Възможно ли е дълголетното съществуване на двойката „Секс и брак“ или тези две неща са толкова противоречиви, че дори е смешно да ги слагаме в едно изречение? Попитахме авторите ни, за да почерпим от тяхната мъдрост, после попитахме астролог-психолог, за да се посъветва със звездните карти и накрая попитахме вездесъщата Наталия Кобилкина. Няма нужда да обяснявам защо.

Какво да ви кажа… Въпреки лъчезарния оптимизъм на г-жа Кобилкина преобладаващото мнение не е никак розово. Направо е категорично, че – рано или късно – сексът в брака става брак в секса.

Впрочем, нищо обнадеждаващо и на научния фронт. Прословутите британски изследователи казват:

* След тригодишен брак повечето двойки правят секс максимум веднъж седмично.

* Над половината от женените желаят повече секс в живота си.

* 60 % от двойките смятат, че бракът е унищожил напълно възбудата от секса.

* Всеки трети казва, че вече не харесва партньора си по същия начин.

* 80 на сто от брачните двойки се оплакват от рутинен секс – по едно и също време, на едно и също място, в една и съща поза и винаги с известна неохота пред перспективата да се наспят.

Двете вселени са обречени да се разделят. Сексът предполага тръпка, изненада, страст, откривателство, импровизация, а бракът е по-скоро ежедневие, споделяне, партньорство, дълъг път. Пък и често пътят идва нанагорно и се превръща в досада, състезание по търпение, договор, чийто смисъл си забравил. Ску-ка.

Но дали светът щеше да оцелее до днес, ако хората се отегчаваха наистина толкова бързо един от друг?

От всичките ни чудесни автори, Милена Вълканова ми даде „моя“ отговор. Сигурността изтънява сексуалната аура на любимия, казва тя, а любопитството е ключът към еротиката.

Затова, мили дами, и вие, господа, оставете вашите половинки да вършат своите велики дела понякога без вас. Оставете ги да творят, воюват, изследват и пътешестват в техните светове. Дайте им крила. Дайте им възможност да ви удивляват непрекъснато. Ако го направите, дори бракът няма да успее да убие желанието ви да съблазните отново непознатия до вас.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара