Дракон (1952, 1964, 1976, 1988, 2000, 2012)

Кучето не е най-добрият приятел на Драконите и те не трябва да разчитат на постоянна и всестранна помощ от стопанина на годината. Но, пък е истина, че Драконите сами са „страшни“, така че да обиждате или да се опитвате да притеснявате тези хора е доста рисковано. Но изненадите, с които ще бъде изпълнена 2018 година, заради невниманието от страна на Кучето към делата на Драконите, ще накара представителите на този знак да роптаят и да се сърдят. Впрочем, тези от тях, които се погрижат да планират своите дела и проекти и бъдат внимателни, дори към дребните детайли във всяка ситуация, ще успеят да минимизират за себе си ефектът на „махалото“ (състоящ се от факта, че обстоятелствата ще ви принуждават да се люшкате насам натам, отново и отново, връщайки се към началната точка).

Здраве/Самочувствие

Драконите могат да запомнят 2018 година като травмоопасен период. Особено внимателни трябва да бъдете лятото и през първата половина на есента. Впрочем, тези от вас, които се държите внимателно и контролирате своето поведение (в частност това се отнася за употребата на алкохол), могат да не се притесняват особено за това.

През есента при Драконите може да възникне стресов синдром. Но те не трябва да търсят причината за това във външни обстоятелства, защото тя ще крие вътре в тях. А ще се заключава в това, че Драконите ще приемат конфликтите и неприятните ситуации твърде присърце, а те реално ще бъдат моментни и с преминаващ характер.

Любовна съвместимост 

Финанси

През 2018 година повечето Дракони ще харчат много. А и харчовете далеч не винаги ще бъдат рационални. Удоволствията ще започнат доста често да заемат мислите на Драконите и това може да се отрази на тяхното финансово състояние. А понеже, това еднозначно няма да се хареса на Кучето, то съществува голяма вероятност, през втората половина на годината те да се окажат със стотинки в портфейла. По този начин стопанинът на годината ще се постарае да даде урок на Драконите, че те не са прави когато си позволяват систематично да харчат.

Но преди това, през пролетта, Кучето „ни в клин, ни в ръкав“ може да започне да им дава пари. Вероятно по този начин стопанинът на годината ще се опитва да подтикне Драконите към мисли за това, че е дошло време да направят голяма покупка или да инвестират. Затова парите, които ще дойдат при вас в този период (ако наистина говорим за значителна сума), не трябва да ги харчите, а ги спестите. А за какво – това вече е добре да знаете!

Кариера

Професионалната сфера е тази страна на живота на Драконите, разсъждавайки за която, те трябва незабавно да си припомнят препоръките относно планирането (по-горе е описано). Работата е в това, че грешките тук ще имат най-голямо значение за тяхното бъдеще.
Още един важен момент, който се състои в следното: всяко начинание, към реализацията на което пристъпят Драконите, трябва да се превъплъщава в живота последователно и неотклонно. Небрежността и опитите събитията да вървят на „самотек“ ще доведат не просто до връщане към „нулата“, но и до „минуси“.

Разбира се, вие не може да предвидите всичко, но въпреки това, ако следвате установения график и решаването на всяка задача поотделно, ако премисляте начините за реализиране, то през 2018 г. ще можете да изпълнявате задачите си. А освен това, през този период много значим ще бъде човешкият фактор, затова е желателно всячески да се стремите към установяване и укрепване на топли отношения с колегите, с партньорите и с ръководството. И ако Драконите последват тези съвети, то ще успеят дори да оптимизират времето си за работа и да намерят свободно време за забавления, за решаване на вътрешни проблеми, за общуване с роднини, за почивка и др.

Отношения

Драконите, свързани в брачен съюз, през 2018 година ще успеят да хармонизират домашния си живот. При това, колкото повече такъв „стаж“ имат Драконите, толкова по-мащабни и позитивни ще се окажат промените, които ще се случат.

Самотните Дракони през този период от време могат да се сблъскат с излишно опекунство от страна на околните. В отговор на това някои е възможно твърде настървено да се захванат с организирането на личния си живот, а в други случаи неприятностите ще доставят неприкрито любопитство, маскирано зад заинтересованост. Определено не си заслужава Драконите да се примиряват с това, а още повече да насърчават такива прояви, защото те няма да им бъдат от полза, а и не си заслужават проявата на интерес. От тук ще последва още един немаловажен момент: немалко Дракони, които все още търсят, ще си позволят да правят „еднодневни“ романи, за да се забавляват и да избегнат каквито и да било задължения и ограничения. Впрочем, непременно ще има изключения. Това ще бъдат Драконите, които ще предпочетат да потърсят сериозни отношения и ще съумеят да намерят компромис между себе си и околните, а така също и между задълженията и удоволствията.

Още статии и хороскопи от Мая Павлова – на личния й сайт. 

Facebook Twitter Google+

0 Коментара