Знакът Стрелец се активира от транзитите на Слънцето, Юпитер и Меркурий. В природата на Стрелците е да се стремят към това, което е високо и далеко, така че времето благоприятства далечните пътувания, контактите с чужденци и висшето образование. Новолунието на 7 декември 2018 също се случва в Стрелец. Новолунието е предвестник на промените и под неговото влияние може да ви дойдат блестящи идеи, макар и някои от тях да се окажат доста повърхностни.

Венера, планетата на любовта, се намира в Скорпион, който е енергийно силен и много емоционален знак. Трябва да се контролирате, за да не ви доведе до конфликти повишената ви емоционалност. Връзката между любовта и парите е още тема на Венера в Скорпион. В положителен аспект: може да доведе до приходи чрез любимия човек или съпруга/та, а в отрицателен – има вероятност от загуби.

Месечни хороскопи 

Марс, планетата на действията, е разположен в Риби. Тази планетна позиция способства творчеството и стимулира въображението. Съществува влечение да се отдадете на фантазиите си, затова хороскопът ви съветва да подкрепите мечтите си с практически крачки.

В последните десет дни от месеца, когато Меркурий формира негативен аспект с Нептун, може да се очаква изнасяне на информация. Не е изключено някои от вашите тайни да станат обществено достояние. Бъдете бдителни и не доверявайте тайните си на случайни хора.

Пълнолунието на 22 декември 2018 ще бъде в Рак. Пълната Луна ще ни покаже противоречията между сегашните обстоятелства в живота и надеждите. Лунната енергия призовава да „скъсате“ връзката с миналото и с нови сили да се устремите към бъдещето.

  • Представителите на огнената стихия (Овен, Лъв, Стрелец), пълни с желания, ще постигнат заветните си цели. Не трябва да се страхуват от препятствията, защото звездите подкрепят техните амбиции. Качества като решителност и смелост ще им помогнат да постигнат своето и да преодолеят тези, които се опитват да застанат на пътя им.
  • Знаците на Земята (Телец, Дева, Козирог) ще имат много възможности да заявят за себе си, както в службата, така и в семейството. Околните ще оценят вашите знания и опит, а мъдрите ви съвети ще им помогнат при взимането на важните решения. Проявявайки инициатива и лидерски качества, вие ще укрепите своя авторитет.
  • Знаците на Въздуха (Близнаци, Везни, Водолей) са способни да преуспеят във финансовата сфера. Широки възможности се откриват чрез личните и деловите им връзки. Ако има недовършени дела, свързани с пари, те ще приключат изгодно за вас.
  • За хората от водната стихия (Рак, Скорпион, Риби) месецът ще ознаменува повратен момент, предлагащ ви смело да встъпите в нова фаза на живота си. Влиянието на Венера и Марс във водните знаци ще се отразят положително на отношенията. Ще бъдете игриви, жадни за завоевания и ще желаете да измените личния си живот към по-добро. Съществуват отлични шансове да се осъществят мечтите ви и да се превърнат в реалност.

Овен

Последният месец на 2018 година ще бъде за вас време за проверка на чувствата. Марс, управителя на вашия знак, е разположен в дванадесети дом, което означава, че ще бъдете по-снизходителни, търпеливи и открити за обсъждане на деликатни въпроси. По-скоро ще бъдат намерени конструктивни подходи.

Някои Овни ще се връщат към разговорите на темата за личната независимост, но най-мъдрите от тях разбират, че при преданите отношения не е задължително да губите индивидуалната си свобода. Не е изключено да се сблъскате с неочакван обрат на сюжета. Това може да бъде както разрив, така и помирение. Всичко това, независимо от изхода, ще ви доведе до по-благоприятна ситуация.

В добавка към всичко, планетните влияния през декември ще подкрепят романтиката. Общуването с любимия човек или със съпруга/та може да става на невербално ниво: докосване, многозначителни погледи и усмивки. Всичко това, много по-добре от думите, ще изрази чувствата. Самотните Овни, които търсят някого, с лекота ще се влюбят и ще започнат нова, романтична история.

Що се отнася до семейството, много от вас ще се посветят на организиране на семейната почивка. Периодът е много подходящ за пътувания и екскурзии. Тези, които не планират да пътуват, също ще прекарат приятно времето си. Ще намерите интересни идеи за прекарване на празниците и ще намерите подходящи подаръци за роднините.

Телец

През този месец отношенията влизат в благоприятна фаза на развитие, отбелязват се с радост от съвместното извършване на делата. Телците ще бъдат изпълни с чувственост и страст, ще търсят взаимодействие с възлюбения/та на дълбоко ниво, както физическо, така и емоционално.

Личният живот ще бъде не само източник на положителни емоции, но и може да ви донесе финансови приходи.
Венера, покровителката на любовта, е разположена в партньорския дом на Телец, което е добро разположение за вас. Независимо от някои трудности, вас няма да ви изостави самоувереността и усещането за общо благополучие. Хармоничната връзка между Венера и Нептун способства романтиката. Поезия, филми, музика – всичко това ще създава приятна любовна атмосфера.

Слънцето, Юпитер и Меркурий правят транзити в дома на трансформацията, така че декември благоприятства преодоляването на забраните, самоограниченията и остарелите представи за отношенията. Много от вас ще експериментират в любовта и ще разкриват нови граница на собствената си личност.

Някои Телци, които са семейни, ще се изкушат от съблазънта да си намерят любовник/ца, като по този начин ще нарушат дадената клетва за вярност. Вместо да търсят някой/някоя извън брака, по-добре би било да не позволявате в брака ви да се настани скуката. Звездите съветват да не прекарвате цялото си свободно време заедно, а да имате активен социален живот.

Близнаци

Месецът ознаменува началото на благоприятен период за личния ви живот. Дори ако в някакъв момент всичко се окаже много трудно, вие ще имате възможност за помирение и възраждане на страстите в отношенията.

Ако сте сами, много е вероятна среща с човек, към когото ще усетите влечение. Тези Близнаци, които търсят любов, имат всички шансове да намерят своята половинка. Може да се случи неочаквано запознанство с човек отдалече и вие да откриете за себе си нещо ново, да разширите хоризонтите на своите знания.

Ако сте семейни или имате отдавнашни отношения, ще успеете да заздравите своята връзка и да излезете от ежедневието и скуката. Отдайте предпочитание на общуването в двойката, макар че понякога сте склонни да се самозалъгвате и да чувате само онова, което искате.

Юпитер продължава своя транзит през партньорския дом на Близнаци, предвещавайки позитивни изменения. Дори разделите, ако се случат, ще се окажат за добро. Повече от това, до 22 декември 2018, Юпитер съпровожда Слънцето, така че цялото ви внимание ще бъде съсредоточено върху отношенията, организацията на сватбата или развода, в зависимост от обстоятелствата.

През този месец любовта ще има взаимна връзка с работата, за което говори положението на Венера в дома на работата. Може би съпругът/та или възлюбеният/та ще ви съдействат по отношение на професионалните въпроси, или вие заедно ще работите над реализирането на някакъв проект.

Рак 

За Раците, 2018 година приключва на романтична вълна, защото Венера, планетата на любовта, преминава през вашия дом на любовта, като в същото време образува хармоничен аспект с Нептун. Вие сте съблазнителни и знаете как да накарате да блестят очите на тези, които считате за привлекателни, как да очаровате с няколко думи или с изящни жестове. В такива условия може да започне удивителна любовна история, достойна за холивудски сценарий.

Любовните настроения се усилват от въздействието на Нептун, макар че тази планета, като цяло, склонява към илюзии и самоизмама. Най-добре би било да не се увличате прекалено и да помните реалността. Хороскопът също ви съветва да бъдете внимателни и да не обещавате повече, отколкото можете да предложите.

На 22 декември 2018, във вашия знак ще има Пълнолуние, което означава, че в отношенията може да се случи нещо важно. Ако мечтаете за това, да направите любовта си официална, то времето е благоприятно за обсъждането на тази тема.

Що се отнася до семейството и семейните двойки, месецът обещава да бъде спокоен. Вие сте настроени миролюбиво и това, несъмнено, ще ви помогне да направите отношенията си по-хармонични. Ще ви бъде лесно да разговаряте с роднините, дори с тези, които често ви дразнят. Ако в последно време сте се карали, то сега, с подкрепата на звездите, ще успеете да изясните ситуацията и да се помирите.

Лъв

Присъствието на Юпитер във вашия дом на любовта, прави личния ви живот по-вълнуващ и динамичен. Вие сияете, правите добро впечатление и с лекота привличате хората.

Положителното влияние на Юпитер способства началото на нови отношения и възраждане на страсти в зрелите двойки, помагайки им да освежат отношенията си в брака.

Вашето очарование е неотразимо, но след известно време може да уморите ухажорите си, защото твърде много разказвате за себе си, за своите таланти, постижения и т.н. Някои Лъвове се опитват да превърнат съблазните в игра, в нещо за собствено развлечение. Хороскопът съветва да избягвате подобен род „развлечения“, защото са възможни неприятности и крайно нежелани усложнения.

Освен Юпитер, в дома на любовта, до 22 декември 2018 е разположено и Слънцето. От една страна слънчевата енергия е благотворна, доколкото инициира разкриването на потенциала на личността. От друга страна, въздействието на Слънцето може да доведе до егоцентризъм и склонност да натрапвате своята гледна точка и да рискувате, да провокирате бурни дискусии и дори разправии. За да запазите хармонията в отношенията се препоръчва да бъдете гъвкави и дипломатични.

Дева 

Личният живот през този месец много зависи от уменията ви да общувате, защото в дома на комуникацията на Дева се намира Венера, планетата на любовта.

Благодарение на общуването вие ще успеете да укрепите отношенията, защото интелектуалната и духовна близост с любимия човек ще направи връзката ви хармонична. Марс, в дома на партньорството, добавя страст и това ще повлияе по положителен начин на двойките, които отдавна са заедно и при които чувствата леко са охладнели.

На самотните представители на вашия знак през този месец ще им бъде трудно да изберат някой достоен за вниманието им. Това се случва, заради склонността ви да бъдете много сдържани и подозрителни към намеренията на тези, които се опитват да завоюват сърцето ви. В някои случаи подозренията не са безпочвени, но понякога това просто е отглас от негативния ви опит в миналото. И все пак, последните дни на декември обещават внезапна, романтична среща дори за най-консервативните и взискателни Деви.
Юпитер и Слънцето са разположени в сектора на семейството на Дева, а това означава, че съществуват шансове да се подобрят семейните отношения и да бъдат намерени начини за решаване на отдавнашните семейни проблеми, които да устроят всяка от страните. Повече от това, вие може да разчитате на подкрепата на роднините, в това число и материална. Времето не е подходящо да се усамотявате, бъдете с любимите си и споделяйте с тях своята душевна топлота.

Везни 

През декември Везните ще бъдат особено съблазнителни и могат да бъдат неотразими, ако поискат. Звездите съветват да използвате присъщото си обаяние в личния живот, за да разпалите страстите. Вие сте способни да се настроите така, че да пробудите интереса на партньора/ката или, ако сте сами, да привлечете някой/някоя.
Уран при своето ретроградно движение се възвръща в партньорския дом на Везни и формира опозиция с Венера, която управлява вашия зодиакален знак. Отчитайки този факт, препоръчваме да избягвате взимането на окончателни решения и да отложите радикалните промени за по-добър момент. От друга страна, ще се създадат благоприятни обстоятелства за помирение, а също и за преразглеждането на чувствителни теми, като в същото време, не би било лошо да преразгледате своето отношение към тях. В някои двойки едни от острите въпроси ще бъдат парите, но може да бъде повдигната темата за невниманието на единия от партньорите в миналото.

През целия декември, Марс, който управлява партньорския дом на Везни, ще бъде разположен в дома на служенето. По този начин, организацията на съвместния живот ще изисква повече внимание. Вашата половинка може би е заинтригувана от разделяне на задълженията и преглеждане на правилата, на основата на които е устроен вашия бит. Вероятни са спорове, но вие ще успеете да отстоите своето мнение. Заедно с това, трябва да бъдете търпеливи и тактични, за да не създавате напрежение в отношенията.
Семейните представители на вашия знак са увлечени по домашните дела. Това е удачен месец за реализиране на стари планове, например, преместване на мебели, големи покупки, обновяване на гардероба, пътувания на цялото семейство.

Скорпион 

Последният месец на 2018 година открива нови перспективи в любовта, защото Венера, от 3 декември преминава във вашия знак. Развлечения, флиртове, нови запознанства – всичко това ще ви носи положителни емоции.

Времето благоприятства укрепването на любовните връзки и началото на нови романи, които имат всички шансове да прераснат в сериозни отношения.

Повече от това, в дома на любовта на Скорпион е разположен страстният Марс, обещавайки ви горещ месец. Влиянието на червената планета дава енергия и смелост, таке че много от вас ще решат да започнат да търсят любовни приключения. Ако вие още не сте срещнали своята половинка, то може да се запознаете с някой специален, който ще накара сърцето ви да пие учестено.

Но не трябва да забравяте, че Марс не само подхранва страстите, но е и способен да провокира конфликти. Бъдете внимателни, за да не се създават нежелани ситуации в отношенията. През първата половина на месеца, когато Марс се доближава до мъгливия Нептун, са възможни объркани обстоятелства в личния живот. Не е желателно да бъдете прекалено доверчиви, защото е възможно да се излъжете.

За семейните Скорпиони, периодът не е лош. Ако вие сте интроверти, предпочетете да прекарвате колкото се може повече време с близките си, далече от „безумния свят“. Но звездите не ви съветват да се затваряте в тесен семеен кръг. Понякога бъдете сред хората, за да получавате нови впечатления.


Стрелец

Личният живот на Стрелците обещава да бъде завладяващ, но нестабилен.

Понякога чувствате необходимост от независимост, развлечения и флирт, а в други случаи искате да прекарвате повече време с любимите, близките или със старите си приятели.

С Юпитер в Стрелец, вие ще се безпокоите повече за себе си и за своите желания, затова може да имате много спорове с вашата половинка за принципите и убежденията си. Вие встъпвате в нов цикъл на личностно развитие, но звездите ви съветват да взимате предвид и желанията на околните, особено на тези, които обичате, защото в противен случай рискувате да останете сами.

Меркурий, който управлява партньорския дом на Стрелец, на 7 декември 2018 възобновява директното си движение. Ако в последно време сте чувствали напрежение в отношенията, то ще се разсее. Ще стигнете до извод, че можете да разговаряте със съпруга/та или с любимия/та, при това без да бъде в ущърб на личните ви интереси. За самотните представители на този знак настъпва добро време. Вие излъчвате оптимизъм, радост и увереност, затова ще можете да привлечете вниманието на хората, с които сте на „една вълна“.

Що се отнася до семейните Стрелци, то се очаква по-голяма активност. Позицията на Марс в дома на семейството, предвещава допълнителни домашни проблеми. Възможно е заедно със съпруга/та да се заемете с делата, които отдавна отлагате – например: ремонт или благоустройство на жилището. Реализирайте се практическа дейност, за да може огнената енергия на Марс да намери конструктивно приложение, защото, в противен случай не са изключени конфликти.

Козирог 

Личният живот се оживява, защото Венера, която управлява дома на любовта на Козирог, е разположена в дома на приятелството и социалните връзки.

Това говори за участие на приятели във вашите любовни дела. Благодарение на общителността и доброжелателността вие ще привличате, като магнит, към себе си вниманието на противоположния пол. Ако сте сами, можете да срещнете много привлекателен човек в приятелска компания, или приятел да ви запознае с някой. Или пък друг ще ви разкаже за чувствата си.

Пълнолунието на 22 декември 2018 осветява вашия партньорски дом, което предлага да помислите за концепцията на брака и за последствията от поемането на дългосрочни ангажименти в отношенията. Козирозите, които имат проблеми със съпруга/та, ще разглеждат идеята за потенциален развод, спомняйки си значими моменти в съвместния си живот, търсейки плюсовете и минусите. Ако сте в такава ситуация, не ви препоръчваме да бързате с окончателното решение. Под влиянието на пълната Луна ви завладяват противоречиви желания, така че е трудно да направите правилните изводи.

В семейството е възможно обсъждане на важни въпроси, но ще ви бъде трудно да постигнете общо мнение, защото нямате достатъчно информация. Не е изключено да се появи необходимост, да вземете участие в делата на роднините си.

Водолей

Декември ви предлага възможности да „оживите“ отношенията си и се върнете към ситуациите, в които сте заедно с любимите си, говорите си и се веселите заедно.

Меркурий, който управлява дома на любовта за Водолей, на 7 декември 2018 възстановява директното си движение, което е благоприятно за самотните представители на вашия знак, които търсят любовта. Но различни съблазни ще застигат и тези, които вече са женени.

Транзитът на Юпитер в дома на приятелството и обществените връзки предвещава по-интензивен социален живот. Това ще помогне да се оживят чувствата в отдавна създадените двойки, в които на партньорите вече им е скучно. Някои Водолеи ще се разделят със своите половинки, вярвайки, че им е нужна повече свобода на движение. Едно позвъняване на приятел може да стане отличен повод за това, да се разделите с ежедневието и да тръгнете да търсите приключения.

Повече от това: енергията на Юпитер инициира Слънцето, което управлява партньорския дом на Водолей, така че е възможна среща с някой, който заслужава вашето изключително внимание, с когото ще можете да изградите сериозни отношения.

През втората половина на месеца, Слънцето формира хармоничен аспект с Уран, което говори за вероятни неочаквани изменения. Ако те се случат, то ще се отразят добре на личния ви живот. Тези, които се намират в отношения, които ги натоварват, ще намерят лесен начин да се освободят от тях.

Риби 

През този месец вие сте особено съблазнителни. За самотните Риби това е прекрасно време, когато могат да разчитат на романтична среща. Звездите ви съветва да бъдете внимателни, защото може да привлечете вниманието на хора, на които не трябва.

Меркурий, управителят на партньорския дом на Риби, на 7 декември 2018 приключва ретроградния си период и преминава в директно движение. Ако в отношенията ви присъства напрежение, то ще се разсее. Решението ще окаже много просто и достъпно – дайте на другия повече свобода и повече лично пространство.

Пълнолунието на 22 декември 2018 осветява дома на любовта на Риби. Ако не ви достигат ярките впечатления, то идва подходящо време за флиртуване и дори за това, да се запознаете с някой специален. Тези, които вече имат отношения, ще изкарат приятно времето заедно с любимия човек. Пълната Луна често прави очевидно това, което по-рано е убягвало от вниманието ви. Може би ще откриете някаква тайна, която отдавна ви е интересувала.

Що се отнася до семейството, месецът обещава да бъде да активен. Марс в Риби ви прави енергични, така че не губете време и осъществявайте в живота семейните планове, реализирането на които, отдавна сте отлагали. Много от вас ще открият, че могат да действат заедно със свята половинка, дори и целите им да не съвпадат.

Още статии и хороскопи от Мая Павлова – в личния й сайт. 

Facebook Twitter Google+

0 Коментара