имате изобилие от енергия, като е по-добре да не я изразходвате за развлечения, а за по-практични занимания. Пазете се от разкриване на секретна информация, за да не станат обществено достояние тайните ви.
  • Хората на земната стихия (Телец, Дева, Козирог) ще преуспеят в работата и финансите. Много ще се заемат с търсене на допълнителни източници на доходи. Обърнете внимание на хобитата и увлеченията си, защото можете да ги превърнете в доходен бизнес. Не действайте сами, а търсете съмишленици, за да получите подкрепа.
  • За представителите на знаците на Въздуха (Близнаци, Везни, Водолей) настъпва добро време, за да изговорите с близките си всичко онова, което ги безпокои. Не акцентирайте върху противоречията и не се конфронтирайте, вместо това търсете точки на съприкосновение. Като цяло, сферата на отношенията е силната ви страна (любовни, делови, приятелски).
  • Водните знаци на Зодиака (Рак, Скорпион, Риби) ще се съсредоточат върху личния си живот, а не върху кариерата. Вие ще чувствате необходимост да си починете и да установите по-тесни контакти с близките и любимите си хора. Възможно е да разберете истинския смисъл на нещата и да разберете някои тайни.

Овен

В личния живот на Овните се очакват много ярки събития, но и няма да избегнат вълненията. Възможни са разриви и помирявания, начало на нов роман и възобновяване на прекъснати отношения. Не се учудвайте, ако се влюбите от пръв поглед или се появи фатална страст. За самотните представители на вашия знак, този период е горещ, чувствата могат да избухнат внезапно по начин, че целият свят да заискри с нови, ярки цветове.

Венера, планетата на любовта, е разположена във вашия партньорски дом и до 16 ноември 2018 продължава нейното ретроградно движение. През първата половина на месеца назряват интриги, влюбените имат за какво да се упрекват един-друг. Но има възможност за благополучно разрешаване на трудностите, в резултат на което, напрежението ще се разсее.

През втората половина на месеца, Овните ще предложат на половинката си да „оживят“ своите отношения, да погледнат по нов начин на живота по отношение на двойката или да се увлекат по съвместен проект. Много от вас отново ще открият удоволствието да прекарват заедно времето си.

Звездите обещават интересно време, но не трябва да се съгласявате на съмнителни предложения. Важно е да не си „губите главата“ и рационално да оценявате перспективите. Тези, които вече са семейни, трябва да бъдат особено внимателни, за да не си навлекат семейни проблеми, заради „забранена“ страст.

Телец

Слънцето преминава транзитно през партньорския дом на Телец, привличайки внимание към темата за отношенията. Ще ви движи желанието за укрепване на отношенията и създаване на солидна, материална основа за съвместен живот. Чувството за общност със съпруга/та или любимия човек ще се усеща по-силно. Някои съпружески двойки дори ще планират да си родят дете.

Новолунието на 7 ноември 2018 се случва в партньорския дом на Телец. Могат да се активират стари проблеми, които ще бъде необходимо да решите. Аспектът на Новолунието с Нептун, планетата на илюзиите, предупреждава за прибързани изводи. Не всичко е така очевидно, затова е нужно да изчакате известно време, докато обстоятелствата не се изяснят.

Независимо от вълненията и недоверието, диалогът между партньорите ще се поощрява, както по-рано. През този месец видимо ще се проявява влиянието на ретроградните планети, така че е добре да прекарвате времето, за да обсъждате темите, които по-рано сте избягвали, включително и упреци за изневяра. Времето е благоприятно за помирение, защото планетните влияния способстват поддържането на стабилност в личния живот.

Що се отнася до самотните Телци, то те могат да се окажат в най-странните ситуации. Или те безумно ще се влюбят и ще мечтаят за брак, но техните любими няма да споделят тази идея, или на тях ще им се струва, че нямат никакви задължения, но ще се сблъскат с човек, който ще иска връзката им да премине на по-сериозно ниво.

Независимо от семейното положение, близките ви ще окажат положително влияние върху вас. Те ще ви предложат морална подкрепа, ще ви дадат полезни съвети, с потвърждение от собствения си опит.

Близнаци

Месецът обещава да бъде благоприятен по отношение на личния живот. На 8 ноември 2018, в партньорския дом на Близнаци влиза Юпитер, планетата на успеха и изобилието. За вас настъпва благоприятно време, когато в сферата на отношенията са възможни, действително значими, събития. Например, това може да бъде встъпване в брак или големи успехи на съпруга/та, ако сте семейни.

Планетното въздействие ще се усеща в продължение на тринадесет месеца, до декември 2019 година, когато Юпитер завършва този транзит. Но през този месец осезаемо ще се проявява въздействието на ретроградните планети, затова, сега, не трябва да се очакват бързи промени.

Венера до 16 ноември 2018 продължава ретроградното си движение във вашия дом на любовта. По този начин, вие ще успеете да преразгледате своите идеали за любовта и отношенията си с любимия/та. Някои Близнаци ще стигнат до извода, че още не дошло време да се сближат с някой, който ги привлича, и по този начин сами ще се откажат от възможност да започнат нов роман.

На 17 ноември 2018 още една планета ще стане ретроградна, това е Меркурий, който е управител на вашия знак. Вие сте много придирчиви, когато се отнася до любовта, на вас е трудно да ви угодят, дори е невъзможно. Би било добре да се запитате сами, дали действително, вие, можете да предложите това, което очаквате от другите. Движейки се в обратно направление, Меркурий е способен да връща ситуации от миналото. В положителен вариант, могат да се възобновят прекъснати любовни отношения, но в негативен – да се повторят трудности, които вие считате за преодолени.

Тези от вас, които имат стабилни отношения, могат да се почувстват неудовлетворени, заради отговорности, задължения, скука и рутина – неща, които, в крайна сметка, подкопават всяка любов, независимо колко е красива. Хороскопът съветва да си поговорите със съпруга/та или любимия човек за това, което ви безпокои. Правилата на съвместния живот могат да се променят, но сега не се задават радикални промени на хоризонта, периодът е по-подходящ за спокоен живот. Ще имате възможност да решите дребни въпроси, които ще представляват основата на ежедневието ви като двойка.

Рак

Личният живот ще се оживи, защото Слънцето ще осветява с лъчите си дома на любовта на Рак. Настъпва добро време за тези, чиито отношения току-що започват и за тези, които търсят своята половинка. Още повече, че на 7 ноември 2018 във вашия дом на любовта е Новолунието, а неговото влияние е в състояние да предизвика важни събития. Това може да бъде нов любовен роман или възобновяване на прекъснати отношения.

Ноември 2018 е подходящо време да си позволите да опитате нещо ново в интимния живот, защото Марс е разположен във вашия осми дом, който е свързан с любовта и еротиката. Вие ще отхвърлите личните ограничения и табута, смело ще се държите с любимия човек.

За Раците, които вече са семейни, месецът ще бъде доста напрегнат. Не са изключени проблеми заради децата или заради идеи да имате такива. Също могат да станат актуални въпросите, свързани с верността или с това, колко време и сили, всеки от съпрузите, отделя за общия, семеен бит. За щастие, втората половина от месеца е благоприятна за помирение и изясняване на трудните моменти.

Лъв

Отношенията с любимите ще бъде основната тема, която ще представлява интерес за Лъвовете. Очакват ви разнообразни събития и, понякога, вие ще усещате, че личният ви живот се нуждае от повече енергия. Астрологичните влияния през ноември ще способстват обединението, укрепването на отношенията, на основата на общите интереси. С други думи, съществуват тенденции за стабилизиране на любовните връзки.

За вас има добра новина – на 8 ноември 2018 в дома на любовта на Лъв влиза Юпитер, известен в астрологията като планета на късмета и щастливите случки. Тук Юпитер ще се намира тринадесет месеца, до декември следващата година. Тази планетна позиция е благоприятна за всички Лъвове, но особено за тез, които търсят любов. С подкрепата на звездите е много възможна среща с някой специален човек, който ще внесе в живота ви нови цветове. Семейните представители на този знак ще се замислят за раждане на дете и преместване в по-комфортен дом или ще направят ремонт на сегашния си дом, защото семейството ще се разраства.

Юпитер ви обещава много, но трябва да си останете реалисти, защото преувеличените очаквания могат да ви донесат разочарования. За да не се случи това, не изисквайте от любимия си човек невъзможното. Ако искате да се чувствате уверени в отношенията, съобразявайте се с чувствата и желанията на вашата половинка.

На 17 ноември 2018 започва цикъл на ретроградно движение на Меркурий във вашия дом на любовта. Ретрограден Меркурий връща събития, така че трябва да обърнете внимание на това, което ще се случи през втората половина на месеца – много е вероятно да се повтори нещо от това, което вече сте преживели в миналото. Могат да бъдат както позитивни варианти, например: връщане на стара любов, така и негативни, – връщане на стари проблеми, които не са решени на време. Във всички случаи уроците на ретрограден Меркурий ще се окажат поучителни.

Дева

Вие ще станете по-открити, готови да общувате с колегите, съседите и с всички хора наоколо. Това ще ви помогне значително да разнообразите личния си живот. Самотните Деви могат да се запознаят с някой интересен човек. Ако вече сте семейни, срещите с роднините и приятелите ще ви спасят от самотата в двойката, от чувството на скука с половинката ви.

Втората половина на месеца ще бъде доста противоречиво време. На 16 ноември 2018 в партньорския дом на Дева влиза Марс, което дава склонност към конфликти. Важно е да бъдете търпеливи, да избягвате споровете с изящни и деликатни методи. Много сериозни неща могат да бъдат казани деликатно, като на шега.

На 17 ноември 2018, Меркурий, небесният покровител на знака Дева, започва цикъл на ретроградно движение. Времето е подходящо за анализ на съществуващите в двойката проблеми и търсене на пътища за тяхното решаване. В същото време, не се препоръчва започване на нови отношения, защото ретрограден Меркурий пречи на обективното виждане на обстоятелствата. Може би, вие няма да забележите някои неприятни черти на характера, на потенциалния кандидат, или обратното, ще му/й припишете достойнства, които реално не съществуват.

Ретрограден Меркурий понякога връща обстоятелства от миналото, предлагайки ни да ги погледнем отново, по различен начин. Вероятно е да се срещнете с предишен любовник/предишна любовница или, дори, да възстановите прекъснати отношения.

Времето е благоприятно за семеен живот. Юпитер, планетата на изобилието и успеха, на 8 ноември 2018 се премества в четвърти дом на Дева, който е свързан със семейството и произхода. Тук Юпитер ще пребивава до декември следващата година. В този период отношенията с роднините ще станат хармонични и дори стари разногласия могат да бъдат забравени. Темата за семейството и недвижимите имоти ще бъде подчертана и много въпроси ще се решат c изгода. Някои от вас ще си купят дом или земеделски участък, други ще направят ремонт, а някои ги очаква попълване на семейството.

Везни

През целия месец Венера, която е управител на Везни, ще бъде разположена във вашия знак, което ще ви даде повече самоувереност. От друга страна, Венера ще продължи ретроградното си движение до 16 ноември 2018, което може да върне в личния ви живот нерешени проблеми от миналото. Вие можете да почувствате, че вашата половинка не ви взима на сериозно или е неискрен/а с вас.

Както и да се развиват събитията, звездите ви съветват да не бързате с изводите, още повече с взимането на кардинални решения. Ако имате съмнения, трябва да се вслушате в мнението на приятелите и роднините. Опитайте да се отпуснете и скоро ще видите, че обстоятелствата се проясняват и се променят към по-добро.

Марс, планетата на привличането и страстите, остава в дома на любовта на Везни до 16 ноември 2018, което пробужда интерес към романтичните приключения и ви прави активни в любовните дела. Съблазните не са малко и под влиянието на Марс вие можете с лекота да се поддадете на краткотрайни страсти, независимо то това семейни ли сте или не. Това не е непременно лошо, но има вероятност, намеренията ви да не бъдат правилно разбрани. Използвайте времето за това, да сложите ред в личния си живот, а не да го усложнявате.

Скорпион

Очакват ви интересни събития в личния живот, но не всичко случващо се, може да бъде възприето еднозначно. Някои обстоятелства ще бъде трудно да се определят като положителни или отрицателни. Всичко това е, защото Венера, планетата на любовта, се скрива в тайнствения дванадесети дом на Скорпион, и нейното влияние носи противоречия.

От една страна вие се стремите към идеалната любов, която излиза зад пределите на физическото тяло. Възможна е връзка на любовта с духовността, религията или психологията. От друга страна, вие не отделяте фантазиите от действителността, обичате създадения от вас образ, а не реалния човек.

Някои Скорпиони ще се питат, дали отношенията не ограничават техните възможности за личностно развитие. Може би, вие ще сметнете, че разводът е изход от неудобната ситуация и ще поискате да станете отново свободни. Все пак, сега не е време да взимате окончателни решения, защото съществува голям риск да сбъркате.

Самотните представители на вашия знак могат да срещнат някой чрез роднини или приятели, и да започнат любовен роман. Но той може да приключи още едва започнал, защото вие не чувствате готовност да встъпите в сериозни отношения и да поемете ангажименти.

Стрелец

Личният живот може да бъде по-малко оживен, но в отношенията да се появи повече дълбочина. Ако вече имате втора половинка, заедно ще отриете нови граници за чувствата си.

За вас има добра новина – Юпитер, небесният покровител на вашия знак, на 8 ноември 2018 преминава в знака Стрелец. „Свеж вятър ще задуха във вашите платна“, а успехът често ще ви се усмихва. Във взаимоотношенията с любимите особено значение придобиват общите духовни и културни интереси, опознаването на новото и пътешествията.

До 16 ноември 2018 продължава ретроградният период на Венера, подчертавайки вашите стремежи да прощавате и се отдавате. С това ще направите впечатление на любимия човек, но трябва да имате чувство за мярка. Ако вашите отношения току-що са започнали, трябва да бъдете внимателни, за да не поставите основа на дисбаланс, при който другият винаги ще очаква от вас да отстъпвате.

На 17 ноември 2018 още една планета става ретроградна – това е Меркурий, управител на партньорския дом на Стрелец. Независимо от това дали сте сами или не, дали сте семейни, в живота ви може да се появи някой от миналото или да възникне желание да възобновите контакт с предишен любовник/предишна любовница. Дори и да усещате, че любовта се връща, вие трябва да знаете, че шансовете за дълготрайна връзка са много малки. Най-добре е да не се лъжете и обективно да погледнете на всички плюсове и минуси, за да не се разочаровате отново.

Пълнолунието на 23 ноември 2018 осветява вашия партньорски дом, таке че са вероятни важни събития в личния живот. Под влияние на лунната енергия, отношенията могат да излязат на ново ниво.

Козирог

Месецът предлага възможности да преоцените бъдещите си отношения и да разберете доколко вашите очаквания от любовта са реалистични. Проявява се въздействието на ретроградните планети, което пречи да вземете добре премерени решения. Звездите ви предупреждават да не предприемате радикални мерки, защото не всички обстоятелства се виждат обективно.

До 16 ноември 2018, Венера продължава периода на ретроградно движение във вашия дом на кариерата. По този начин е възможно объркване между любовните и деловите отношения. Някои Козирози отново ще открият за себе си очарованието на своето обкръжение или на някой от миналото, така че старото приятелство да се превърне в любов.

На 17 ноември 2018 още една планета става ретроградна – Меркурий. Би било по-добре да потърсите вариант да се запознавате с нови хора, особено ако сте сами, но не се хвърляйте в страстни отношения. Освен това, не е изключено новият/та любовник/ца да ви напомнят на някой от предишните ви избраници и да ви бъде трудно да свикнете с това.

Ако сте семейни или имате дълготрайни партньорски взаимоотношения, може да очаквате спокойно време, което да ви даде чувство за безопасност. Съвместната ви работа над някакъв проект или благоустройството на дома ще укрепят вашия съюз. Възможно е заедно с половинката да се заемете с ремонт или да помагате на роднини.

Водолей

Личният живот е изпълнен със събития и на вас точно така ви харесва. Интриги и тайни страсти са в дневния ви ред, но трябва добре да помислите преди да поставите под заплаха брака или съществуващите отношения. Препоръчва се да избягвате любовните триъгълници, за да не развалите репутацията си. Помнете, че сплетниците са много активни през този месец и могат да пуснат грозни слухове зад гърба ви.

Пренебрегвайки усложненията от този род, някои Водолеи ще изпитат внезапно, страстно влечение, което ще възбуди сетивата и ще накара сърцето им да бие по-бързо. Не задължително това да следва ново запознанство, напълно е възможно, вие отдавна да сте срещнали този човек, но никога до сега не сте го разглеждали като потенциален партньор.

Меркурий, управляващ вашия дом на любовта, на 17 ноември 2018 става ретрограден, т.е. ще започне да се движи в обратно направление. Могат да се върнат стари проблеми, свързани с любовните отношения. Семейните Водолеи ще усетят, че не са достатъчно свободни, за да се придвижват, а от друга страна е възможна ревност. Добре би било да си намерите занимание, което да се харесва и на двамата, за да прекарвате повече време заедно. Ако игнорирате съпруга/та, то вие може да бъдете неприятно изненадани да разберете, че той или тя имат „забежки“.

В семейния живот не се очакват безпокойства или някакви непредвидени обрати. На 6 ноември 2018, Уран временно излиза от дома на семейството за Водолеите, обещавайки повече стабилност и предсказуемост. Всичко ще си върви по своя ред, в отношенията с роднините ще има повече топлота и взаимно разбирателство.

Риби

Месецът обещава много активност в личния живот на Рибите. Ноември пробужда влечение и желание за създаване на общо пространство с възлюбения/та, където да се чувствате в безопасност. Времето е особено благоприятно за тези, които имат намерение да направят отношенията си официални.

Интимната близост и еротиката ще бъдат основни теми и ще представляват интерес през този месец, защото планетата на любовта, Венера, преминава транзитно през вашия осми дом. Но до 16 ноември 2018 тя ще бъде ретроградна, което носи рискове. Повече от това, на 17 ноември започва периодът на ретроградно движение на Меркурий, управител на вашия партньорски дом. Тези Риби, които още не са създали устойчиви отношения или които още не са решили какво искат, могат да направят неправилен избор.

Звездите съветват да търсите нови гледни точки за старите проблеми и да отделяте повече внимание на нуждите на вашата половинка. Ако в двойката не всичко е гладко, опитайте да освежите моментите на романтика. Например, можете да се отправите заедно на пътешествие или да се върнете там, където сте се срещнали за първи път, или да отидете на тези места, които са ви скъпи, на които имате прекрасни спомени.

Самотните представители на вашия знак могат да се увлекат по някой отдалече или да започнат любовен роман на разстояние. Като цяло, ретроградните планети дават склонност да се връщате при хора, с които сте се срещали по-рано, дори и предишните събития да не са се развивали така добре. Възможно е да преосмислите своето отношение към предишен любовник и да решите, че има смисъл да възстановите прекъснатата връзка. Много от вас ще срещнат любим/а или неочаквано ще избухне страст към човек, когото отдавна познавате.

Във всички случаи избягвайте внезапните решения относно личния си живот. Наблюдавайте и си правете изводи – тази стратегия е за предпочитане.

Още статии и хороскопи от Мая Павлова – на личния й сайт. 

Facebook Twitter Google+

0 Коментара