Страстни нощи като в роман на Скот Фицджералд, бурни чувства ала Хемингуей, горещи кубински танци – всичко това се събира в една чаша за коктейл. Тези напитки са много различни. Те разгарят, охлаждат, но най-вече – оцветяват живота ни. Ето няколко рецепти за летни коктейли.

UntitledTymu фрути

Необходими продукти: 100 мл сок от кайсия, 50 мл сок от праскова, 40 мл лимонов сок, 20 мл сок от грейпфрут, плод киви, захарен сироп, череша, резен праскова

Приготвяне: Съставките се поставят в миксер с няколко бучки лед и заедно с обеленото киви се разбиват около минута. Коктейлът се налдва в чашата, украсява се с киви, череша и резен праскова

Мартини драй

Необходими продукти: 40 мл джин, 10 мл мартини драй, лимонова кора, маслина.

cocktail-548033_640

Приготвяне: Съставките се смесват в смесителна чаша с лед, като се бъркат внимателно с барова лъжица и се прецеждат в чаша за мартини. Украсява се с лимонова кора и маслина.

Untitled5Четвърти април

Необходими продукти: 20 мл тъмно бакарди, 20 мл ягодов ликьор, 100 мл лимонов сок, ягода, захар, резен лимон.

Приготвяне: Първо ликьорът, след това сокът и накрая ромът се наливат охладени един след друг в чаша. На ръба на чашата предварително е направен захарен венец с помощта на барова лъжица. За украса се използват ягодата и лимонът.

Мохито

Необходими продукти: 40 мл бяло бакарди, 1 ч.л. захар, 15 мл фреш лимон, 2-3 капки ангостура, 2-3 стръкчета мента, сода, резен лимон.

mojito-794856_640

Приготвяне: Ромът заедно със захарта, лимоновия фреш и един стрък мента се бъркат, докато захарта се стопи. После течността се налива във висока чаша с лед и се долива содата. Украсява се с мента и лимон.

Untitled6Чампуу

Необходими продукти: 10 мл синьо кюрасо, 10 мл амарето, 5 мл фреш лимон, 100 мл шампанско мартини, резен лимон, стрък мента.

Приготвяне: Ликьорите с фреша се охлаждат и се наливат в чаша с лед и се долива с шампанско мартини. Украсява се със стрък мента и резен лимон.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара