Продукти: 250 г бишкоти, 1/2 кг маскарпоне, 150 г захар, 6 жълтъка, 3 белтъка, 150 мл. марсала, 100 мл. кафе, 30 г какао, 1/2 ч.л. сол

Приготвяне:

Белтъците се разбиват със солта до получаването на гъст сняг. Покриват се с фолио и се поставят в хладилника.

В друга купа се разбиват жълтъците със захарта до побеляване. Щом се получи гъста и бледа смес, се добавя маскарпонето и се разбърква бавно и внимателно с тел. Към получения гладък крем се прибавят и разбитите на сняг белтъци. Разбърква се внимателно с шпатула, само в едната посока, за да не се загуби обема на сместа. Тя се завива с фолио и се поставя в хладилник за десетина минути.

През това време се приготвя сместа за напояване на бишкотите. В дълбока чиния се смесват марсалата и горещото кафе. В тази течност се потапя за секунда и от двете страни всяка бишкота. Подреждат се в тавичка, така че да покрият дъното. Напоените бишкоти се заливат с част от крема, той се заглажда с лъжица и следва отново ред напоени бишкоти. Това продължава до изчерпване на количествата, като е важно десертът да се завърши с крем.

Тирамисуто се покрива с фолио и се поставя в хладилника за час. След това се изважда и се поръсва обилно с какао. Нарязва се на парчета и се сервира.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара