Предстои последното за годината Новолуние в знак Козирог, съпроводено със слънчево затъмнение, което ще се случи на 26-ти декември, около 7:15 часа, на 4 градуса в знака.

Затъмнението, още наречено пръстеновидно, се наблюдава когато Луната е далеч от Земята. При този вид затъмнения ъгловият диаметър на Луната е по-малък от ъгловия диаметър на Слънцето и то се вижда като пръстен около Луната. Красиво!

Изпращаме годината с фаза на луната „новолуние“, което само по себе си е шанс и

възможност да си пожелаем сбъдване на мечти,

реализиране на цели и планове. Сякаш Коледно ни се дава възможност заедно с равносметките за изминаващата година да поставим новите си цели с цялата подкрепа на Веселена.

Това Новолуние се случва в прегръдките на най-голямата планета в слънчевата система Юпитер. Уникално разположение на двете небесни тела и още по-уникална е силата на това новолуние да сбъдва мечти с лекота, късмет и вълшебство. Положителния аспект с Уран допълнително ни носи прозрения, вяра и желание за промяна и растеж.

Тук на земята за нас се отварят нови възможности и трансформираща сила, желанията ни свързани със сферите управлявани от знак Козирог да се сбъднат. Козирог е кардинален знак, свързан с успехите ни в обществото и нашия кариерен връх. Чрез това Новолуние имаме възможност да поискаме от Вселената сбъдване на мечтите ни, свързани с професионално развитие, реализация и начин на мислене по пътя към успеха.

Желанията, до 10 броя, се записват с химикал на лист хартия, в тетрадка или тефтер, в първите 8 часа след настъпване на новолунието. Ето някои примерни формулировки на желания, според американската астроложка Жан Спилър:

 • Желая с лекота да се държа по начин, който ми създава по-добър обществен имидж.
 • Желая с лекота да възпитам в себе си самодисциплина.
 • Желая с лекота да се окажа изпълнен с енергията на амбицията.
 • Желая с лекота да разпознавам и оползотворявам възможностите, които се появяват.
 • Моля с лекота да привлека, разпозная и успешно стартирам правилната за мен кариера.
 • Желая тотално да се освободя от всичкия страх, който съпътства успеха.
 • Желая да ми се родят правилните идеи, които да ми донесат повишение в службата.
 • Искам ясно да видя как да излекувам взаимоотношенията си с моя баща.
 • Искам с лекота да гледам на живота по начин, който да ми донесе радост.
 • Искам с лекота да се отстрани навика да се самоосъждам.
 • Желая с лекота да се освободя от тенденциите да контролирам останалите.

В помощ на здравето ни това Новолуние ще намери лечение на органите управлявани от знак Козирог – кости, стави, артрит, ревматизъм, жлъчка и жлъчни камъни, кожа и зъби.

 • Искам тотално излекуване в областта на…
 • Искам с лекота да привлека, разпозная и да започна да работя с правилните лечители, които да възстановят перфектно здравето ми в областта на…
 • Искам да привлека правилната информация, която да доведе до тоталното ми излекуване на…

Най-силно и ползотворно събитието ще бъде усетено от родените в първа декада знаци – Дева, Телец, Козирог, Скорпион и Риби. Същите нека бъдат смели и си пожелаят повече желания свързани с темите на знак Козирог.

Родените в първа декада Овни, Везни и Раци могат да очакват събития, които да ги накарат да променят плановете си за кариерно развитие и личен живот. Случващото се е необходимо за личното ви израстване и бъдете сигурни, че след време ще го оценявате като нещо полезно и добро.

От Новолунието започва първата фаза от месечния ритъм на Луната, свързана със стихията на земята, който продължава 7 дни след Новолунието. При Новолуние нашите биоритми са на най-ниското си ниво. Ден преди Новолунието и ден след него човешките сили и енергия са изчерпани. В тези дни си позволете повече почивка и мечти.

Успех на всички!

Последвайте Венета Матева във Фейсбук

Facebook Twitter Google+

0 Коментара