Февруари 2018 г. е месец, който на пръв поглед може да ви се стори скучен, но той може да стане непредсказуем. Скучен, защото няма впечатляващи планетарни аспекти, непредсказуем, защото Слънцето, Меркурий и Венера правят транзити във Водолей, а това е знакът на изненадите. Освен това, в средата на месеца се случва затъмнение на Слънцето във Водолей, а затъмненията, сами по себе си, могат да бъдат изненадващи.

Най-забележимият аспект е квадратурата между Марс в Стрелец и Нептун в Риби. Аспектът ще бъде точен на 17 февруари 2018, но неговия ефект може да се усеща дълго преди и след тази дата. Марс е планетата на действието, а Нептун е свързан с илюзиите, объркването, погрешните схващания и пасивността. Такава комбинация от планетни влияния е в състояние да породи грешни, лошо премислени или неуместни инициативи. Фокусирането на енергията е затруднено, затова е трудно да постигате целите си. Хороскопът ви съветва за бъдете внимателни, за да не пострадате от лъжи и интриги.

Открийте Луната си

Февруари символизира преход, защото студената зима постепенно отстъпва, а пролетта се готви да се настани. Тази особеност още повече подчертава влиянието на слънчевото затъмнение на 15 февруари 2018 в Водолей. Затъмнението се случва в съвпад с Меркурий, показвайки значимостта на информацията, учебната дейност, комуникациите и пътешествията. Неговото въздействие, като цяло е позитивно, то дарява креативни идеи и подкрепя новите начинания.

Представителите на огнената стихия (Овен, Лъв, Стрелец) много внимание ще отделят в работата. В началото на месеца ще бъде полезно да съставите план и да определите къде ще вложите творческата си енергия, и на какви проекти ще се посветите. Делата може да не се движат толкова бързо, колкото ви иска, но усилията ви ще бъдат възнаградени по достойнство и щедро ще се изплатят в бъдеще.

Знаците на Земята (Телец, Дева, Козирог) следва да бъдат внимателни с финансите. Не всичко ще се развива така, както сте го замислили, защото присъства елемент на неопределеност. Периодът е добър за натрупване, препоръчва се да ограничите харченията си. Този месец е най-краткият в годината, но може да стане най-скъпият, ако не бъдете благоразумни.

За въздушните знаци (Близнаци, Везни, Водолей), основната тема на месеца ще бъде личният живот. Вие може де бъдете успешни в любовта, защото подкрепата на звездите е на ваша страна. Времето е подходящо за романтични срещи, признания в любов и дори за предложения за брак. А, ако сте се скарали със своята половинка, то отличен ден за помирение е денят на Свети Валентин, на 14 февруари.

Хората на водната стихия (Рак, Скорпион, Риби) могат да привлекат в живота си приятни хора и обстоятелства. При много ще възникне необходимост временно да снижат активността си, да останат в тишина и покой, да се отдадат на мечтите си. Позволете си да се отпуснете и си вземете малко отпуска, за да се отделите от стремителното темпо на живота.

Овен

Месецът започва с позитивна нотка. Планетата на любовта, Венера, до 11 февруари 2018 е разположена в дома на приятелството за Овен, обещавайки оживление на приятелските връзки. Вие сте изпълнени с желание да дарите любов на околните. Такава позиция на планетата, по-скоро, няма да повлияе на отношенията с любимия човек, но вие определено ще преминете на друго, значително по-високо ниво на духовна близост. Ако сте сами, то може изведнъж да се разберете, че отношенията с някой от приятелите, имат потенциал да прераснат в любовен роман, в бъдеще.

След 11 февруари, когато Венера се премества в тайнствения дванадесети дом за Овен, може да усетите неувереност в себе си. Не са изключени двусмислени ситуации в любовта или обичащия/та ви да крие нещо. Вие също има какво да криете. Правилно ще бъде да не споделяте своите тайни, за да не се намесват останалите във вашите взаимоотношения. При някои от вас ще се появи желание да се разделят с партньора/партньорката, но звездите ви съветват да не взимате окончателни решения, защото не всички обстоятелства сега са ви ясни.

Слънчевото затъмнение на 15 февруари 2018 ще се случи в дома на приятелството за Овните. Неговото влияние открива нови перспективи в това, което се отнася до обществените и приятелските връзки. Възможно е да проявите активност в социалната сфера, да се присъедините към някаква група или да влезете в клуб по интереси. Излизайки от рамките на личното си обкръжение, вие ще разширите своите хоризонти, което ще се окаже положително въздействие и на личните ви отношения.

Телец

Последният зимен месец определя за Телците високи стандарти в любовта. Венера, планетата на любовта, до 11 февруари 2018 е разположена във вашия дом на кариерата, така че вие няма да сте съгласни да се задоволите с малко.

Ще предявите повишени изисквания към любимия човек, а на него/нея няма да им бъде лесно да ви отговорят.

В този период вие ще забележите връзка между любовта и кариерата. Възможна е среща с човек, който ще ви помогне в кариерното израстване. Но ще ви свързват не само делови интереси. Може да започне любовен роман, който да прерастен в дълготрайни и благополучни отношения.

След 11 февруари Венера променя позицията си и се премества в дома на приятелството за Телец. Любовната атмосфера ще стане непринудена, ще се появят нови тенденции. В отношенията с любимите вие ще усетите повече откритост и творчество. Ако сте сами, можете да срещнете някой много привлекателен/а в приятелското си обкръжение и приятелството да прерасне в нещо по-голямо. Ако сте част от отношения, звездите ви съветват, заедно с любимия/любимата да бъдете по-често в приятелски компании.

Що се отнася до семейните отношения, месецът обещава да бъде много спокоен. Ако усетите необходимост от роднинска подкрепа, в това число и материална, вие може да разчитате на нея. Има добри шансове да разрешите въпроси, свързани с жилището или друг недвижим имот.

Близнаци

В последният зимен месец във вашия живот ще усетите свежия вятър на промяната. Планетните влияния са благоприятни през по-голямата част от месеца: до 11 февруари 2018 Венера се намира в дома на пътешествията и приключенията за Близнаците, тук до 19 февруари остават Слънцето и Меркурий. Очаквайте вълнуващи събития в любовта, които ще изпълнят ежедневието ви с нов смисъл.

Това е отлично време, за да срещнете нови хора или да направите нещо, за което никога не сте се решавали. Може да си позволите да рискувате, защото звездите са на ваша страна. Тъй като Венера е планета на любовта, вие може да бъдете по-привлекателни за чужденци и за хора отдалеч.

След 11-и, когато Венера ще премине в сектора на кариерата, ще се появи връзка между личните отношения и професионалната сфера в живота. Възможно е заедно с любимия/любимата да се увлечете в работа по съвместен проект. Любовта ще способства кариерното издигане и постиженията в работата.

През целия месец Марс остава в партньорския дом за Близнаци. Марс е въплъщение на огнена енергия и страст, затова личният ви живот ще стане значително по-активен. За съжаление активността понякога преминава в разправии. Препоръчва се да сдържате своята разгорещеност при обсъждането на важни въпроси. В позитивен план, вие ще горите от желание да решавате проблемите заедно с любимия човек, ще искате да постигнете мир и съгласие.

Рак

Февруари е преходен месец за Раците. До 11 февруари 2018 планетата на любовта, Венера, е разположена в дома на трансформациите, така че всичко, като че ли е в полза на неприкосновеността на личния живот. Например, тихите вечери, сами с любимия/любимата, ще им донесат повече удоволствие, отколкото шумните компании.

Освен това, в дома на трансформацията за вашия знак до 19 февруари 2018 се намират Слънцето и Меркурий. Вие ще се стремите към промени и ще бъдете готови да прекрачите в неизвестното. Разбира се, че желанието ви да рушите бариери не е нужно да бъде свързано с рискове. Важно е да контролирате силата си и да действате разумно. Ще има много съблазни и много възможности за любов и романтика, но може и очакванията ви да се окажат преувеличени. Постарайте се да не си „губите главата“.

Много ползи за укрепване на съюза ви ще донесат съвместните културни и духовни интереси, а също и изучаването на нещо ново. Всичко това ще направи отношенията ви по-многостранни, ще ви сближи с половинката още повече.

Слънчевото затъмнение на 15 февруари 2018 ще бъде в осми дом за Рак, който в астрологията традиционно се свързва с любовните страсти и парите. Вие ще проявите повече интерес към дълбоката, тайнствената страна на любовта. Възможно е да откриете някаква тайна. Времето е подходящо за анализ на емоциите, както на личните, така и на любимия човек. Взаимната връзка между любовта и парите е още една от темите на затъмнението. Ясно определяйки съвместните финансови планове, вие ще се почувствате по-самоуверени в любовите отношения и брака.

Лъв

Независимо от това, че февруари е зимен месец, той предвещава горещ период. Страстният Марс се намира в дома на любовта за Лъв, правейки ви енергични и предприемчиви в любовните дела. Вашата страстност и любов към живота сега са заразителни и околните ще ви обичат за това. Вие сте нетърпеливи и неспокойни, движи ви жаждата за романтични приключения и стремежът да живеете пълноценно. В същото време сте склонни да рискувате, затова здравия разум ще ви бъде много нужен.

Във вашия партньорски дом е стълпотворение от планети: до 11 февруари тук е разположена Венера, до 19 февруари – Слънцето и Меркурий. Темата за любовта и отношенията ще бъде приоритетна, вниманието ви ще бъде погълнато от връзките с любовниците, приятелите и семейството. Тези Лъвове, които вече имат отношения, ще се наслаждават на приятно прекараното време, заедно с любимия човек. Възползвайте се от възможността да направите нещо особено, запомнящо се. Денят на Св. Валентин е много подходящ за това.

На самотните представители на този знак може да им се усмихне късметът. Възможно е вие дори да усетите наплив от ухажори, буквално никнещи от „нищото“. Обърнете внимание на сигналите, които изпращате на другите, защото се усеща тенденция да флиртувате прекалено и откровено.

Слънчевото затъмнение на 15 февруари 2018 се случва в партньорския дом за Лъв, предвещавайки важни събития, свързани с отношенията. Съвпадът на точката на затъмнението с Меркурий подчертава значимостта на общуването. Ако имате някакви сериозни въпроси, които отдавна сте планирали да обсъдите със съпруга/та или любимия/та, то не отлагайте. Две седмици след тази дата е най-подходящото време. Вие ще можете да намерите компромисен подход и никой в двойката няма да се почувства ощетен. Що се отнася лично за вас, то би било добра идея, в този ден просто да се отпуснете, да медитирате и да размишлявате.

След 19-ти, когато Слънцето и Меркурий преминат в осми дом на трансформацията, вие ще забележите промяната. Интуицията на Лъвовете е на висота, благодарение на което вашият любовен или брачен съюз ще се изпълни с ново съдържание. Може би вие ще се чувствате различно или отношението ви към някой/я ще се промени. Но не защото тяхната природа се е променила, а защото вие самите се променяте. Помнете, че когато една врата се затваря, друга се отваря!

Дева

Последният зимен месец е приготвил доста приятни събития. Темата за любовта и отношенията придобива особена значимост, защото през февруари 2018, в партньорския дом на Дева има концентрация на планетна енергия – тук се намира Нептун, неговото влияние аспектира транзитите на Венера, Слънцето и Меркурий. Повече от това, планетите образуват хармоничен аспект с Юпитер, което говори за положителни тенденции.

Вие ще се чувствате по-свързани с любимия/та или, в краен случай с идеите за любовта. Ако обичате да четете, ще ви привличат романтичните, любовни истории. Ако сте част от отношения, месецът е много подходящ да прекарвате повече време с любимия/та. Звездите съветват да намерите общи интереси, за да могат отношенията в двойката да придобият ново съдържание. В последните дни на месеца, когато Венера и Меркурий се срещат с Нептун, вие особено остро ще усетите духовна връзка с любимия човек, с вашата сродна душа.

Самотните Деви ще получат добри шансове. Представителите на вашия знак обикновено са стеснителни, но сега, влиянието на планетите ще ви даде увереност. Вие ще успеете да се изявите от най-добрата си страна и да предизвикате възхищението на околните. Ключът към успеха е общуването. Именно за това намеква позицията на Юпитер, планетата на късмета, в дома на комуникациите за Дева.

Ако говорим за семейните отношения, то там не всичко ще бъде безоблачно. Марс остава в дома на семейството за Дева през целия месец, а неговото въздействие не винаги е положително. Ако имате противоречие с някой от членовете на семейството си, то периодът ще се окаже труден. Важно е да мислите рационално, за да избегнете импулсивното поведение. В негативен вариант, Марс е способен да ви направи конфликтни, а в позитивен – да бъдете ориентирани към действие. Идеално би било да се заемете с конструктивна дейност, заедно с роднините и да не губите сили за безполезни спорове.

Везни

Звездите са благосклонни към Везните, обещавайки им време, изпълнено с романтика и страст. Вие сте много привлекателни, вашето очарование не остава незабелязано от противоположния пол. В дома на любовта за Везни има струпване на планети – до 11 февруари 2018 тук е разположена Венера, до 19 февруари остават и Слънцето, и Меркурий. Освен това, във вашия партньорски дом се намира непредсказуемия Уран, така че няма да се налага да скучаете. Напълно са вероятни изненади, които е възможно да ви зарадват.

Планетните влияния са благоприятни, така че непременно се възползвайте от този период. Ако в любовта сте имали трудности, има възможност да се помирите и да изведете отношенията си на ново ниво. Ако вие сте в период на търсене на своя половинка, съдбата може да ви изпрати среща с някой специален.

Марс, който е управител на партньорския дом на Везни, прави транзит през вашия дом на комуникациите. Това означава, че общуването ще придобие особена значимост. Добре е месецът да премине в обсъждане на сериозни въпроси със съпруга/та или любимия/та. Може би не сте им отделяли достатъчно внимание или сте премълчавали, без да предприемате усилия за разрешаването им. Откриването на такива трудни моменти ще доведе до промяна в обичайните модели на поведение и ще отвори пътя за взаимно разбирателство.

Слънчевото затъмнение на 15 февруари 2018 е в дома на любовта за Везни. В близките до затъмнението дни се препоръчва да избягвате конфликтите с близките. Най-добре е да запазите мнението за себе си, за да избегнете неприятностите. Под влияние на затъмнението може да започнете любовен роман и заедно да започнете нов етап в живота си.

Скорпион

Този зимен месец обещава да бъде успешен за представителите на вашия знак. В дома на любовта за Скорпион е концентрирана планетна енергия: тук от доста време се е разположил Нептун, а на 11 февруари 2018 към него ще се присъедини Венера, а от 19 февруари – Меркурий и Слънцето. Такава астрологична ситуация не се случва често, затова трябва непременно да се възползвате от тези възможности.

Времето е особено благоприятно за тези Скорпиони, които търсят своята половинка, а и за двойките, отношенията в които тъкмо започват. Ако сте сами, то може да се запознаете с много привлекателен човек и да се зароди нова, любовна история. Ако вече имате любим/а, заедно ще преживеете много вълнуващи моменти. Вас ви очакват незабравими събития, романтични приключения и любовни удоволствия.

Но трябва да вземете под внимание, че въздействието на Нептун е противоречиво. Понякога то се изразява в несбъднати надежди и разочарования, затова не всичко ще бъде безоблачно. Не позволявайте на илюзиите да ви извеждат от реалността.

Слънчевото затъмнение на 15 февруари 2018 ще се случи в четвърти дом за Скорпион, който е свързан с роднините, дома и семейството. То ще сложи акцент върху семейните дела и отношенията с роднините. Вие отново ще определите своите приоритети, а също желанията и потребностите на близките. Затъмнението ва Слънцето дава старт за нещо ново, което вече е готово да влезе в живота ви. Възможно е под негово влияние вие да се заемете с реализирането на планове, които ще спомогнат да подобряване на качеството на живот на вашето семейство.

Стрелец

В последния зимен месец Стрелците ги очакват много нови впечатления. Уран все така си остава във вашия дом на любовта, обещавайки вълнения и промени. Меркурий, който управлява партньорския дом на Стрелец, до 18 февруари 2018 ще транзитира във вашия дом на комуникациите, така че личният ви живот ще се оживи. Още повече, че до 11 февруари Меркурий съпровождат планетата на любовта, Венера, а това увеличава положителните тенденции.

През целия февруари в Стрелец ще бъде разположен енергичният Марс. При много от вас ще се появи жажда за любовни приключения, защото Марс е планетата на страстите. Не потискайте в себе си страстните желания, защото излишъкът от неизползваната енергия може да наруши вътрешния ви баланс. Идеално би било да следвате желанията на сърцето, при това не забравяйте да бъдете благоразумни.

Толкова хармонично съчетание на планетни енергии е в състояние да ви донесе приятни събития. Общуването, движението и пътуванията ще открият нови хоризонти за възможности при тези, които търсят любовта. Важно е да бъдете внимателни и да се оглеждате на страни, за да видите ясно човека, когото отдавна сте чакали.

Ако вече сте намерили хармонията със своята втора половинка, хороскопът ви съветва да останете на тази вълна. Ценете времето, което прекарвате заедно при съвместните ви активни дейности. Ходете на места, които пробуждат романтични чувства у вас: театър, ресторанти или бъдете там, където сте се срещнали за първи път. Добра идея е да се отправите на пътешествие, за което сте мечтали и може би сте отлагали.

Козирог

През първите десет дни на месеца в любовните дела ще се намесват финансови интереси. Това не е учудващо, защото планетата на любовта, Венера, се намира в дома на парите за Козирог до 11 февруари 2018. Времето е много подходящо за обсъждане на финансови въпроси. Вие и вашата половинка може да постигнете общо мнение, дори, ако преди не сте успявали да направите това.

Вторите десет дни на месеца ще ви донесат повече романтика. Венера влиза в дома на комуникациите, а това означава, че общуването с любимия човек ще ви доставя много удоволствие. Ще ви сближат общи интелектуални интереси, а страстта към познанието на нещо ново ще направи чувствата ви по-ярки. Ако сте сами, звездите ви съветват повече да общувате и да се запознавате с хора. Вие имате всички шансове да срещнете сродната си душа на място, където най-малко очаквате. Напълно е възможно да имате няколко избора, кой от кой по-привлекателен от другите.

Вълнуващ период очаква Козирозите през последните десет дни на февруари, когато Венера се среща с Нептун. Под влиянието на Нептун вие ще бъдете по-заинтересовани от емоционална близост, отколкото от физическата съставна на любовта. Вие сте способни да разберете любимия човек от половин дума, а понякога и съвсем без думи. Особена роля в отношенията може да играе изкуството. Посещение на изложби и концерти, съвместни занимания с творчество – всичко това ще сближи партньорите и ще внесе хармония. Освен това времето е благоприятно за романтични пътувания. Ако решите, заедно с любимия/та да се отправите, дори на неделно пътешествие, ще получите възхитителни впечатления.

Водолей

Последният зимен месец е добро време за личен живот, особено първите десет дни. Планетата на любовта, Венера, до 11 февруари 2018 е разположена във Водолей, дарявайки ви хармония и радост. Освен това, до 19 февруари във вашия знак пребивават Слънцето и Меркурий, подчертавайки положителните тенденции.

При търсенето на втора половинка ще се появи възможност да започнете отношения с много привлекателен човек. Не губете време, запознавайте се с нови хора, общувайте, очаровайте! Тези, които вече имат стабилни отношения, също могат да се възползват от благосклонността на звездите. Бъдете изобретателни, създайте приятна любовна атмосфера и свежестта на чувствата ще се върнат.

След десети февруари и до края на месеца, в любовните отношения романтиката ще даде път на по-прозаични теми, които засягат финансови въпроси и имущество. Венера, през този период се намира в сектора на парите, така че финансово състояние в значителна степен ще зависи от възлюбения/та или съпруга/та.

Слънчевото затъмнение на 15 февруари 2018 ще бъде във Водолей, затова то видимо ще повлияе на представителите на вашия знак. Съвпадът на точката на затъмнението с Меркурий говори за появата на нови идеи и вие ще поискате незабавно да ги въплътите в действителността. Вероятни са запознанства с интересни хора, които, за вас, ще станат проводник на промени, в това число и в личния живот.

Риби

В личния живот на Рибите се очаква голяма активност, но не от самото начало на месеца. Първите десет дни на февруари 2018 ще бъдат много спокоен период, когато всичко ще си върви по реда. Ситуацията ще се промени след 11 февруари, когато във вашия знак влиза планетата на любовта, Венера. Вие ще бъдете в добро настроение, ще се появи огромно желание да обичате и да бъдете обичани. На 19 февруари към Венера ще се присъединят Слънцето и Меркурий, и любовната атмосфера ще се оживи.

На самотните представители на този знак, месецът обещава отлични възможности. Вие ще станете много привлекателни за противоположния пол. Вашето очарование е несъмнено, вие сте способни да съблазнявате и да покорявате с един поглед, един жест. Напълно е възможно да се появят много обожатели и да ви бъде трудно да направите окончателен избор. За тези, които вече имат своя половинка, времето също ще бъде благоприятно. В отношенията с възлюбения/та или съпруга/та ще преобладават взаимното разбирателство, душевната топлота и физическата хармония.

Нептун, планетата на романтиката, също се намира в Риби. Единствено помнете, че енергията на Нептун е доста измамна. Не са изключени нереалистични очаквания от любовта и в следствие на това – разочарование.

Слънчевото затъмнение на 15 февруари 2018 година ще бъде в тайнствения дванадесети дом за Риби. Възможно е заедно с любимия човек да се увлечете по изкуство, проявете интерес към духовните практики и религии. Съвпадът на точката на затъмнението с Меркурий, който е управител на партньорския дом за Риби, говори за това, че в отношенията може да възникне обновление. Ще ви дойдат нови идеи, ще се зародят нови планове, които могат да включват съвместни пътешествия или обучения.

Още статии и хороскопи от Мая Павлова – на личния й сайт. 

Facebook Twitter Google+

0 Коментара