SALVESTROL е може би най-важното откритие в храненето след откриването на витамините.“

Проф. Дан БЪРК, преподавател в Медицинския Факултет на Абърдийнският Университет, Великобритания

Какво са Салвестролите

  • Салвестролите са съединения производни на растенията (фитонутриенти), необходими на организма в борбата му с болестите, които не могат да се произведат от самия него и следователно трябва да бъдат набавени посредством храната.
  • Изследванията показват, че салвестролите са продукт на растенията като отговор на агресивните фактори (вируси, бактерии, УВ лъчи, насекоми) и затова се намират на места, податливи на агресори – по повърхността на корените на много растения, а при зрелите плодове – в кората.
  • Салвестролите са химични вещества, които се активират вследствие от взаимодействието си с даден ензим. Този ензим се намира само в туморните клетки и когато срещне салвестрол, го превръща в токсична формула, която предизвиква смъртта на болната клетка. Тъй като ензимът го няма в здравите клетки, салвестролът действа само при болните клетки, като ги унищожава.

Салвестролите и храненето

Въпреки че консумираме пресни плодове и зеленчуци, една органична диета може да бъде неадекватна, тъй като може да се окаже трудно да се намерят храни с повишено съдържание на салвестроли във всеки сезон или на всяка географска ширина. Затова учените създават формула с оптимално съдържание на салвестроли.

Измерено е нивото на салвестроли, получени от 5 порции неорганични плодове и зеленчуци (препоръчително дневно), и e констатирано, че те съдържат само 10% от изчисления необходим дневен прием. Т.е. консумирането на достатъчни количества плодове и зеленчуци, налични в търговската мрежа не може да набави важните нутриенти, необходими на организма.

Как действат

  • Клетките на организма използват салвестроли, за да се самокоригират тогава, когато нещата не вървят добре. Салвестролите са като „силите на реда“на клетката, които допринасят за осигуряването на правилните клетъчни функции, включително отстраняването на клетките, които са претърпели (туморни) отклонения.
  • Учените откриват, че туморните клетки развиват ензим (CYP1B1), който не се открива в здравите клетки. Този ензим активира салвестролите, като ги трансформира в токсични за раковата клетка вещества, което води до апоптоза на туморната клетка (програмирана клетъчна смърт).
  • Eнзимът, който активира салвестролите, е като троянски кон за раковата клетка.

Научно изследване

Формулата Salvestrol TM e специално създадена да допълни приема на салвестроли, които са толкова необходими в превенцията на рака, както и борбата с вече настъпилата болест. С течение на времето, ние се оказваме лишени от тези важни хранителни вещества вследствие на нашите хранителни навици или на модерни методи на производство на храните. Хранителните фактори са отговорни за 33% от случаите на рак, наравно с пушенето.

Съставките, използвани за създаването на този продукт са 100% натурални, от комплекс от плодове, включително екстракт от горчив портокал, екстракт от боровинки, екстракт от къпини, екстракт от гроздови семки и пълнител оризово брашно. Нито един използван плод, не е генно модифициран, не е третиран с пестициди или фунгициди. Продуктът е в растителни капсули.

Salvestrol може да се приема заедно с класическите терапии (химиотерапия / лъчетарапия). При пациенти, които се лекуват с хомеопатия, акупунктура или други натурални методи, е много полезен приемът на Салвестроли, тъй като те повишават ефективността на тези лечения чрез силата, с която отстранява туморните клетки, които ежедневно се образуват в нашето тяло и уравновесяват имунната система.

Използването на Salvestrol, чрез ефекта от повишаване на имунитета, води до повишаване ефективността на тези алтернативни лечения както при болните от рак, така и тези с други заболявания.

Повече за ефекта на Салвестролите може да научите на 30-ти октомври 2017 г. в Медицински Център „МедКрос“, (ул. Зайчар 134) – начало 18.30 ч. Специален гост по темата “Салвестроли силата на природата в борбата с рака” ще бъде румънската фармацефтка с дългогодишен опит Юлия Василаке.

Повече информация на: www.salvestrol.bg

Ексклузивен вносител @ ХИПЕРФАРМ ООД, София, 359877204434, hyperfarmbg@gmail.com

 

Facebook Twitter Google+

0 Коментара