Хороскопът за август 2018 година предвещава противоречив период, защото действат както позитивни, така и негативни планетни аспекти. Резултатите ще се проявят в две направления: от една страна ще ни влияят ината и тщеславието, а от друга – ще осъзнаем необходимостта от промени. Тези две направления, заедно, могат да доведат до раздразнителност или дори до лична криза. Но не трябва много да се безпокоите, защото те ще бъдат с положителен знак. Всички тези процеси ще ви позволят да се откажете от това, което вече е остаряло, и ще разчистите пътя за новото.

Слънцето и Меркурий ще бъдат в Лъв, което дава стремеж да се изразяваме прекалено драматично. Заедно с това, планетите в този огнен знак предлагат възможност за реализиране на творческия потенциал и възобновяване на проекти, които са били изоставени преди време, заради отсъствие на идеи.

Много планети ще се движат ретроградно: Меркурий (до 19 август), Марс (до 29 август), Сатурн, Уран, Нептун, Плутон през целия месец. Заради това не са изключени разочарования във връзките – със закъснения, бавно развитие на определени ситуации или отношения. В същото време, ретроградното движение на планетите е благоприятно за преоценка на личните и кариерните цели, преразглеждане на отношенията с близките хора или за сътрудничество с делови партньори и организации.

Месецът не е лош за любов, защото Венера на 7 август 2018 преминава във Везни, знакът който управлява. Венера ще създаде спокойна атмосфера и ще помогне да укрепите отношенията – любовни, съпружески, семейни. Идва време да изразите топлите си чувства към любимите си, да подобрите взаимното разбирателство с децата, да постигнете хармония с роднините.

Слънчевото затъмнение на 11 август 2018 ще се случи в Лъв. Като правило, затъмненията на Слънцето носят промени и обновление, но този път точката на затъмнението съвпада с ретроградния Меркурий, което говори за връщане на някои ситуации от миналото и тяхното развитие на ново ниво или преработка с отчитане на новите обстоятелства.

На 23 август Слънцето влиза в Дева и ние ще станем по-прагматични, особено, когато работата се отнася до пари. Заедно с това се появява склонност да критикуваме околните и да показваме техните недостатъци. За да не се създава основа за конфликти, помнете, че идеални хора няма.

  • Август ще даде възможност на знаците на Огъня (Овен, Лъв, Стрелец) да внесат в живота си позитивни изменения. Звездите са благосклонни към тези, които желаят да срещнат любовта или да направят по-хармонична вече съществуващата връзка.
  • Представителите на Земната стихия (Телец, Дева, Козирог) ги очаква финансов ръст. Може да преживеят някакъв необичаен сюжет, свързан с пари, със значително емоционално въздействие. Възможно е да откриете удивителна тайна. Независимо от стреса, който ще получите, добре ще бъде, че ще научите истината.
  • Представителите на Въздушната стихия (Близнаци, Везни, Водолей) ще усетят прилив на сили и желание да започнат нещо ново. Но ще бъде добре да не бързате, защото до 19 август Меркурий остава ретрограден, което не благоприятства новите начинания. Най-добре е да посветите времето на внимателен анализ на личните си планове и стратегии за бъдещето.
  • Хороскопът обещава на Водните знаци (Рак, Скорпион, Риби) благоприятен период за любов и творчество. Развивайте своите таланти, разкривайте индивидуалността си. Вашите таланти могат да ви донесат не само популярност и признание в обществото, но и пари.

Месечни хороскопи

Овен

Домът на любовта за Овен е активиран от планети, затова няма как да скучаете.

Слънцето, заедно с Меркурий, правят любовната атмосфера ярка и оживена. Слънцето ви дава енергия и подчертава важността на отношенията, карайки ви да мислите, че любимият човек е център на Вселената. Меркурий ви прави подвижни и изобретателни, което ви приближава до изпълнение на желанията.

Вие сте склонни да флиртувате прекалено откровено и с всички, независимо от това, дали сте семейни или не. Звездите ви съветват да отделяте повече внимание на чувствата и желанията на вашата по-добра половинка, иначе са възможни недоразумения или спорове за верността и съдбата на отношенията ви. Независимо то всичко това, може да се каже, че от втората половина на месеца, Овните ще започнат да се отнасят сериозно към своите задължения в любовните и съпружеските отношения.

Слънчевото затъмнение на 11 август 2018 се случва в дома на любовта за Овен, намеквайки за възможност за нов роман или връщане на стара любов. Съвпадът на точката на затъмнението с ретроградния Меркурий предлага да помислите за това, какви задължения сте готови за поемете, за да бъдат отношенията ви добри, къде се престаравате и къде се „скатавате“.

Ретроградният Марс е разположен в дома на приятелството и обществените връзки до 13 август, затова вие сте склонни към активен социален живот. Но съществува риск да сбъркате приятелството с любовта и да изпратите лъжливи сигнали на някого, без да са подкрепени с реална заинтересованост.

Телец

Последният летен месец на 2018 година обещава да бъде бурен за любовта и отношенията. Дошло е време да изясните, кой заслужава да остане в живота ви и кой не.

През първите двадесет дни от месеца споровете ще бъдат ежедневно явление, защото нито вие, нито вашата половинка знаете какво искате и не можете да се справите с въпросите, които се отнасят до жизненото пространство или как трябва всичко да протича в отношенията. Но не трябва да бързате с изводите, защото не всички детайли са ви ясни.

Препоръчва се да бъдете внимателни в това, какво и на кого казвате, защото рискувате да навредите на себе си и на близкия си човек.

Слънчевото затъмнение на 11 август 2018 година ще бъде в четвърти дом на Телец, което предвещава промени в семейството. В близките, до тази дата, дни избягвайте конфликтите с роднините и съпруга/та, защото, в противен случай, те ще се задълбочат. Въздействието на затъмнението може да доведе до промяна на взаимоотношенията с роднините или да активират въпросите, свързани с недвижими имоти, ремонти, строителство, преместване, големи покупки за семейството и др.

В отношенията ще се появи повече определеност след 19 август, когато Меркурий, управителят на вашия дом на любовта, възстанови директното си движение. Вие отново ще придобиете оптимизъм и увереност, че всичко ще се получи. Обичащите се двойки ще влязат в благоприятен период на растеж и хармония. От друга страна, някои Телци могат да разтрогнат връзката си, ако тя е станала прекалено обременителна.

На 23 август 2018 Слънцето влиза в дома на любовта за Телец, правейки любовната атмосфера приятна. Вие се отличавате емоционална стабилност, което ще повлияе положително на отношенията.

Пълнолунието на 26 август 2018 ще „освети“ вашия дом на любовта и приятелството, показвайки важни събития в тези сфери. Възможно е някой от приятелите да вземе участие в личния ви живот.

Близнаци

Очаква ви страстен и чувствен месец, независимо дали имате отношения или просто търсите любовни приключения.

Личният живот на Близнаците ще стане по-ярък, защото Венера преминава през вашия дом на любовта.

Вие сте уверени в себе си и в своята неотразимост, и сте готови да съблазнявате и покорявате. Не избягвайте новите запознанства и покани, защото едно от тях може да се окаже именно това, което толкова отдавна сте очаквали. Самотните представители на вашия знак могат да срещнат любовта, а, ако вече имате любим човек, отношенията ви да станат романтични.

Това е подходящо време да признаете чувствата си на някого или да впечатлите с романтична вечеря, скъп подарък и др. Но трябва да бъдете внимателни с харченето. Някои Близнаци могат да станат мишена за хора, които са заинтригувани само от получаването на материална изгода.

Периодът е много противоречив за семейния живот. Съпругът/та и роднините са готови да ви подкрепят, за да стабилизирате вашата увереност, но вие сте недоволни от всичко и от всички. Прекарвайте повече време с половинката си, отделяйте голямо внимание на семейството и въпросите, свързани с общия бюджет, така ще успеете да възстановите взаимното доверие и близост.

Рак

Последният летен месец отбелязва нестабилност в личния живот. На 13 август 2018 година в партньорския дом за Рак влиза ретроградният Марс, така че са възможни разправии и стълкновения.

Няма да ви бъде лесно да намерите златната среда, защото вашата половинка има свои идеи и различни, от вашите, интереси.

Докато планетата се движи наобратно, при някои от вас ще се появи желание да се върнат при предишния си любовник/предишната си любовница или да започнат извънбрачна връзка. Ще бъде по-умно да не го правите.

От друга страна, Раците, които са решили да се разведат или са в процес на развод, времето не е лошо за това, защото Марс ще им даде необходимата решителност. Вие ще подхождате по-прагматично към обстоятелствата, което ще означава крачка напред.

Настъпва добро време за семейните Раци. Венера от 7 август 2018 се разполага в четвърти дом на Рак, правейки семейните отношения по-хармонични. Тази позиция на Венера благоприятства тези представители на вашия знак, които искат да възродят романтиката в брака. За много от вас, ежедневните задължения, които са им се стрували толкова уморителни, повече няма да бъдат такова бреме. Вие с удоволствие ще се занимавате с домашните дела, защото много може да направите, когато истински обичате.

Лъв

Слънцето до 23 август 2018 година с лъчите си осветява знака Лъв и ви зарежда с позитивна енергия. Вие ще станете по-уверени и готови да покажете най-добрата си страна. Желателно е да спазвате мярката в това, защото имате склонност да бъдете егоистични и малко възприемчиви към нуждите на любимия човек.

Ретрограден Марс остава във вашия партньорски дом до 13 август 2018. В този период личният живот може да бъде отбелязан от конфликти. Не е лесно да постигнете взаимно разбирателство, но гъвкавостта и тактичността в общуването ще ви помогнат да си върнете баланса в отношенията. Възможно е най-лошия ви враг да сте си самите вие. Бъдете открити за разговори, защото независимо от горещите спорове, вие сте в състояние да постигнете съгласие и общо виждане за нещата с вашата половинка.

Още една ретроградна планета ще окаже въздействие на Лъвовете – до 19 август 2018 Меркурий се движи в обратно направление във вашия знак. Не се препоръчва в този период да взимате окончателни решения за сключване на брак или за развод, защото не са очевидни всички детайли. Ако вие сте сами и някой е привлякъл вашия романтичен интерес, не трябва да бързате! Преди всичко, оценете перспективите, за да разберете какви отношения могат да ви свързват.

Слънчевото затъмнение на 11 август 2018 се случва във вашия знак, предвещавайки промени. Като правило, затъмнението на Слънцето инициира нови начинания, макар че този път видимо се проявява енергията на ретрограден Меркурий, и е напълно възможно всяко ново да се окаже добре забравено старо. Дошло е време да се огледате назад, да анализирате предишните си отношения, за да си направите изводи и да не повтаряте грешките отново.

Дева

Месецът не обещава  много романтика, но предлага възможност да подобри положението на делата в това, което засяга практическата страна на отношенията.

Времето е подходящо да обмислите перспективите в личния си живот, да направите изводи от миналото, за да не правите същите грешки в бъдеще.

Влиянието на Сатурн и Плутон в дома на любовта за Дева ви подтиква да бъдете по-отговорни и зрели. Благодарение на това, общуването с любимия човек значително ще се подобри и вие ще се почувствате по-самоуверени. Положете усилия, за да стане връзката ви по-хармонична.

Венера, планетата на любовта е разположена в сектора на парите, което означава, че материалните интереси и парите ще се намесват в любовните дела. Заедно със своята половинка вие ще разработите общи финансови планове, ще обсъдите въпроси, свързани с пари или крупни покупки. Възможно е да получите приходи чрез възлюбения/та или съпруга/та, например, ценен подарък или доход от съвместна работа. В същото време не трябва да се изключват загуби, заради любов. Звездите ви съветват да не бъдете прекалено доверчиви, особено с новите познати.

Пълнолунието на 26 август 2018 година осветява партньорския дом на Дева, предсказвайки промени в любовта и брака. Лунната енергия ви прави емоционални. Вие може да бъдете твърде подозрителни и приказливи, като така рискувате да оскърбите своята половинка без причина. Трябва да запазите спокойствие в близките към тази дата дни, за да не се случат нежелани ситуации.

Везни

Последният летен месец на 2018 година е добро време за любов. На 7 август в знака Везни влиза Венера, така че в любовта ви очакват много удоволствия.

Влиянието на Венера ви прави привлекателни и чаровни, и няма да ви бъде трудно да привлечете когото поискате.

Този период може да бъде успешен и за самотните представители на този знак, и за тези, чиито отношения току-що започват. Ако търсите любов, внимателно се вгледайте в околните, родствената ви душа може да бъде по-близо, отколкото си мислите.

Наред с благоприятните астрологични тенденции съществуват и противоречиви показатели. Марс, който управлява партньорския дом на Везни, продължава да се движи ретроградно до 29 август 2018, което създава напрежение в отношенията. Освен това, сега не е най-подходящото време да взимате окончателни решения за сключване на брак или развод.

В семейството са възможни разногласия със съпруга/та или с роднините, особено, когато говорим за използването на общи пари или друг съвместен ресурс. Може би, вие ще започнете да внасяте повече или вашата половина ще харчи повече от вас. За да реализирате енергията на Марс, занимавайте се заедно с някаква активна дейност, излизайте сред природата или бъдете в компанията на приятели.

Скорпион

В последния летен месец на 2018 година, вие ще бъдете в романтично настроение. Нептун е във вашия дом на любовта и образува хармоничен аспект с Юпитер в Скорпион, помагайки ви да изразите чувствата си.

Вие ще се откриете за любовта, ще общувате повече и ще покажете на любимия си човек, че имате сериозни планове за съвместно бъдеще.

Венера, планетата на любовта и управител на партньорския дом за Скорпион, на 7 август влиза във вашия тайнствен дванадесети дом. Вие ще търсите в отношенията скрит смисъл, вниманието ви ще бъде привлечено от дребните щрихи, мимолетните погледи и намеци. Ако искате да разгадаете някаква тайна, тя може да ви се открие. При вас могат да се появят много тайни от любимия/та (или обратното – при тях от вас).

Пълнолунието на 26 август 2018 година се случва в дома на любовта за Скорпион и може да доведе със себе си откровения за романтичните ви отношения.

Що се отнася до семейството, то първата половина на месеца ще бъде доста напрегнато време, с чести спорове. Заради влиянието на Марс са вероятни разногласия, свързани с недвижими имоти. Възможно е родителите прекалено да се месят в личния ви живот, предизвиквайки недоволството на съпруга/та. Трябва да опитате да бъдете по-гъвкави. Няма да навреди, ако предоставите на половинката си повече свобода и възможност да прекарва времето си самостоятелно, без да бъде под бдителния ви поглед.

Стрелец

Последният летен месец на 2018 година ви обещава интересни събития в личния живот. Венера, планетата на любовта, от 7 август ще бъде в дома на приятелството за Стрелец, така че приятелите могат да изиграят важна роля във вашите любовни дела. Ако сте сами, ще имате добри възможности да се запознаете с някой/някоя в приятелска компания или чрез общ приятел. Освен това, може да започнете роман с човек, с когото отдавна сте приятели.

Ако вече имате отношения, би било добра идея да започнете съвместна, обществена дейност с любимия човек. Това ще ви помогне да се сближите и да укрепите духът на единство в двойката.

През първите двадесет дни от месеца не всичко ще бъде гладко в личния ви живот. Меркурий, който управлява вашия партньорски дом, до 19 август ще бъде ретрограден, така че няма да ви бъде лесно да постигате взаимно разбирателство с половинката си. Причина за затрудненията в любовта и брака ще станат различията в принципите, убежденията и жизнената философия.

Периодът на ретрограден Меркурий е благоприятен за тези, които искат да върнат загубената си любов. Напълно е възможно възстановяването на прекъснатите в миналото отношения.

В семейния живот могат да се случат неочаквани събития. Пълнолунието на 26 август засяга дома на семейството за Стрелец, обръщайки внимание на семейните задължения. Ваши приоритети ще бъдат въпросите, свързани с недвижими имоти и големи покупки. Постарайте се да избягвате конфликтите със съпруга/та и роднините през последните десет дни на месеца.

Козирог

Последният летен месец на 2018 година поставя високи стандарти в любовта.

Венера, планетата на любовта и красотата е разположена във вашия дом на кариерата, което се явява силна позиция. Любовта може да способства кариерното израстване и успехът в обществото. Вероятно е да започнете служебен роман или да се увлечете по някой от деловите си партньори. Някои от вас, заедно със съпруга/та или любимия/та ще решат да започнат собствен бизнес.

Слънчевото затъмнение на 11 август 2018 се случва в осми дом за Козирог, подчертавайки темата за любовта и страстта. Ще имате повод да се замислите до колко са балансирани вашите отношения, кой от партньорите дава повече, а кой получава повече? Верността и взаимното доверие са гаранция за хармонията в двойката. Ако стигнете до извода, че отношенията ви са прекалено трудно, то имате възможност да се откажете от тях, за да откриете път към нещо ново, по-позитивно.

На 13 август 2018 ретроградният Марс влиза във вашия знак. Идва време да се върнете към въпросите, които не са били решени на време. За любовта и брака настъпва интензивен и труден период, който ще ви донесе голямо емоционално натоварване и дори неприятности. Бъдете търпеливи и тактични при общуването със своята половинка, това ще ви помогне да изгладите неравните участъци.

Водолей

Сега е добър период за любовта и отношенията.  Времето е подходящо да внесете конструктивни изменения, като не е задължително да разрушавате това, което имате.

Слънцето е в партньорския дом за Водолеите, правейки личния им живот по-ярък и интересен. Ако сте сами и търсите любов, много е вероятно през този месец да срещнете човек, който се интересува от сериозни отношения и брак. Единствено, проблемът е в това, че тази идея не ви привлича вас самите.

Планетата на любовта, Венера, от 7 август 2018 е разположена в девети дом за Водолей и това е благоприятна позиция за вас. Ще се прояви взаимната връзка между любовта и разстоянията, например, възможен е любовен роман с някой/я от далече или вие ще срещнете любовта на пътешествие. Добра идея е да тръгнете на романтично пътешествие заедно с любимия/та.

Ретроградният Меркурий е в партньорския дом на Водолеите и ги кани да се върнат в миналото, за да поработят над грешките си. Може би отново на пътя ви ще се появи стар/а любовник/ца. Но аспектите на Меркурий не са напълно хармонични, затова са възможни разочарования. Причината се крие във вашия индивидуализъм и неразбиране на желанията ви. Ако се замислите за възстановяване на прекъсната в миналото връзка, то преди това оценете всички плюсове и минуси.

Слънчевото затъмнение на 11 август 2018 активира партньорския дом на Водолей. Затъмнението на Слънцето означава, че в личния ви живот влиза нещо ново. Може да бъде нова любов или любовните отношения да преминат на ново ниво и да станат официални. Обърнете внимание на събитията, които се случва в близки до тази дата дни, те ще ви покажат, дали действително бракът или отношенията ви са силни и устойчиви. Неустойчивите връзки или тези, при които единият партньор се интересува повече от парите, отколкото от любовта, могат да достигнат критична точка и дори да се разтрогнат. Но всичко ще бъде за добро.

На семейните Водолеи няма да им бъде лесно да постигнат общо мнение със съпруга/та и роднините. Вашата половинка ще започне да изисква все повече и повече, и няма да отстъпва в ината си. Разногласията могат да бъдат заради жилище, отношения с роднини или кредити. Опитайте се да установите баланс между вашите потребности и тези на близките ви хора.

Риби

В последния летен месец на 2018 година действат противоречиви планетни влияния, в съответствие с това и в любовта също могат да се наблюдават противоречия.

За периода ще бъде характерен конфликтът между професионалните дела и личния живот. Като цяло краят на месеца ще бъде по-благоприятен, отколкото началото. Ако е нужно да свършите нещо важно, планирайте го за последните дни на август.

Меркурий, който управлява партньорския дом на Риби, до 19 август 2018 ще се движи в обратно направление във вашия дом на работата. Ако усетите влечение към някой от колегите, по-добре е да не правите дългосрочни планове. Независимо от романтичното настроение, вие рискувате да бъдете отхвърлени.

От друга страна, въздействието на ретрограден Меркурий прави общуването с любимия/та задълбочено. Някои от вас ще се заинтригуват от духовни учения и езотерични практики, и това ще изпълни отношенията с ново съдържание.

На 7 август планетата на любовта, Венера, преминава в осми дом за Риби, който е свързан с общите финанси. Любовта и парите са тясно свързани и вие ще чувствате еротичен подтекст, когато разговаряте с половинката си на финансови теми.

Разпределението на парите в семейството ще стане актуално за семейните Риби. Не е изключена критика от страна на съпруга/та или роднините относно това, как вие се разпореждате с общия бюджет. Възможно е да получите подарък или материален приход чрез съпруга/та или любимия/та.

Още статии и хороскопи от Мая Павлова – на личния й сайт.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара