Продукти за 6 порции, време за подготовка 5 мин; време за готвене 35 мин (279 ккал)

  • 400 мл обезмаслено мляко,
  • 2 големи яйца и 2 големи жълтъка,
  • 2 ч. л. ванилова паста или екстракт,
  • 4 с. л. подсладител на гранули,
  • 6 ч. л. захар

Трудно е за вярване, че в тази книга ( „Щипка сол. 100 домашни рецепти за отслабване“ от Кейт Алисън и Кей Федърстоун)
има крем брюле, но ето го и него. Страхотна рецепта! Като замените няколко от класическите продукти, може да спестите калории, без да правите компромиси с вкуса. Този крем ще се превърне в сигурен фаворит за вечерно парти или когато трябва да ставате рано за работа на другия ден. Може да се наслаждавате на десерта, без да се опасявате, че ще прекалите.

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната на 190° (170° – на вентилатор, 5 – на газ) и сложете 6 подходящи за фурна керамични купички в голяма и дълбока тава.

Сложете млякото, яйцата и жълтъците, ванилията и подсладителя в голяма купа и объркайте много добре (за да не вкарате въздух в сместа, бъркайте внимателно с вилица, докато яйцата се разбият).

Разпределете сместа равномерно между купички¬те и внимателно напълнете дълбоката тава с вря¬ща вода, докато стигне до половината на стените на купичките. Сложете тавата във фурната и печете 25 мин, или докато яйчената смес стегне.

Извадете тавата от фурната и оставете купичките да изстинат.

Щом изстинат, поръсете всяка равномерно с по 1 ч. л. захар. Разтопете захарта с горелка, изчакай¬те я да се втвърди и да стане хрупкава и сервирай¬те. Ако използвате грила на фурната, то загрейте го силно, сложете кремовете брюле възможно най-близо до нагревателите и внимавайте захарта да не прегори. Оставете захарта да се втвърди и тогава сервирайте.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара