Статистиката от последните години сочи, че всеки втори почиващ човек или турист страда от така начерената „туристическа диария“, която се предизвиква от инфекциозни причинители и може да доведе до остри усложнения за здравето, както при децата така и при възрастните.

Това, че е кръстена „туритическа“ не означава, че единствено по време на пътуване може да се появи, споделя д-р Сузан Хатипоглу, продуктов мениджър в „Нобел Фарма“. Всеки човек, неспазващ основните хигиенни изисквания при хранене и приготвяне на храната, е еднакво застрашен от инфекция с микроорганизми, причиняващи такъв тип неразположение. В последните години се наблюдава заболеваяемост и през зимните месеци.

Обезводняването на организма е основният патологичен механизъм на това състояние. В голяма степен то е съпроводено от повръщане, висока температура и намален прием на храна и течности. Всичко това влошава още повече здравето ни.

Затова трябва да се реагира светкавично и да се използва натурален продукт, хранителна добавка, която да ни даде мигновен резултат и да се чувстваме комфортно, казва д-р Весела Балтова, нутриционист и хомеопат, който се занимава с детокс терапии и хранителни режими. При такова състояние особено за бебета и деца терапията за лечение трябва да има ефект още след първия прием.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара