Овен

Общото здраве при Овните през ноември ще бъде отлично, но външният им вид с основание ще ги дразни. Няма нищо чудно в това, защото вие „сто години“ не сте ходили нито на козметик, нито на фризьор. Ако имате възможности и финанси, то спешно влезте в салон за красота. Педикюр, маникюр и дълбок пилинг ще ви превърнат в истинска кралица/истински крал. Може дори да експериментирате с цвета на косата.

Хороскопът за ноември 2018 година обещава на Овните обновление на гардероба, което видимо ще подобри настроението им. Само, че планирайте шопинга без приятелите и приятелките си, иначе те ще ви дотегнат с ненужните си съвети. Помнете, че не е нужно всичко модно и скъпо да бъде във вашия гардероб. Купувайте качествени вещи, които подчертават вашата индивидуалност, тогава ще ги носите с радост и то не един сезон.

На Овните не им е трудно да живеят с план, затова трябва отрано да решат как да прекарат почивните дни, да се повеселеят или да си починат в компанията на приятели. Кафе, театър или дискотека? Кое ви харесва повече или кое подвига тонуса ви? Хороскопът за ноември 2018 година не съветва Овните да си седят у дома, дори и в студеното време. Зареждайте се с енергия при общуването с приятни хора, а също смело се запознавайте и си уреждайте срещи.

Между другото, отдавна ли не сте държали книга в ръка? Ако е така, то свободното време през ноември може да посветите на четенето. Семинари, тренинги и интересни мероприятия – всичко е във властта ви. Важното е да не общувате с виртуални приятели в социалните мрежи от сутрин до късно през нощта. Хороскопът за ноември 2018 година предсказва на Овните изпълнение на най-заветните им желания, но разбира се, ако те сами направят нужното за реализирането им.

Месечни хороскопи

Телец

През ноември Телците трябва повече да се пазят не от простуди и грип, а от нервно претоварване. Вие толкова много се ядосвате за глупости, че можете да се докарате до депресия. Важното е да не приемате транквиланти и да не си назначавате сами лечение. Най-добре си запишете част за прием при психолог и се заемете с това, което ще ви помогне да се заредите с оптимизъм. Това може да бъде не само някакво хоби, но и абсолютно ново увлечение.

Хороскопът за ноември 2018 година съветва Телците да се разхождат навън, независимо от времето, но да се обличат топло. Простудата може да стане причина за тежко заболяване. Профилактичните мерки срещу грип ги знаят всички, затова и Телците не трябва да ги пренебрегват в разгара на есента.

За укрепване на имунитета през ноември Телците трябва да пият витамини. Помнете, че дори най-обикновената хрема може да ви остави в леглото за дълго, ако се заемете сами да се лекувате. А, ако температурата ви се повиши, без таблетки и антибиотици няма да минете. Обадете се на личния си лекар и не разчитайте на своите медицински познания, които сте получили в интернет.

Хороскопът за ноември 2018 година е разработил цяла система за укрепване на организма на Телците, особено за стомаха. На първо място, спазвайте хранителен режим и се откажете от всичко „вредно“. Газираните напитки, хамбургерите и похпванията на крак не са за Телците. Особено, ако имате гастрит, дуоденит или язва. А средството за борба с излишните килограми, както отдавна е известно, включва спорт, диета и здравословен начин на живот. Но само не се надявайте, че след две седмици ще станете стройни. Нужни са постоянстване и качествени тренировки, за да постигнете желаните резултати.

Хороскопът съветва Телците сутрин да тичат, през деня да правят гимнастика за гръбначния стълб, а вечер да не преяждат така, като че половин година напред няма да хапнат нито трохичка. Хладният душ ще ви помогне да се ободрите, а горещата вана, с лавандула, ще ви помогне да се отпуснете преди лягане. Само така ще имате и сили, и желание за работа.

Важното е Телците, осъзнато, да не ровят в съзнанието си и по този начин да загубят здравето си. Вие имате склонност към вредните пристрастия, затова се старайте да не губите правилния пък и да се озовете в канавката. По-често се срещайте с роднините и с любимите си хора, тогава няма да тъгувате в дългите, есенни вечери и да си измисляте проблеми.

Близнаци

Във всеки месец трябва да обръщате внимание на здравето си, но през ноември е особено задължително.

Простудата ще бъде така тежка, че Близнаците дори от постелята няма да могат да станат, да не говорим за активна дейност. Гимнастика, закалителни процедури и режим на храненето, това не трябва да се изпуска от поглед.

Хороскопът за ноември 2018 година препоръчва на Близнаците да ограничат употребата на сладко и тестено, за да запазят фигурата си стройна и да останат на предишните си килограми.

Дори в студеното време може да си позволите да тичате на чист въздух. Ако отдавна искате да се занимавате със спорт в зала, то не го отлагайте! Имате ли конкретна цел? Близнаците трябва да вървят към нея уверено и с бързи крачки. Закуската трябва да бъде не само сита, но и калорична. Обяда разнообразявайте с плодове и зеленчуци, а вечерята, като в поговорката, „дайте на врага“. Ако работата ви е седяща, то трябва поне 10-15 минути да отделяте за гимнастика за гръбначния стълб.

Хороскопът за ноември 2018 година е приготвил за Близнаците специална и интересна програма, за да не скучаят сами. Макар че вие сте така общителни и жизнерадостни хора, че едва ли ще се затворите сами у дома си. Театър, кафе, кино и купони – всичко това ви очаква в средата на есента. Близнаците ще се запознават по-често с хора, отколкото останалите зодии. А, ако имате позитивно настроение, никакви болести няма да ви заплашват. Меланхолията и грипът обичат тези, които вечно са недоволни от нещо и си позволяват да мрънкат по всеки повод.

Ако на душата ви е зле, добре е да се срещате с близки приятели, а не да тичате при психолози. Защото на вас ще ви бъде по-лесно да споделите тайните си с тези, които ви познават от много време. За обидите, проблемите и за измислените страхове може да разкажете на роднините, които не само ще ви изслушат, но и ще ви подскажат как да излезете от трудното положение.

Хороскопът за ноември 2018 година препоръчва на Близнаците да се отърват от всичко негативно и гнетящо. Ако ви е трудно да споделите проблемите, намерете си дело, което да ви е по душа. По-често се разхождайте, четете книги и слушайте музика. Хармонията ще дойде при вас в момент, когато сърцето ви е открито за всичко ново и неординарно. Близнаците не трябва да се карат с близките си, защото в поривите на гняв могат да им нанесат обиди и дори да кажат нещо, което не го мислят, наистина. Бъдете сдържани емоционално, споделяйте впечатленията си и се занимавайте с това, което ви зарежда с оптимизъм.

Близнаците по природа са талантливи и дейни. Ако искат, биха могли да прескочат планина, заради целите си. В творческата сфера няма равни на тях – рисуване, пеене, актьорство и писателска дейност. Хороскопът съветва, през ноември да разкриете тези способности, които отдавна проявявате. Богатият потенциал на Близнаците ще им позволи да разширят границите.

Рак

През ноември Раците трябва да поставят акцент върху състоянието на стомаха, червата и сърцето. Ако по-малко нервничите, а и се храните правилно, то няма да имате нужда нито от доктори, нито от болници. Изобщо, вашето здраве е във вашите ръце! Спрете да похапвате на крак.

Ако си направите хранителен режим по часове, не само ще укрепите здравето, но и ще успеете да свалите излишните килограми.

Хороскопът за ноември 2018 година препоръчва на Раците да купуват само тези продукти, които са полезни и пълни с витамини. Адски много пари ви отиват за шоколади, пици, бургери и газирани напитки. Добавете в диетата си плодове и зеленчуци, за да повишите имунитета и да станете по-бодри. От храненето зависи много, особено при Раците. Хороскопът ви съветва, през ноември да забравите за мазната, пикантната и сладката храна. Ограничете употребата на тестено, ако чувствате, че вреди на фигурата ви и на общото ви здраве.

Раците ги мързи да се занимават със спорт и да ходят пеша. А през ноември, именно това ще им позволи да запълнят енергийните си дефицити. Ставайте по-рано, правете гимнастика и се обливайте с хладен душ. Не трябва да се отнасяте безхаберно към своето здраве, особено, ако сте около четиридесетте! Хороскопът съветва Раците да си купят нещо ново и стилно, за да се преобразят външно. За да станете стройни, посетете диетолог. Не е задължително да се сложите на строга диета, а може, просто, да преразгледате рациона си и повече да се движите. Бъдете самоуверени, тогава и хората, които ще привлечете, ще бъдат такива – ярки и интересни, и най-важното, поддържащи здравословен начин на живот.

Хороскопът за ноември 2018 година съветва Раците да се отърват от проблемите, които сами са си измислили. Вие имате богата фантазия, затова я използвайте по предназначение. Намерете си занимание по душа, запознайте се с нови хора и направете живота си по-интересен и слънчев. Може би, вие ще се прославите и ще успеете да учудите света със своя талант?

Лъв

За Лъвовете есента ще премине под девиза: „Нека да живеем здравословно!“, но няма да успеят да избегнат простудите. Особено, ако се разхождате леко облечени и не лекувате до край хремата. Дори на улицата да ви се вижда, че е топло и слънчево, все пак се облечете според сезона, а според собственото ви настроение. В противен случай, Лъвовете за дълго ще бъдат „извън строя“, ще бъдат в болнични и то точно в разгара на работата.

Хороскопът за ноември 2018 година препоръчва на Лъвовете да си намерят хоби или да се заемат с нещо, което обичат да правят у дома. През есента не се излиза така често на улицата, затова могат да се развиват, колкото и както им иска душата. Да шият, бродират, лепят и рисуват – каквото ви харесва. Тогава ще успеете да прекарвате полезно времето си и да откриете нещо ново за себе си.

А помните ли още какво е това „спорт“? Тогава ставайте от дивана и отивайте във фитнеса. Инструкторът ще ви помогне да изберете упражнения, които ще ви позволят да приведете в ред фигурата си. Ходенето пеша не е царско дело за Лъвовете, но през ноември е най-добре да се придвижвате на двата си крака, а не с кола. Още повече, че и килограми можете да свалите, и чист въздух да подишате. Хороскопът за ноември 2018 година е намерил специални занимания за гръбначния стълб на Лъвовете, на които работата е седяща. Важното е да не ви е повлякъл мързелът след себе си.

От стреса се бяга трудно, но е възможно. Между другото, Лъвовете могат да го направят дори по лесно от останалите. Вие сте уверени, позитивни и активни, затова разгонвате мрачните си мисли на далече. По-малко слушайте какво казват зад гърба ви, а по-добре се занимавайте с нещо по-истинско. Или ви е омръзнало да живеете без авантюри и сплетни?

Дева

 

Сутрин Девите непременно трябва да взимат хладен душ, за може в главата да влязат свежи и гениални мисли. Всяко нещо има начало, а резултатите ще ви учудят.

Закаляващите процедури ще ви помогнат не само да укрепите имунитета, но и да се ободрите преди началото на работния ден. И не си мислете, че гимнастика сутрин правят само малките деца. Тя ще бъде полезна за вас, както прогнозира хороскопът за ноември 2018 година за Дева. Да се живее с режим не е скучно, а полезно!

Ако се храните когато имате време и заспивате след 12.00 през нощта, а сутрин ставате рано, сами ще видите, че енергията ви се изчерпва. Девите, по натура са пунктуални хора, но през ноември, защо ли, постоянно ще закъсняват. Може би есента така им влияе, а е възможно и мързелът да ги е „нападнал“. Помнете, че, ако безотговорността ви стане навик, то не се учудвайте, че ще се наложи да ви уволнят.

Ако през ноември, нещо с нервите при Девите не е наред, не трябва да си правят никакви експерименти и да прилагат самолечение. Трябва да се запишат на прием при опитен психолог, за да се приведат в хармонично състояние.

Хороскопът не съветва да се паникьосвате, особено, ако нямате поводи за сериозни ядове. Проблеми имат всички, което означава, че вие не сте изключение от правилата.

Между другото, Девите през ноември няма само да се ядосват и да се самосъжаляват, но и ще се хвалят на всички страни. Особено, ако получават подкрепа във всички начинания от надеждни приятели и роднини.

Хороскопът за ноември 2018 година съветва Девите да не седят по 24 часа в денонощието на компютъра. Ясно е, че търсите нови приятели и ухажори, но не е ли по-добре да правите това в реалния живот? Още повече, ако си намерите съмишленици, животът ви видимо ще се оправи. Неговите ярки цветове ще правят празнични дори мрачните, есенни дни. Девите трябва да погледнат различно на обичайните неща, за да запазят психическото си здраве.

През ноември са възможни проблеми с бъбреците, затова се обличайте по-топло. Бъдете внимателни със закаляването, къпането на открито и екстремните видове спорт. Важно е веднага да отидете на лекар, а не да се лекувате сами. Хороскопът препоръчва, също така, на Девите да спрат да пушат, защото този навик вреди на здравето им. Днес се чувствате превъзходно, а утре приличате на охтици, които непрекъснато кашлят и плюят на всяка крачка.

Ако Девите отдавна се заканват да започнат да живеят здравословно, то ноември е много подходящ за това. В края на краищата, важно е да се си дадете тласък и да не „кръшвате“ от набелязания път. Не е необходимо да обещавате на себе си и на близките си, че утре ще започнете да се занимавате със спорт, ще свалите излишните килограми и ще оправите храненето. По-добре направете всичко това сега, днес, за да не си останете само с приказките. Ако имате стимул, ще постигнете и успех! Помнете, никой, вместо вас, няма да направи това, на което сте способни именно вие, целенасочените Деви.

Везни

Ако през ноември нервната система на Везните се разклати, без помощта на специалисти няма да минете.

Желателно е да водите разумен живот, а не да бързате с нещата.

Вашата раздразнителност може да се отрази лошо на дейността на стомаха. По-малко си измисляйте проблеми и гледайте оптимистично на всичко. В началото на месеца, Везните трябва да си направят график на работа и хранене. Нека това е свързано, за да не навредите на здравето си.

Хороскопът за ноември 2018 година съветва Везните да пият по-малко силно кафе и да се хранят с полезни продукти. Вие прекалено се увличате по напитки, от които страда целият ви организъм. Ако искате да запазите нормално състоянието на сърцето и съдовете, трябва да спазвате мярка във всички. Иначе, промените в кръвното налягане ще доведат до по-сериозни последствия. Няма да бъде лошо, Везните да си направят изследвания, през този месец. Не се паникьосвайте предварително и не си поставяйте диагнози сами. Още повече, че особен повод за вълнение при вас няма.

На Везните им се иска всички техни желания да се сбъдват тук и сега, безапелационно. Но в живота така не става, затова се пригответе за дребни препятствия. Хороскопът за ноември 2018 година не препоръчва на Везните да гълтат успокоителни. Има много други методи за укрепване на психическото здраве. Животът ще бъде много по-ярък и наситен, ако сами му зададете правилното темпо. А, ако започнете да капризничите и да преследвате своята си линия, то се гответе за неприятни моменти.

Хороскопът напомня на Везните, че не са в цирка и трябва да се отнасят към всичко адекватно. През ноември ще се окажете в такъв водовъртеж от събития, че няма да има връщане назад. И не се надявайте на психотерапевти, а сами станете по-здравомислещи и трезви личности. Всичко ще ви се получи, ако стъпите здраво на земята.

Скорпион

По време на есенния период рядко някой успява да избегне простудите и грипа, затова и Скорпионите могат да попаднат в списъка със заболели.

Това означава, че трябва да укрепвате организма си от рано, да пиете витамини, да се закалявате и да не забравяте за профилактичните мерки. Между другото, спортните упражнения и плуването в басейн също могат да ви помогнат да запазите бодро самочувствието си. А, ако ви налегне болест, то от начало опитайте да се излекувате с народни и проверени средства. Чай от лайка, мед, лимон и джинджифил – чували ли сте за тях?

Хороскопът за ноември 2018 година съветва Скорпионите бързо да отслабнат. Е, не до скелетообразен вид, но трябва да свалят няколко килограма. Обожавате да хапвате банички и сладолед, нали? Е, какво пък, тогава ще ви се наложи да забравите временно за тях. Иначе, ще ви се наложи да си купувате нови дрехи. И така, съберете цялата си воля и отивайте в спортната зала. И непременно, преди това, се срещнете с диетолог. Искате да имате стройна фигура? Значи, трябва да си поставите цел и да вървите уверено към нея.

Хороскопът за ноември 2018 година е приготвил няколко нужни съвети за Скорпионите: хладен душ, гимнастика, добра закуска. Постарайте се да ставате рано, за да успеете във всичко. Не забравяйте за джогинга и подскоците. Не пренебрегвайте режима на хранене – плодовете, зеленчуците и салатите – те са и вкусни, и полезни.

Стрелец

Имунитетът на Стрелците е такъв, че върху него могат да започнат да си правят опити светилата в медицината. Той не е просто добър, а перфектен. Значи, през ноември няма защо да се страхувате от простуди и грип. Вие можете да го хванете, разбира се, но ще е нужно доста да се постараете. Например, да ядете сладолед в студа, да ходите облечени с летни дрешки или да се обливате с ледена вода, направо на улицата.

Стрелците трябва да си вземат следната бележка – да правят сутрин гимнастика, по-рано да си лягат да спят и да ходят повече пеша. Надяваме се, че това не е трудно за изпълнение, ако искате да запазите здравето си устойчиво.

Хороскопът за ноември 2018 година препоръчва на Стрелците да бъдат бодри, енергични и оптимистични. Защото психическото здраве поставя отпечатък върху физическото. Вие понякога се „самоизяждате“, което вреди и не води към нищо добро. Не се сравнявайте с моделите или с успешните бизнесмени. Всеки човек има свой път, оставете околните на спокойствие. Стрелците не са свикнали да тичат по доктори, а още по-малко при психолози. Вие сте в състояние сами да и помогнете, ако окончателно не се предадете. Иска ни се да вярваме, че няма да стигнете до такава ситуация.

Ако приятелите и роднините подкрепят Стрелците, то те ще бъдат в състояние да преобърнат света. В друг случай, те ще ходят намръщени и мълчаливи. Хороскопът за ноември 2018 година подсказва на Стрелците, че е нужно да се срещат по-често с близките си хора, да организират семейни празници и задушевни вечери. Самите вие дарявайте щедро любов и грижи, и ще усетите всичко това към себе си, на свой гръб. Още повече, че вие природно сте позитивни и неспокойни хора, а това означава, че имате всички шансове да привлечете в живота си щастието.

През ноември Стрелците трябва така здраво да се захванат със себе си, че направо костите им да пукат. Това се отнася както за фигурата, така и за моралния им облик. На първо място трябва да стоят възпитанието и пунктуалността в действията.

Козирог

Козирозите през ноември, трябва да пазят ставите и сухожилията, особено ако се движите повече или ходите дълго пеша.

След работа си позволявайте да се отпускате или си правете специални вани за краката. Иначе на сутринта ще се чувствате, все едно сте стъпили върху кокили. Желателно е да правите упражнения за укрепване на мускулите, както на гърба, така и на крайниците. Само избягвайте опасните, екстремни видове спорт. Възможни са травми и счупвания. Козирозите трябва да повишат общия си тонус и да повдигнат настроението си, за да избягат от умората.

Хороскопът за ноември 2018 година съветва Козирозите да внимават за психическото си здраве. Често ви критикуват, на което се обиждате и се затваряте в себе си. Не бъдете така раними и мнителни, заобикаляйте се с жизнерадостни хора. А на шегите от страна на колегите и приятелите, реагирайте спокойно. Още повече, че те го правят с лошо, а само, за да предизвикат у вас усмивка.

Козирозите не са свикнали да нападат първи, но през ноември не трябва, изобщо, да бъдат агресивни. Колкото по-уравновесени и мъдри бъдете, толкова по-добре ще започнат да се отнасят към вас околните. Не спорете без причина, не се намесвайте в чуждите дела, а също и се абстрахирайте от чуждите проблеми. Чувството за хумор и оптимизмът ще бъдат най-добрите приятели на Козирозите в средата на есента.

Хороскопът за ноември 2018 година препоръчва на Козирозите да бъдат самоуверени, за да не позволят на другите да ги манипулират. Във вашия арсенал има немалко шеги и вицове, затова ги използвайте, за да дадете отпор на недоброжелателите. Нервната система може да се разклати само по една причина, ако Козирозите отпуснат ръце. Пред вас има още толкова много трудности и прегради, а вие се държите като малко, уязвимо дете. През ноември се откажете от транквилантите, дори и да не ви е спокойно на сърцето. Закалявайте не само тялото, но и духа, тогава всичко ще бъде в пълен ред.

