Всички знаем колко е полезен чесънът.

Целебните му свойства са толкова уникални, че науката не спира да търси нови хоризонти за тяхното приложение. Неговите качества обаче са били познати още на древните лечители в Тибет.

Рецептата за дълголетие с чесън, която ви предлагаме, е била открита сред руините на древен тибетски храм от екип учени на ЮНЕСКО.

Руски лекари потвърждават и обясняват действието й с това, че прочиства организма от токсини и шлаки, подобрява обмяната на веществата, повишава еластичността на съдовете и усилва зрението.

Приготвяне

300 г чесън се нарязват на ситно и се пасират в дървен съд с  дървена лъжица. От тази маса се вземат 200 г и то частта, която е пуснала най-много сок, слага се в стъклен съд, залива се с 200 г спирт и плътно се затваря. Разтворът се държи 10 денонощия на тъмно и прохладно място. После сместа се  прецежда през тънък плат (многослойна марля) и се оставя още 2-3 дни. След това се пие с около 50 г студено мляко, три пъти на ден 20 минути преди ядене по следната схема:

1 ден – сутрин по 1 капка, на обед 2 капки, вечер 3 капки. Всеки следващ ден дозата се увеличава с по 1 капка на прием.

Вечерта на 5-ия ден ден и на следващата сутрин се изпиват по 15 капки, след което започва намаляване на дозата с по 1 капка на прием. На 10-ия ден вечерта се взема 1 капка.

От 11-ия ден се вземат по 25 капки с мляко три пъти дневно преди ядене, докато свърши настойката.

Курсът може да се повтори едва след пет години.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара