Как Луната влияе върху сексуалността и интимните ни взаимоотношения?

Луна или Слънце: Кое светило е по-близо до нас?

В астрологията Луната е основната женска планета, поради което тя оказва огромно влияние върху настроението и навиците ни. Може би мнозина от вас са почувствали внезапно нарастващо сексуално желание или, обратно, моменти, в които искате да се затворите в себе си, да се отдръпнете и самата мисъл за близост ви дразни.

Причината за това е, че настроението на една жена е като Луната – всеки ден е различен. Положението е същото и със сексуалните усещания: те растат и намаляват. Въпреки това, заслужава да се отбележи, че Луната няма пряка връзка със секса, а засяга емоционалния ни фон, който от своя страна може да засегне сексуалното желание.

Мъжкият принцип, напротив, е свързан със Слънцето и е по-близък по отношение на поведението му. То е по-стабилно, събужда се всяка сутрин и просто блести, не зависи от нищо.

Как Луната засяга тялото на жената?

Женското състояние е пряко зависимо от Луната, защото  нашият менструален цикъл е свързан с нея. Средно той продължава толкова време, колкото е нужно на небесното тяло да направи пълно завъртане около Земята, т.е. 28 дни.

През този цикъл състоянието на една жена може драматично да се променя. Възникващото от време на време нежелание за  интимна близост или, обратно, страстно желание – не са лекомислени прищевки. Причината и за двете са именно естествените лунни ритми. Разбира се, различни психологически травми също могат да доведат до нежелание за секс и това няма нищо общо с Луната, причините са по-дълбоки.

Възможно ли е да се изчислят благоприятните дни за интимност?

Съществува мнение, че сексуалната енергия на жената зависи пряко от фазата, в която е в момента Луната. Лунният месец започва с новолуние, последвана от нарастваща луна, пълнолуние и накрая от намаляваща луна. Дeнонощията на новолунието и пълнолунието са най-нестабилни в емоционално отношение.  Много експерти казват, че по време на растяща Луна сексуалността на жените започва да се увеличава и достига своя максимум до пълнолуние.

Смята се, че тези, чийто цикъл съвпадат с лунния цикъл (28 дни), лесно ще забележат, че мислите за интимността са леко отслабени по време на новолуние и през следващите пет дни.  От 6-ия до 14-ия лунния ден сексуалността започва да се събужда по-активно, защото една жена, подобно на Луната, се отваря и получава сила. Върхът на сексуалното привличане се достига на 17 ден, по време на пълнолуние. Това е денят, в който можете максимално да се освободите и да изхвърлите натрупаната енергия навън, като я дадете на вашия човек. Ако нямате партньор в момента, в този ден можете да намерите друг начин да облекчите напрежението. Например, можете да поспортувате или поне да потанцувате.

Разбира се, не приемайте всичко това твърде лично. Не мислете, че през първата четвърт от цикъла всички жени в света нямат желание за секс. Тялото на всяка жена е индивидуално, затова на първо място, трябва да се съсредоточите върху собствените си усещания.

Как може да подобрите сексуалния си живот?

Има смисъл да започнете да развивате сексуалния си потенциал, като се опознавате чрез тялото си. Ето и някои препоръки:

  • Започнете да следите цикъла си: направете си календар, в който отбелязвайте не само началото и края на менструацията, но и водете бележки за това как се чувствате в отделните дни, в кои от тях изпитвате най-силно сексуално желание. Тези данни могат да бъдат маркирани и в различни приложения за смартфони. Цялата тази информация може да ви бъде полезна. Ако например в рамките на една година я събирате, ще можете да анализирате промените, които настъпват в тялото ви в различните периоди. Така ще се познавате по-добре и ще знаете кога например нежеланието ви за интимна близост се дължи на стрес или други психологически проблеми. И ще можете да работите за предотвратяване на тези стресови епизоди.
  • Наблюдавайте състоянието си по време на новолуние и пълнолуние. Как се чувствате в тези дни: искате да капризничите и да не правите нищо, или обратно, сексуалното желание се увеличава?
  • Научете се да възстановявате естествения си хормонален баланс, защото той е много важен за цялостното състояние на жената. Опитайте се да не използвате химически контрацептиви. Подхождайте комплексно към възстановяването на тялото си, защото липсата на сексуално желание има пряка връзка с емоционалното прегаряне.

Можете да подобрите сексуалния си живот, след като се научите да слушате своето вътрешно състояние и  съзнателно да го управлявате. Започнете да изучавате тялото си в различни лунни дни и скоро ще забележите как се променя вашето самосъзнание. Не забравяйте, че всяка жена е уникална по свой собствен начин и за да може сексуалността и интимните взаимоотношения винаги да са на ниво, трябва да се научите да се отдавате на усещанията си, а това е възможно само чрез опознаване на особеностите на вашето тяло, хормонален фон, чувствителни зони и състояние в различни периоди.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара