Втората декада на юли 2024 г. е най-горещият период на лятото както от сезонна, така и от астрологична гледна точка.

От 12 до 17 юли Уран и Марс са в точни аспектни съчетания със злокобната звезда Алгол в Телец. И двете планети са в негативен статус в този знак, като Уран е в изгнание, а Марс – в упадък, казва астрологът Марина Скади (Марина Соколова).

Уран, планетата на революциите, изненадите, обновлението чрез разрушаване на старото, ще влезе в точен съвпад със злокобната звезда Алгол, което се случва веднъж на 84 години. А съвпадът на Марс с Алгол – веднъж на 2 години.

В най-лекия вариант, в средата на юли 2024 г., може да се наблюдава обща склонност към униние и мрачни настроения. Струва си да се помни, че ефектът от това съчетание ще се усеща до края на юли, а може би и по-дълго, когато Уран напусне знака на Телеца. Както показва историята, съвпадът на Уран и Марс с Алгол носи кървави и болезнени промени, трагични и неочаквани сътресения в живота на цели нации и държави.

Предишният съвпад на Уран и Марс с Алгол е бил през май 1857 г. (Първата война за независимост на Индия) – въстание на индийските войници срещу колониалната политика на британците през 1857-1859 г. През май 1941 г. Уран е в съвпад с Алгол, а след ретро фазата, вече през февруари-март 1942 г., Марс се присъединява към Уран.

През втората половина на юли 2024 г. може да се активизират терористични организации, да се появят вулканични изригвания, урагани, торнадо или тайфуни, както и да се случат бедствия, причинени от човека. По-добре е да сте далеч от пътувания със самолет, да не сте в тълпа, особено революционно настроени. Телецът, Лъвът, Скорпионът и Водолеят, родени през третата декада на зодиакалния месец, с цялата си отговорност трябва да подходят към въпросите за своята безопасност.

Алгол е неподвижна звезда от втора звездна величина в съзвездието Бета Персей, на 26° 24′ от Телец. Звезда, която променя яркостта си, част от тройна звездна система. По-тъмната звезда е със сатурнов характер, а по-ярката предава не само сатурново, но и марсово-ураново влияние. А третата звезда е отдалечена от първите две. Алгол в модела на съзвездието е в отрязаната глава на Медуза Горгона, държана в ръката на Персей. Тя е най-злокобната и опасна от всички звезди. Името ѝ „Ал Гул“ на арабски език означава „призрак“ или „демонична звезда“. Известна е още като „демонът, който трепери (мига)“.

Медуза, единствената смъртна от трите сестри Горгони, преди е била красива девойка, но Атина превърнала косите ѝ в съскащи змии за това, че в един от храмовете ѝ Посейдон родил деца (Хрисаор и Пегас). Тя станала толкова грозна, че всеки, който се случел да я погледне, се вкаменявал.

Персей е митологичен герой, син на Зевс и Даная, дъщеря на царя на Аргос Акризий. На цар Акризий било предсказано, че ще умре от ръката на внука си. За да избегне тази съдба, Акрисий затваря Даная в медна кула. Като научил за това, Зевс проникнал в кулата при Даная под формата на дъжд и след известно време тя родила Персей. Разгневеният Акризий заповядал да сложат дъщеря му и внука му в кутия, да я заковат и да я хвърлят в морето. Много дни по-късно кутията била изхвърлена от вълните на остров Сериф, където царувал Полидект.

Минали години и ново нещастие сполетяло Дания и Персей. Полидект искал да завладее Даная и, страхувайки се от Персей, който по това време вече бил пораснал, го изпратил за главата на Горгона Медуза на сигурна смърт. Боговете помогнали на Персей: Атина и Хермес му дали крилати сандали, чувал и вълшебната невидима шапка на Хадес, а също така му помогнали да намери пътя към сестрите Горгони. Освен това Хермес дал на Персей остър нож, а Атина – огледален щит. Въоръжен с тези дарове, Персей се отправил на опасно пътешествие. Погледът на Медуза превръщал всичко живо в камък, затова Персей трябвало да гледа отражението върху щита на Атина, докато се издигал във въздуха на крилати сандали и отрязвал главата на една от трите сестри. След като скрил главата на Медуза в чувал, Персей се скрил от другите горгони с помощта на шапка невидимка.

В Етиопия, на път за дома, Персей освободил царската дъщеря Андромеда от морското чудовище Кит. След като убива годеника ѝ, той взема Андромеда за своя съпруга. Когато Персей пристигнал в Серип, намерил майка си Даная в един храм, където се криела от преследването на Полидект. Персей превръща Полидект и слугите му в камък, като им показва главата на горгоната Медуза. Древното пророчество се сбъдва: Персей случайно убива Акризий. Не желаейки да царува след убийството на дядо си, Персей оставя аргоския трон на своя роднина и заминава за Тиринт.

Боговете издигнали Персей, Андромеда, майката на Андромеда Касиопея и морското чудовище Кит в небето, превръщайки ги в съзвездия.

В еврейската митология Алгол е наричан „Главата на Сатаната“ или Лилит и символизира женската сексуална енергия. Те смятали тази нощна демонична жена за първата съпруга на Адам. Думата алкохол също произлиза от Алгол. Подобно на кръвта на Медуза, алкохолът може да убива и да лекува, ако се използва като антисептик.

Алгол, звездата на женската страст или безмилостност, има две страни на проявление. Най-известният терорист в света, Осама бин Ладен, има Марс в съвпад с Низходящия лунен възел и в тежък аспект с Плутон директно върху звездата Алгол. Друг пример е хороскопът на принцеса Даяна. В нейната карта Венера е планетата на любовта с управляващ статут, но в съвпад със звездата Алгол. Даяна загива при автомобилна катастрофа с любовника си.

Жул Верн, френският писател, класик на приключенската литература, един от основателите на научнофантастичния жанр, има звездата Алгол в съвпад със Слънцето. Този аспект придава на автора интензивност и огромен приток на творческа енергия. Т.е. от Алгол също се излъчват „светлинни лъчи“, но могат да бъдат приети само от онези хора, които вече са достигнали високо ниво на духовно развитие.

Въпреки факта, че това е период на нарастваща Луна, не бива да планирате важни начинания между 12 и 17 юли. Звездата Алгол разрушава всички начинания, като води до психически комплекси и болести.

През цялата втора декада на месеца злото и всякакъв вид негативизъм са заложени в обстоятелствата и ситуациите. През този период се наблюдава огромен поток от енергия, който е много труден и почти невъзможен за контролиране. Тази звезда деформира съзнанието и отнема психологическия ресурс, затова е по-добре да прекарате средата на лятото на 2024 г. възможно най-спокойно, без да участвате в масови процеси. Отложете важните дела за третата декада на юли и се погрижете за себе си!

Facebook Twitter Google+

0 Коментара