Водолей

Водолеите през ноември преди всичко трябва да избягват простудите. Дори, ако на улицата времето е топло, това не е повод да се разсъблечете. Защо сте извадили от шкафа тънките якета и летните шапки? Помнете, че усложненията след грипа могат да бъдат по-сериозни, отколкото ви се струва на пръв поглед. А и не трябва да рискувате здравето си в разгара на плодотворната работа.

Хороскопът за ноември 2018 година е подбрал за Водолеите специална плодово-зеленчукова диета, която ще им позволи да се отърват от излишните килограми. Стига сте се глезили с шоколади и торти, защото видимо сте се закръглили. Между другото, от кафето е най-добре изобщо да се откажете, ако имате проблеми със сърцето. Водолеите трябва да спазват хранителен режим – закуска, обяд и вечеря – не по-късно от 18 часа. Тогава ще можете да се похвалите със стройна фигура и здрав стомах.

Хороскопът препоръчва на Водолеите да се запишат за масаж, плуване в басейн и сутрин да правят гимнастика. Естествено, всичко това изисква не само сили и воля, но и време. Но вие ще успеете, стига да положите усилия. Още повече, че имате и стимул за работа над себе си – имате нов/а любим/а. Ароматерапията е полезна, ако нервите ви изневеряват. А ако Водолеите мечтаят поне за ден да останат сами, то могат да се качат на хижа в планината или да отидат на село при роднини.

Хороскопът за ноември 2018 година съветва Водолеите да прегледат гардероба си и да си купят нещо модерно. Стига вече сте се обличали в дрехи, които отдавна никой не носи. Ако усещате, че ви се е натрупала раздразнителност, то е най-добре да отидете до спортната зала и да „обработите“ боксовата круша. В кран случай, може да получите помощ от опитни психолози, но в никакъв случай не и от алкохола. През ноември, Водолеите не трябва да се увличат по спиртните напитки. Иначе проблемите ще станат още повече, а душевното ви състояние ще се окаже на границата на срива.

И така, ако не искате да се озовете в клиника за зависими, не употребявайте нищо, което е вредно за здравето ви. Най-доброто средство за отпускате е… всеки сам за себе си знае отговора.

Риби

На Рибите през ноември ще им пречи тяхната загадъчност и мистичност. Вие можете да вземете такова екстравагантно решение, че то да не се „връзва“ с нищо. Може би е време да пораснете и да помъдреете, за да не правите грешки?

На вас като че ли, ви харесва да си измисляте проблеми, а след това да страдате заради тях по цели нощи. Възможно е това да е параноя или симптом на по-сериозно психическо заболяване. Помнете, колкото по-бързо се вразумите, толкова по-оптимистично ще гледате към бъдещето.

Хороскопът за ноември 2018 година съветва Рибите да не се разхождат без топла дреха, дори и на улицата да е слънчево и топло. През ноември няма как времето да е горещо, а вие не сте до такава степен закалени, че да си позволите да ходите по риза, например. Не трябва да се преохлаждате, иначе, истински, ще ви завладее коварна простуда.

През ноември Рибите трябва повече да четат, да ходят на театър и да се просвещават културно. Дори, ако изобщо нямате време, то четете полезната литература в метрото, докато пътувате. Всяка информация, която ще почерпите, ще ви помогне да се промените духовно и да решите всичките си проблеми без помощта на психолог.

Хороскопът препоръчва на Рибите да се изпълнят с нови и ярки впечатления. От къде да ги вземат? Например при общуването с интересни хора или като гледат комедии. Настроението се повишава дори след спа-процедури и масаж. А чували ли сте за терапия с ароманти масла? Тази терапия ще помогне на Рибите да се успокоят и да сложат в ред мислите си.

През ноември е полезно да ходите както на басейн, така и на фитнес. Единствено, провеждайте заниманията под внимателното ръководство на инструктори, за да бъдете уверени в крайния резултат.

Хороскопът за ноември 2018 година предсказва за Рибите многобройни срещи, които ще ги заредят с енергия. Но не забравяйте за най-близките си хора. Защото за вас е важен душевния и домашния комфорт, както нищо друго. През ноември може да отделите време не само за стягане на фигурата и диета, но и за релаксация. Йогата е много подходяща за Рибите, които мечтаят да намерят хармония и да уравновесят своето вътрешно състояние.

Още хороскопи и статии от Мая Павлова – на личния й сайт. 

Facebook Twitter Google+

0 Коментара