При всяко новолуние във Водолей, което попада по средата между слънцестоенето и равноденствието, в Китай празнуват пристигането на Лунната Нова година и заедно с това ново животно, което й придава своите качества. През новата лунна година от нас се иска да бъдем каубои и да пуснем Металния Вол в родеото. Както на шумните родеота, винаги има шут, който в астрологията е планетата Уран, който преминава в знака на Вола – Телец.

Годината на Металния Вол започна на 11 февруари и ще продължи до 31 януари 2022 г. Металът е елементът, който в китайската медицина се свързва с белите дробове и наистина миналата година, по време на Металния Плъх, се срещнахме с болест, която нападна белите ни дробове. Металният елемент се счита за най-чистия и блестящ от елементите.  Виждам връзката между металния елемент с лабораториите, изкуствения интелект, технологиите и науката. Да приветстваме роботизирания бик.

Волът се свързва със стабилност, плодородие, сила, издръжливост, бавен растеж, а във Фън Шуй волът се разглежда като сбъдващия желания. Отрицателната емоция за металния елемент е скръбта, което има смисъл, като се има предвид огромната болка, която преживява човечеството, откакто Металният Плъх влезе миналата година. Положителната емоция на метала е смелостта, нещо, от което всички се нуждаем през 2021 г. Ян металните години завършват с 0, например 1980 г., докато Ин металните години завършват с 1, какъвто е случаят с 2021 г.

Волът е второто животно в китайския зодиак, следователно 2021 г. може да бъде добра година за връзки, партньорство и свързване със значими други. Благоприятните посоки за годината са Изток-Запад. Може би това е знак, че Китай и Западът могат да подобрят отношенията си?

Волът в Китай, както и на Запад, е символ на просперитет. В миналото семейства в Китай са продавали своя вол, за да плащат за обучението на децата си. На Запад кравата или бикът (Телец) също са били символи на финансов успех и стабилност. Богатството на човек се измерваше с това колко крави притежава. Дори днес, когато пазарът се справя добре, ние го наричаме Bull Market (бикът е символ на фондовата борса). Следователно, според китайската астрология, имаме шанс да се измъкнем бавно от финансовия срив тази година,  ако се придържаме към металната мъдрост и изчистим постъпките си.

Какво започва за всеки от знаците на зодиака?

Овен

Нови приятели, принадлежност към общности, организации с нестопанска цел, технологии, правителство, корпорации, сбъдване на желания за вас и други знаци.

Телец

Ново начало в кариерата, нова мисия в живота и това, което искате да завещаете на човечеството.

Близнаци

Нови хоризонти в чужди страни, образоване, преподаване и обучение, пътувания, средства за масова информация и издателство.

Рак 

Съвместни артистични и финансови проекти, продукции, нови страсти, подпомагане на хората да умрат и да се преродят, нови възможности да станете лечител, шаман, духовен водач.

Лъв

Нови взаимоотношения в живота и работата, нови партньорства, дипломация, борба за мир и сътрудничество.

Дева 

Нови граници в здравето, диетата, работата, обслужване и организиране на живота и здравеопазването в нова посока.

Везни

Нова любов, творчески проекти, спорт, отдих, деца и младежи.

Скорпион

Нови възможности в недвижими имоти, семейство, бременност, преместване на нови места.

Стрелец

Нов бизнес, комуникация, договори, проекти с роднини, писане, свързване.

Козирог

Нови източници на доходи, финанси, таланти, инвестиции, възстановяване на икономиката за вас и други знаци.

Водолей

Ново всичко! Това е вашата Ера: тяло, личност и лидерство.

Риби 

Нови сфери на мистично чудо, поезия, въображение, спомени от минал живот, таланти от предишни животи, нова психическа енергия и интуиция.

Със съкращения от сайта на Гал Сасон Cosmic Navigator 

Facebook Twitter Google+

0 Коментара