Печка с 6 котлона? (При условие, че редовните бъркани яйца за вечеря отнемат цифром и словом един.) И фурна, която прави сама коричка на суфлето от миди и броколи? (Припомням – броколи е нещо, което се нарежда по вкус непосредствено след брюкселското зеле.) Къща с 8 спални? 3 мобилни телефона? (Никога не си купувайте уред, който е по-умен от вас. Депресира.) 29-и чифт сандали с каишки около глезените? (Вече чувам виковете на рекламодателите…) Наистина? И това ви прави щастливи?

ana

Аз специално бях най-щастлива на 20, когато тръгвах на автостоп с раница, в която имаше само книжка и хавлия. После се затрупах с вещи, задължения и суета всякаква, която не ми даваше да се движа.

Когато попитали Микеланджело каква е тайната на скулптурите му, той скромно казал, че тайна няма. Просто взима един камък и маха от него всичко излишно.

Не твърдя, че това е гениален проблясък на преклонната ми възраст, но вече знам, че правилото важи за всяка житейска ситуация. Истинските неща остават, когато се махне излишното.

В духа на минимализма, това е всичко от мен. Отивам да изсуша един горски букет. Ухае по-хубаво от всякаква парфюмерия. Но ще ви оставя нещо малко. Написал го е Едвин Сугарев:

Виж

линиите на дланта повтарят вече

жилките на сухите листа

Facebook Twitter Google+

0 Коментара