Необходими продукти:

Основа:

Ягодов крем:

Шоколадов крем:

Топинг:

  • 100 г блендирани ягоди
  • 1 с.л. агаве
  • 1 с.л. ябълков пектин

Начин на приготвяне:

Всички съставки за основата се блендират до получаване на влажна смес. Основата за тортата се оформя върху хартия за печене и в подходяща форма.

За направата на ягодовия крем се блендира всичко без кокосовото масло до получаване на гладка смес. Разтопеното кокосово масло се добавя накрая. Кремът се изсипва върху основата.

Всички продукти за шоколадовия крем се блендират до получаване на гладка смес. Излива се върху ягодовия крем, след което тортата се замразява за 2-3 часа или докато стегне.

За получаване на апетитния топинг се разбърква 1 с.л. от блендираните ягоди в смес от агаве и пектин. След това се прибавят останалите ягоди.

След като е стегнала достатъчно, тортата се изважда от формата и се излива ягодовата глазура. За декорация можете да използвате пресни ягоди и суров кокосов чипс.

Автор на рецептата е Теодора, а на снимките – Маги/Зоя.бг.  Всички съставки от рецептата може да намерите в тези  смесени магазини или да се сдобиете с тях с поръчка онлайн. Още вкусни и здравословни рецепти можете да видите в Кукуряк.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара