„…Сигурно ще станат големи безредици, а аз ще трябва да защитавам императора. Вероятно ще се наложи да се разделим, но нека си разменим по нещо като залог, че един ден пак ще се съберем.”

Сю Дъйен извадил едно бронзово огледало и го счупил на две. „Всяка година на 15-ия ден от първия месец ще изпращаме човек на пазара да продава това половин огледало. По него ще те търся, ще разпитвам за теб, докато съм жив, за да бъдем отново заедно.”

Минало се време, скитащият Сю Дъйен чул, че съпругата му е отведена в столицата и тръгнал да провери какво се е случило с нея. Всяка нощ, като останел сам, той изваждал половинката огледало и си спомнял за хубавите моменти с любимата си жена. А неговата съпруга все тъжала и често гледала своята половина от огледалото.

Дошъл най-сетне и 15-ият ден. Сю отишъл на пазара и видял един стар човек да продава за огромна цена половин огледало, което, естествено, никой не искал да купи. Той го разгледал внимателно, уверил се, че е същото, написал стихотворение и го предал на стареца: ”Огледалото върви заедно с човека, но ето днес огледалото се върна, а човекът го няма. То не отразява луната, а само блясъка й.”

Като видяла половинката от огледалото и прочела стихотворението, принцесата се разстроила, заплакала и престанала да яде. Научил за това нейният настоящ господар, разчувствал се, разрешил на двамата да се съберат и върнат по родните места, като дори ги дарил…”

Едва ли някога ще разберем как точно е било измислено огледалото. Може би някой е открил, че гладката повърхност на водата позволява да бъде видян собственият му образ, и разбрал случайно, че и полираният метал притежава това свойство. Може би жена е подсказала идеята за полирането на парчета метал в различна форма точно с тази цел. И понеже древните хора не знаели как точно се получава отражението, естествено,

те му приписвали вълшебна сила.

И въпреки че разбиранията им са доста далеч от същината на случващото се, те са били донякъде прави да считат огледалото за мистичен предмет. Едва ли някой от тях е предполагал колко важна е неговата роля за правилното протичане на енергиите в дома. Естествено, с уговорката, че е поставено на правилното място, защото в противен случай влиянието му би било същото, но с коренно различен знак.

И така: нека разберем каква точно е позицията на фън шуй по въпроса!

Разположеното до входната врата на дома огледало има огромно значение за усилването на влезлия поток свежа енергия, както и за правилното й разпределение към останалата част от жилището. Съществува вярване, че на излизане от дома трябва да се обърнеш с молба към огледалния си двойник да го пази. А на връщане не трябва да забравиш да се погледнеш отново в него, което действа като паролата за

деактивиране на собственоръчно създадения енергиен кръг.

Не знам дали вярвате, че ако се върнеш вкъщи, след като си тръгнал, късметът ще бяга от теб. Аз лично се връщам по много пъти, за да проверя едно или друго или да взема нещо забравено. Как решавам проблема си – просто на излизане се поглеждам в огледалото и…повярвайте, късметът ме следва навсякъде! Удобно и важно е огледалото да бъде близо до вратата, стига да не е разположено точно срещу входната врата, защото влизащата енергия просто се отразява в него и излиза бързо оттам, откъдето е влязла. А ежедневно повтарящо се, това източва енергийно дома и води след себе си до натрупване на умора и проблеми. Правилният път на входящата енергия е от вратата през всички стаи към прозорците, безпрепятствено и плавно.

Оптималното разположение на огледалото на стената е такова, че над главата на оглеждащия се в него да остава малко място за развитието му нагоре. В никакъв случай човек не бива да се навежда, докато се оглежда в огледалото – ако това продължи по-дълго време, води до главоболие. Мебелите около огледалото трябва да са разположени така, че да не стесняват отражението. Лъскавата повърхност трябва да отразява членовете на семейството, без да реже краката на децата и главите на възрастните.

Неслучайно древните магьосници са възприемали огледалото като входната врата към невидимия свят. Неслучайно е и покриването на всички огледала в къща, в която има покойник.

Нищо, което веднъж се е отразило в тази повърхност , не може да бъде скрито. Наред с това, когато огледалото отразява образите на спящи хора, отрицателната енергия от техните кошмари се връща като бумеранг, и то в двоен размер, и поразява незащитеното от вредните влияния спящо човешко тяло. Тази двойна доза лоша енергия, която спящият човек поема, без да може да й противостои, се натрупва в него и става причина за неговата бърза уморяемост и тревожност, което води и до

нарушено здравословно състояние.

Проникването на нежелани гости през тази врата към неизвестното води до неспокоен сън. Наред с това отразяването на двойката по време на сън създава двоен образ на брака и може да стане причината за раздяла. Подобно е и влиянието на огледалните тавани, чието присъствие поражда безпорядък и дисхармония в дома. Спането под такива красиви елементи от интериора ви гарантира попадане под ударите на стряскащата енергия.

Особено важно е отношението и поддръжката на тези специфични предмети с гладка повърхност.

Не бива да се допуска използването на пукнато или счупено огледало по какъвто и да било повод. Такива огледала трябва да бъдат изхвърлени колкото се може по-бързо, за да не причинят трудно поправими вреди. Почистването им пък трябва да става възможно по-често. Използването на модерните огледала на парчета е нежелателно, тъй като те раздробяват отражението и разрушават енергията.

Не бива да се забравя фактът, че огледалото удвоява всичко, което отразява. Това му свойство е желателно да бъде използвано в трапезарията, където голямото стенно огледало, в което могат да се отразят всички хранещи се хора на масата, би символизирало

богатството и просперитета на фамилията.

Посредством огледалото всеки безпроблемно може да покани красивата гледка от пейзажа пред дома си вкъщи. Но внимавайте: пазете огледалата си от отразяване на домакински пособия – кофи, метли и т.н. То не бива да отразява и печката в кухнята, нито пък вратата на тоалетната.

Огледалото съхранява енергетичния код на всичко, което е имало смелостта или непредпазливостта да се „погледне” в него. И това не бива да се забравя, тъй като именно тук се крие причината за особеното отношение към старите или старинни огледала, преместени в нов дом. В тях е съхранена неподлежаща на заличаване информация за всичките им собствениците. И ако те са починали от тежка болест, ако са го зареждали често с негативните си мисли, то представлява тежко наследство, от което е по-добре да се отървете навреме.

А ето и няколко препоръки за хармонична връзка между вас и вашия енергиен приятел.Неудовлетворението ви от образа в огледалото веднага след ставане от сън може да се отрази неблагоприятно върху собствената ви аура под формата на насочена силно негативна енергия и да ви развали непоправимо деня, седмицата, месеца. Затова избягвайте оглеждането си в сънено състояние. Ако все пак това се случи, никога

не се изказвайте зле за отражението си

и отблъсквайте такива напористи мисли. Правете точно обратното, усмихвайте се на своя образ и си пожелавайте късмет. И така: всеки път щом се огледате в него, то ще ви зарежда с допълнителна доза положителна енергия!

Е, огледалце,… я кажи…?!

Facebook Twitter Google+

0 Коментара