Новолунието в Рак на 6 юли е свързано с емоционалната природа, реакциите, инстинктите и нуждите на хората.

Луната управлява настроението ни, а когато е в Рак, се чувстваме по-уязвими, проявяваме грижа към ближните си, действията ни са насочени към осигуряване на собствената ни безопасност и на тези, които обичаме, казва астрологът Марина Скади (Марина Соколова).

Ракът е кардинален знак на Зодиака, принадлежи на елемента Вода. Негов управител е Луната – най-бързият елемент на хороскопа и нашето нощно светило. За 29 дни заобикаля всички знаци на Зодиака, така че новолунието в Рак определено не е свързано със стабилност. През следващия лунен месец не бива да правите дългосрочни планове, а е по-добре да се доверите на естествения поток на живота и да сте готови за чести промени в обстоятелствата на вашата реалност.

Новолунието в Рак,

знакът на майчината енергия,

напомня за събития от детството, за образи на баби и дядовци и родители. Домакинските задължения ще изглеждат по-важни от обикновено и много хора ще искат да са си у дома, заобиколени от любимите си хора. Душата и любовта са вложени във всяко действие и ще има желание да продължите себе си, например чрез творчество или раждане на деца.

Под влиянието на Луната в Рак е по-лесно да подредите нуждите и желанията си, да разберете от какво наистина се нуждаете от живота. Новолунието е особено време, защото се свързва с началото на нови цикли. Шест месеца по-късно, когато Слънцето е в Козирог, ще има Пълнолуние в Рак (14 януари 2025 г.). По това време ще имаме възможност да приложим на практика това, което се е родило по време на юлското Новолуние.

Новолунието на 6 юли е много силно,

тъй като се намира в аспектна комбинация с най-ярката звезда, видима от Земята – известната Сириус от съзвездието Голямо куче, която е номер едно в списъка на 25-те най-ярки звезди. В древността Сириус е бил важен астрономически обект, наблюдаван от много цивилизации, включително и от египтяните.

В египетската митология Сириус е свързан с богинята Изида. Изида е била една от най-почитаните богини, символизираща майчинството, магията и възраждането. Хелиакалният изгрев на Сириус, когато звездата се появява за първи път на източното небе преди изгрев след период на невидимост, съвпадал с годишното разливане на Нил. Това събитие се смятало за проява на Изида, която олицетворявала плодородието и благоденствието.

Сириус, най-ярката звезда в небето, е първата звезда, която е била забелязана от хората, и нейната история е най-старата. Според гръцката митология звездата Сириус е кучето на Орион. В „Илиада“ Омир я нарича „кучето на Орион“. Гърците свързвали Сириус и с лятната жега: името на звездата идва от дума, означаваща „горещ ден“.

През първата декада на юли Юпитер образува съединение с Алдебаран, злокобна звезда от първа величина. Затова се очакват емоционални сътресения, а новолунието в Рак допълнително ще засили тези процеси. Малко вероятно е по това време да успеете да се отпуснете, по-скоро напротив.

Инстинктът за самосъхранение е засилен,

има желание да споделите минали събития, преживявания и впечатления с членовете на семейството. Само роднините и близките хора ще ви помогнат да се съсредоточите върху това да запазите емоционалното равновесие и, както се казва, „да не излезете от релси“.

През дните на новолунието в Рак е полезно да се направи самодиагностика и да се обърне внимание на това как тялото реагира на емоциите и чувствата, къде се появяват схващания и скованост. Децата и бременните жени ще реагират по-силно на новолунието на 6 юли, като

ще станат тревожни и нервни.

Повишената свръхчувствителност и интуиция напълно предотвратяват разсейването и ви принуждават да се фокусирате върху евентуална заплаха, дори когато такава няма.

За да сведете до минимум възможните неприятности, най-добре е да си останете у дома по време на новолунието в Рак, а ако е планирано пътуване, то за предпочитане с цялото семейство, където можете да бъдете сред природата, близо до вода, далеч от градската суматоха. Гледането на интересен филм в прегръдките на любим човек или пиенето на чай с роднини на кръгла маса може да бъде най-добрият начин за прекарване на времето в деня на новолунието на 6 юли.

Затова

не правете грандиозни планове

през горещите дни на юли. Занимавайте се с домакинска работа, помагайте на близките си, подредете дома си. Поканете стари приятели на уютни срещи в кухнята. Може би е време да си вземете домашен любимец, ако отдавна сте мислили за това. А може би е време да преминете към следващия етап във връзката – да започнете да живеете заедно или да се запознаете с родителите на вашия избраник.

Не забравяйте, че много хора стават по-чувствителни и дълбоко притеснени, настроенията са променливи и непредсказуеми. Затова всеки човек трябва да се запаси с търпение и да се опита да се отнася към всичко по-просто. В противен случай всеки наклонен поглед или неволно изречена дума, може сериозно да развали психологическия климат.

В навечерието на новолунието подредете дома си и го направете уютен. В дните, които са най-близо до новолунието, можете да медитирате – помолете предците си за помощ и съвети. Ако има такава възможност, отидете в родния си край, посетете родителите си и други кръвни роднини.

Задължително е да се помирите със скъпи хора,

да признаете грешките и да не ги допускате в бъдеще. Но също така е полезно да прекарате време насаме със себе си, с мислите си и да се справите с причините за вътрешните си проблеми.

Независимо от факта, че по традиция дните след новолуние са подходящи за нови начинания, в този случай трябва да сте предпазливи при започването на глобални дела и проекти. Като цяло юли е много труден месец, който носи повече загуби и разочарования, вместо желаните материални резултати. Изключения могат да бъдат начинания, свързани със семейни въпроси, премествания, трансформации в сферата на личните отношения. Въпреки всички предстоящи трудности е важно да мислите конструктивно!

Facebook Twitter Google+

0 Коментара