Лятното слънцестоене е астрономическо събитие, което има мощна енергия и важно астрологично значение.

По време на слънцестоенето е желателно да сте сред природата, най-добре близо до вода, за да се изпълвате с всички елементи – огън (Слънцето), земя (растителността около вас и почвата под краката ви), вода и въздух. Достатъчно ще е да прекарате няколко минути по обяд под откритото слънце, да усетите топлината му и искрено да му благодарите. По-дълго не е необходимо, внимавайте със силата на Слънцето през летните дни. А ако е облачно, не се притеснявайте, ще получим енергията на Слънцето.

Периодът на лятното слънцестоене определя съдбата ни за следващите месеци,

ще можем да променим заложената програма едва на 22 септември –

по време на есенното равноденствие, когато денят се изравнява с нощта.

Знаците Овен, Рак, Везни и Козирог образуват кардинален кръст в зодиака. Може би сте чували за такова астрологично понятие като кардинални знаци. Хората, в чиито карти тези 4 знака са най-запълнени, притежават лидерски качества, авторитетни са, ръководят другите, знаят какво искат от живота и умеят да постигат.

Ако на 20 юни ще посрещнете изгрева на слънцето, още с първите лъчи трябва да благодарите за топлината и светлината: а след това да отправите най-съкровеното си пожелание.

Същият ритуал ще е подходящо да изпълните и на 21-ви при изгрев.

Какво ни носи началото на 15-ия лунен ден

15-ият лунен ден ще започне на 20 юни в 20,18 ч., което е критичен лунен ден, символизиран от Змията и Чакала. Това е средата на лунния цикъл, което показва, че цикълът се приближава към Пълнолунието, което ще настъпи на 22 юни.

В 15-ия лунен ден във всеки от нас се активира вътрешната Змия на изкушението, която доставя краткотрайно удоволствие, което се заменя с дългосрочно разочарование. По това време е важно да не се поддаваме на съблазнителни изкушения, особено по отношение на придобиването на власт над хората. Необходимо е да обуздаем страстите и желанията, да съберем духа и да засилим самодисциплината.

Търпението, смирението и спокойствието са мотото на следващите три месеца.

Слънце в Рак

На 20 юни в 23:51 ч. Слънцето ще застане в знака Рак. Първата степен на този знак се характеризира с желание за тайно познание: любов към хората и радикална промяна. Лъчите на доброто, които ще разпространим на този ден, ще се върнат при нас стократно. Затова е важно да излъчваме доброта и да заобикаляме конфликтите в този момент.

Защо е важно да празнуваме лятното слънцестоене

Много е важно да посрещаме всяко лятно слънцестоене с отговорност, защото Слънцето, когато залязва в първата степен на Рака, прави благоприятен аспект за Украйна. Затова не забравяйте да пожелаете най-доброто за страната ни и да помислите за светлото ни бъдеще.

Знакът на Рака символизира нашите корени, отношението към семейството, традициите. Нашите предци са изпитвали голямо уважение към периодите на слънцестоене. Смятало се е, че без среща със Слънцето през този специален период човек може да загуби благоволението си.

Слънцето е било въплътено в много символи. Дори венецът, важен детайл от облеклото на момичето, символизира Слънцето. Богът на лятното Слънце се нарича Купайло. Празникът в негова чест ще бъде след лятното слънцестоене в нощта на 24 юни.

Разположението на небесните тела по време на слънцестоенето

В деня на лятното слънцестоене, Слънцето винаги се намира в първия градус на знака Рак, но останалите небесни тела са разположени по различен начин всяка година. Тази година Слънцето има Венера, която отговаря за хармонията, финансите и любовта, в началото на Рак. Там е и Меркурий, който следи за комуникациите и обучението. Те засилват действието на Слънцето и ни дават потенциал да учим добре и да се срещаме с добри хора или дори да срещнем любовта през трите месеца.

Напрегната конфигурация

Тази година Слънцето има и напрегната конфигурация с Черната Луна и Нептун, които са в напрегната опозиция помежду си. Възможни са предизвикателства от страна на Вселената, които да доведат до отчаяние и съмнения. Възможно е да станете уязвими, пасивни и да се настроите за негативизъм. Не са изключени и самозаблуди. Много е важно да не губите вярата, от една страна, и здравия разум и критичното мислене, от друга. Трябва да ограничите и употребата на алкохол, който ще окаже твърде силно влияние върху психиката.

Възможно е да настъпи метаморфоза от гордост и авторитарност към проблеми със самоизразяването. В този момент е много важно да работите със собствената си личност, но в същото време да не потискате другите. Осъзнайте собствената си същност и поддържайте адекватна самооценка.

Да помагате на другите е много важно, но не забравяйте да се грижите и за себе си. Трябва да поставяме себе си на първо място.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара