Усмихнатото лице ободрява настроението и внася лекота и спокойствие в обкръжението ни.  Популярно изследване показва, че бебето се усмихва 400 пъти на ден, докато възрастните се усмихват едва по 8 пъти. Лесно е да се предположи, че стресът е една от основните причини възрастните да изгубят своята естествена природа , а също така и своята усмивка. Стресът може да се промъкне по различни причини в нашия живот и несъзнателно да  се изпише на лицето ни. Стресът причинява преждевременно застаряване на лицето, унилост и е причина за постоянно изморения ни  вид. Практикуването на йога е може би един от най-добрите начини да преодолееш стреса и отново да проясниш лицето си.

Сукшма йога означава фина или лека йога. Това е мощен  йогийски метод за отпускане на мускулите, схванати поради липса на физически упражения и натрупване на стрес. Йога за лице ни подмладява за минути и ни връща свежестта. Също така отпуска мускулите и нервните връзки. Затова нека се приготвим да направим няколко лесни и ефективни йога техники:

Наоколо около окото!

Стисни ръцете си в юмруци,  докато палците са изпънати навън. Сега затвори  очи и внимателно започни да движиш десния си палец около дясното око и левия – около лявото. Движи палците с  лек натиск върху очите, правейки кръгове около тях. Прави упражнението в продължение на  2-3 минути.

Как работи? Помага ти да се отървеш от тъмните кръгове и да отпуснеш мускулите около очите.

Изненадай ме!

Покажи колкото  се може повече от бялата част на очите си, ококорвайки се. След това затвори  очите  плътно.  Отвори ги отново широко и ги затвори повторно. Продължи  упражнението бързо, докато очите ти не се насълзят. Сега затвори  очи и се отпусни. Прави  упражнението в продължение от 3 до 4 минути.

Как работи? Правейки това упражнение ние  тренираме мускулите около очите и мускулите на челото. Също така то подобрява зрението  и дори може да те отърве от очилата, ако си постоянен.

Издуй се!

Поеми въздух през устата и издуй бузите си за няколко секунди. След това изпусни въздуха през устата си и повтори упражнението  8-10 пъти.

Как работи? Това упражнение заздравява мускулите на бузите и предпазва от това те да изтънеят и да изглеждат впити. Ако се в гледаш в музикантите, които свирят на саксофон, ще забележиш, че бузите им са винаги стегнати. Когато използваш мускулите си по специфичен начин, това променя и вида на лицето. Затова практикувай това упражнение за свежи и пухкави  бузи.

Целуни ме!

Усмихни се широко и след това се опитай да разтегнеш устата си още малко. След това събери устните заедно и целуни! Повтори упражнението 20-25 пъти.

Как действа? Това упражнение релаксира мускулите около устните и бузите, като едновременно с това освежава лицето. Розови бузи и непоклатима усмивка – това са резултатите от тази красива и лесна йога за лице. Докато се усмихваш не забравяй – опитвай се  докато не го почувстваш!

Брадичка горе!

Хвани брадичката си, така че палците и на двете ръце да са под нея. Започни да притискаш брадичката си от долната й страна и почни да я движиш нагоре само с помощта на палците. Прави това в продължение на 2-3- минути.

Как работи? Тази техника ти помага да се отървеш от ленивите  черва и подобрява храносмилането. Също така ти помага и при проблеми със стомаха.

Дръпни си ушите!

Хвани възглавничките на ушите и започни да ги дърпаш надолу за около 30 секунди.  За следващите 30 секунди ги издърпай навън. Докато все още държиш възглавничките на ушите започни да въртиш по часовниковата и обратно на часовниковата стрелка за по 30 секунди във всяка посока.

Как работи? Това упражнение носи съзнателност и също така освобождава напрежението от лицевите мускули.

Вдигни си веждите!

Хвани веждите си с пръсти така че да можеш да ги издърпаш от средата към края им. Направи упражнението в продължение на 3-4 минути.

Как работи? Това упражнение те отпуска и, масажирайки те, отстранява акумулирания стрес около веждите.

Тези лесни упражнения могат да бъдат направени навсякъде и по всяко време. Честото им практикуване ти помага да се чувстваш свеж през целия ден. Без значение дали отиваш на интервю или имаш важна среща, отдели няколко минути, за да освежиш лицето си с тези упражнения. То ще излъчва увереност и усещане за спокойствие и едновременно с това ще остави добро впечатление у другите. Практикуването на тези упражнения точно преди медитация, ще ти помогне да се потопиш още по-дълбоко в нея.

От ArtofLiving

Facebook Twitter Google+

0 Коментара