Ирена Рельовска-Бартън e консултант към Британската асоциация за напредък на техниките, базирани на меридианна енергия (AAMET), и единствената българка, практикуваща „Пренареждане на матрицата”, която допълва системата “Техники за емоционална свобода”. Тя е и единствената нашенка, издържала академичния изпит на Гари Крейг, създателя на ТЕС. По образование е икономист, но от няколко години практикува лечебните техники на енергийната психология. Основното в тези техники е потупването по акупунктурните точки на 14-те меридиана, докато се изпитва негативно чувство или физическа болка. Чрез потупване фините енергии на тялото се хармонизират и дискомфортът бързо отшумява. Приложението на тези техники отнема минути и помага за справяне със стреса и негативните преживявания по нов, бърз и безболезнен начин. ТЕС и “Пренареждане на матрицата” са част от енергийната психология – нова дисциплина, обединяваща западни и източни системи за изцеляване на духа и тялото.

Как от успешен банкер стигна до методи като “Техника за емоционална свобода” и “Пренареждане на матрицата”?

Усетих привличането в сърцето с цялото си същество, толкова мощно, че нямах никакво съмнение, че това е направено за мен. По това време имах успехи в кариерата, семейството и в материален план, но водех живот, изпълнен със стрес. Имах здравословни проблеми и пиех куп лекарства. В момент на вътрешен спад и физически дискомфорт попаднах на книгата на Гари Крейг, Дейвид Файнстайн и Дона Идън „Обещанието на енергийната психология“. Приложих прочетеното и ефектът му ме порази. Бях изпробвала какви ли не други техники (автогенен тренинг, автохипноза, универсална енергия), но нищо не можеше да се сравни по бързина и ефективност с ТЕС. Със съпруга ми заминахме на обучение във Великобритания и се почувствах нов човек. Меридианното почукване ми помогна да разчистя всякакви негативни преживявания от миналото си и да заживея в хармония със себе си и света. То оказа изключителен ефект за балансиране на моята дълбока емоционалност. Открих връзката между емоции и заболявания и здравословните ми проблеми си отидоха. Разбрах, че това е част от пътя ми, за да помагам и на другите.

ТЕС е позната система за лечение в България. “Пренареждане на матрицата” обаче звучи малко абстрактно, като нещо, което „става за всичко“?

Работя с ТЕС и “Пренареждане на матрицата” вече няколко години и резултатите са впечатляващи. “Пренареждане на матрицата” е допълнителна доразвиваща система, която прави процеса още по-мощен и ефикасен. Тя е разработена от Карл Досън, един от 29 мастъри на ТЕС в цял свят. “Пренареждане на матрицата” се прилага върху фрагменти от съзнанието, откъснали се в изненадваща стресираща ситуация. Такива могат да бъдат моментите, в които не сме били подготвени за ситуацията или не сме разполагали с вътрешните ресурси да се справим с изникналото на пътя ни предизвикателство. Това не са просто спомени и не изчезват, ако ги забравим, а остават в нашите енергийни полета като замръзнала енергия или енергийни тела ЕХО (Energy Consciousness Holograms). Блокират енергийния поток на жизнената енергия „чи“ и намаляват капацитета на енергийната система на тялото. С “Пренареждане на матрицата” се работи директно върху тях – с цел да се освободи негативният емоционален заряд. Съществената разлика на “Пренареждане на матрицата” от класическото прилагане на ТЕС е, че след преработването на този емоционален заряд човек замества старите схващания и преживявания с нови позитивни и буквално може да пренапише миналото си. Изключителното предимство на “Пренареждане на матрицата” е, че бързо стига до сърцевината на проблема, открива блокирани емоции и достига до травмиращи преживявания от ранна възраст и дори от минали прераждания.

Това означава ли, че “Пренареждане на матрицата” ни свързва с най-дълбоката ни същност?

Да. Трудно се описва сеанс на “Пренареждане на матрицата”, защото е строго индивидуално. Това е емоционално преживяване под ръководството на терапевта, във вътрешния план (Всеобщото поле, Матрицата), където е складирана цялата информация. Целта е да се преработи с помощта на ТЕС- емоциите някое стресиращо преживяване или ограничаващо възприятие. Работи се с меридианите като при ТЕС с почуквания, но накрая старата картина на случката осъзнато се подменя с нова, изпълнена с позитивни емоции. Ефектът е силно трансформиращ, защото подсъзнанието борави с образи и емоции, без да може да разграничи истинските от въображаемите. Меридианното почукване хармонизира фините енергии на тялото, успокоява емоциите и ускорява влизането в променени нива на съзнание, когато тактовата честота на мозъка е в алфа вълни и по-ниска. В такова състояние се откриват преживявания от дълбокото подсъзнание, например от много ранна детска възраст, в утробата и дори спомени от минали животи. Лично аз съм си „припомнила“ травмиращите емоции от шест минали живота.

Как става това? Човек изпада в състояние на хипноза ли?

Не. Регресивната хипноза изисква доста време, а тук в рамките на една сесия човек се свързва емоционално с много старо преживяване, което резонира с нещо в настоящето му. Много хора имат бледи спомени и проблясъци, които не свързват с нищо. По време на сеанса обаче те изкристализират. При първото ми обучение, един от курсистите, върху който Карл Досън демонстрира “Пренареждане на матрицата”, се върна в минал живот. Беше дете в Индия, оковано и заключено в тясна барака без прозорци. Курсистът страдаше от клаустрофобия и трудности в общуването. Тогава бях все още скептик и веднага го разпитах. Той обясни, че преживяното било истинско и разтърсващо, и напълно му изяснило откъде идват проблемите в настоящия живот.

А при теб какво се случи?

Да си припомням и преработвам миналите животи не беше съзнателен, а принудителен избор. Просто идваха емоции отникъде, ей-така, както седя и си гледам телевизия например или по време на масаж. Нямах друг избор, освен да се оставя да ги изживея изцяло, вместо да се опитвам да ги потисна. Това беше безценният дар от приемането и преживяването на негативното. Имах щастието многократно да изживея неописуеми състояния на безкрайна любов и благодат, състояния на пълно единение с Всичко-което-е. Имах и мистични преживявания, ясно усещане за духовно присъствие, което ни съпътства. Откакто се занимавам с тези практики, имам прилив на енергия и отлив на болести. Само от освобождаване на негативните емоции болестите си отидоха, диоптрите и килограмите ми паднаха, неимоверно се увеличи интуицията и сетивността ми за фините енергии на тялото. Дори сексът не е същият като преди, а мислех, че съм на седмото небе – има и осмо, и девето…Станах по-добра и обичаща. Сега изпитвам много по-голяма радост от живота, забелязвам красотата във всичко, което ни заобикаля. Уверена съм във висшия смисъл на нещата – вярвам, че е възможно независимо от обстоятелствата да се научим да обичаме безусловно, както ни учи Исус Христос.

Необходимо ли е човек да си припомня минали животи, за да подобри сегашния си?

Ако човек има необясними емоции, необосновано остра реакция на обикновено събитие или мирова скръб без някакъв конкретен повод, това би помогнало много. Най-малкото за успокоение, че това не е някакво депресивно състояние, а душевна трансформация, която християнските мистици от Средновековието описват като Тъмната нощ на душата. Мисля, че е важно да се знае, особено от хората, които работят върху себе си и духовното си развитие. В стремежа си да издигнат съзнанието си и да мислят позитивно, те потискат негативните емоции. А това може да бъде отработено и преработено чрез връщането назад във времето. Да си позволим да чувстваме, да си разрешим да имаме право на своите чувства и да си позволим да ги проявим, изисква смелост и вътрешна сила. Опитът ми показва, че без да разтоварим негативните емоции, е трудно да изпитваме позитивни. Докато не излекуваме раната в сърцето, трудно се свързваме с любовта, с която е създадено Мирозданието. В древните традиции центърът на човешкото същество е сърцето. Само днешната цивилизация е издигнала в култ хладния разум. Културата ни забранява изпитването и проявяването на определени чувства и да проявиш емоция се приема за слабост. Изместили сме центъра си в ума, където господстват полярностите и изпитваме затруднение да балансираме позитивното с негативното. Лесно ни е да приемем позитивното, но с всички сили се борим срещу негативното. А факт е, че докато не приемем едно нещо, не можем да се справим с него, това е в основата на ТЕС и “Пренареждане на матрицата”. Докато не приемем съществуването на негативни емоции, няма да можем да се освободим от тях и да влезем в сърцето си. А когато влезем там, ние усещаме най-дълбоката си същност, тази, която е свързана с Всичко-Което-Е, която обича и се радва на живота и изпитва(ме) благодат.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара