Зодиакалният знак Везни характеризира сферата на партньорството, социалните отношения, естетиката, дипломацията. Това е знакът на равенството и справедливостта, на баланса и хармонията. Движейки се през Везни, Черната Луна (Лилит) нарушава тези сфери на живота, дава склонност към крайности в преценките, липса на балансиран подход към делата.

На 29 юни 2024 г. в 11:20 ч. Лилит навлиза във Везни до 27 март 2025 г. През този период взаимоотношенията с околните се нарушават, всеки човек ще премине през определени уроци и кармични изпити за качествата на знака Везни. А онзи силен емоционален опит, който сме изнесли от минали прераждания, през следващите 9 месеца ще трябва да обработим.

Черната Луна или Лилит е производна на Луната, на нейния апогей (най-отдалечената точка от лунната орбита) и не зависи от лунните фази. Тази фиктивна планета крие много тайни и заслужава да бъде изучавана. Черната Луна отговаря за най-скритите кътчета на човешката душа, за негативната карма, натрупана в предишни прераждания. Но в настоящото въплъщение е необходимо тя да се отработи, т.е. да се развържат кармичните възли.

Знакът Везни се управлява от Венера, в екзалтация – от Сатурн, в изгнание – от Марс и Плутон, в състояние на падение – от Слънцето. По аналогия с реалните планети Лилит е подобна на негативните качества на Венера, постоянно изисква – дай, искай. Образът на Черната луна е най-тлъстото и нахално пиленце в гнездото.

Черна Луна във Везни – Черна Венера. Кардиналната Черна Луна, въздушна, показва кармата на взаимоотношенията на социално ниво. Хората с Черна Луна във Везни в минали прераждания са предавали други хора, лъжесвидетелствали са. В настоящото прераждане темата за брака и партньорството е много болезнена. Везните имат отношение към съдилищата, юриспруденцията, закона и реда.

Венера характеризира нашите желания и получаването на нещо по всякакъв начин ще бъде огромно по време на транзита ѝ през знака на Везни. За да се сдобиете с желания човек, оплетен в мрежите на Лилит, сте готови да посегнете на всичко. Той харчи ресурсите си, а отливът идва от всички сфери на живота. Ако човек попадне в капана на Лилит, то в началните етапи обикновено получава много удоволствие, а след това не може да спре. Така по-късно става жертва на тази негативна кармична точка, подхранвайки я със слабата си воля.

За да отнеме и донесе неприятности, когато транзитира през този знак, Черната Луна ще се изяви грациозно. Изкуството на преговорите ще разцъфти – всичко ще бъде в рамките на закона. Не се доверявайте на усмивките и показната дружелюбност – важно е да спазвате дистанция с другите и да не допускате никого на ваша територия. По време на този транзит е по-вероятно партньорите да се опитват да се използват един друг, а под маската на благоприличие често ще се крие двуличие.

Периоди на Лилит във Везни:

 • 8 януари – 4 октомври 1936 г.
 • 14 ноември 1944 г. – 8 август 1945 г.
 • 18 септември 1953 г. – 14 юни 1954 г.
 • 16 юли 1962 г. – 19 април 1963 г.
 • 30 май 1971 г. – 23 февруари 1972 г.
 • 5 април – 29 декември 1980 г.
 • 8 февруари – 3 ноември 1989 г.
 • 14 декември 1997 г. – 9 септември 1998 г.
 • 20 октомври 2006 г. – 16 юли 2007 г.
 • 25 август 2015 г. – 21 май 2016 г.
 • 29 юни 2024 г. – 27 март 2025 г.

Възрасти, делящи се на девет: 9, 18, 27, 36, 45 – това са години, в които е възможно да се подхлъзнете надолу, години на особено изкушение. През тези периоди могат да се случат напълно необясними събития, които могат да ни доведат както до разрушение, така и до съзидание. А на възраст 54, 63, 72, 81 години влиянието на Черната луна е минимално, защото всичко най-неприятно тя ще направи през 27 и 36 години – в тези години е най-лесно да се препънем. В същото време те могат както да унищожат човека, така и да го изведат на съвсем ново ниво на живот.

Под влиянието на негативната кармична точка на Черната Луна се проявяват нездрави импулси, извършват се немотивирани действия. Човек става податлив на съблазни, наблюдава се своеобразно затъмнение на разума, когато не знае какво прави. В противовес на влиянието на Черната Луна човек трябва да развие самозащита. Тази фиктивна точка носи съблазън и в хороскопа ще покаже зодиакалния знак и астрологичния дом, в който се намира Черната Луна в личния хороскоп.

Работата с Черната Луна във Везни е да се намери балансът, златната среда, да се спре навреме, като не се позволява на най-низките желания да овладеят човека. Лилит тласка хората по пътя на злото, но в зависимост от нивото на съзнание на индивида това се случва по различни начини. По време на транзита през Везни Лилит внася в живота на човека нечестни хора и свързаните с това трудности. Фиктивната точка е фуния, през която излиза енергия, описва тайните черти на характера и кармичните задачи на човека. Този, който не се отказва, който успява да се откаже от пороците и да поправи грешките, ще достигне ново ниво.

Много е важно да се вземат мерки преди 9-годишна възраст, за да се отслаби Лилит още преди нейното включване. На 36-годишна възраст цикълът на Юпитер и Черната луна съвпада – на тази възраст човек е склонен да надценява себе си, своите сили и възможности, което може да доведе до печални последици в кариерата и личния живот, поради неразбиране на границите на допустимото. Юпитер като цяло дава много неща, увеличава както лошите, така и добрите. Черната Луна се нуждае от постоянно зареждане с енергия, но тази енергия не стига доникъде.

Тя изисква все повече и повече и ако не си дадете тази нужда сега, ще ви се струва, че всичко ще свърши. Всички желания според Черната Луна (Лилит) могат да надделеят над всички инстинкти според знака, в който се намира, показва нерационално изразходване на енергия, а също и нейното възстановяване. Ето защо е трудно да се обясни този процес от гледна точка на моралните норми.

Съществуват три нива на проявление на Черната луна във Везни:

На I ниво на развитие: човек трудно се съгласява на компромис, трудно приема мнението на друг човек. Дразни се от необходимостта да се подчинява на друг човек. Решава проблемите си за сметка на други хора, лесно може да се вкара в рамка. Трудно си намира партньор, възможно е овдовяване, изневяра, предателство.

На II ниво на развитие: научава за изневерите на други хора. Често е свидетел по дело в съда. Но самият човек обикновено губи съдебните дела, защото, първо, трябва да се работи по темата за справедливостта чрез някого, а след това вече и собствените си проблеми в съдилищата да решава. Добра разработка се получава, ако той работи като съветник.

На III ниво на развитие: човек няма съмнения в правилността на решенията си, познава правата си. Той спазва закона, изготвя договори и изпълнява всичко в срок. Включва се в делата на друг човек и урежда проблемите. Хармонизира всичко около себе си. Превръща се в миротворец – уравновесява спорещи хора, успокоява конфликти и напрегнати ситуации. Активността може да се свърже с естетиката и красотата. Занимава се с изкуство.

Черната Луна разкрива нашите страхове и погрешни схващания, смята, че сме допуснали много грешки в миналото според зодиакалния знак, в който се намира. Ако Лилит в хороскопа е в силна позиция, в статусните знаци на Луната – в Телец, Рак, Скорпион или Козирог, тогава в минали прераждания човек е направил много злини, кармата му е обременена, затова житейските изпитания на сегашното прераждане са много тежки.

Хармоничните аспекти с отрицателна кармична точка с наталните планети в личния хороскоп дават сладка замаяност, при която е много трудно да се открие собствената Черна луна. Те пречат да се разкрият подводните камъни, да се разпознае Черната Луна и да се работи по нея. Но напрегнатите аспекти на планетите с Черната Луна я правят видима, така че за съзнателния човек е лесно да я отслаби. Лилит има противоположност – Бялата Луна (Селена) и засилването на нейните качества способства за неутрализирането на кармичната негативност.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара