Как стигнахте до идеята за здравословното хранене и как разработихте системата EASY FIT?

В миналото самата аз имах здравословни проблеми. Започнах много да чета и опитвах много неща върху себе си. Пресявайки тези, които наистина действат, и разсъждавайки от медицинска гледна точка, създадох първоначално за себе си, а после и за близки хора с подобни проблеми, система за здравословно хранене и начин на живот, която препоръчвам на всеки, защото съм абсолютно сигурна, че тя работи и помага.

10934229_10200267299402001_495748651_n

Каква е ролята на храната? Може ли да се каже, че има „правилна” храна?

Храната е горивото за нашето тяло. За да функционира пълноценно организмът, той трябва да я оползотворява, да я превръща в енергия, а не тя да се натрупва в мастните депа. Има правилна храна. Има и неправилна. Но освен неправилна, има и вредна храна, която реално е отрова за организма.

Как се определя коя храна е правилна за отделния индивид?

Има два типа метаболизъм – въглехидратен и белтъчен. При някои хора, за да има повече ефект, трябва да се наблегне на белтъци, а при другите е задължително да се включват и нискогликемични въглехидрати. Накратко, правилната храна е природната храна, защото ние сме част от природата. Именно затова по време на спазване на системата EASY FIT организмът се саморегулира и е възможно да смени типа метаболизъм. Много е важно да отбележим, че промяната към този режим на хранене и живот трябва да стане систематично и задължително под наблюдение от професионалист.

Разкажете ни повече за системата ЕАSY FIT.

EASY fitСамото й име говори за нея – това е много лесна за спазване система, с която лесно влизаме във форма. Четири хранения дневно осигуряват на организма пълноценен режим. И при това не трябва да се ограничаваме, а дори е препоръчително да хапваме по-често. Това е начин на живот. Не е краткотрайна диета, с която да свалим 10 кг за 2 седмици, а след това да си върнем още повече тегло. Системата включва здравословно хранене без глад, без лишаване от полезни вещества, не е монодиета (това е абсурдно за организма). Противно на очакванията, не давам рецепта или график в колко часа какво точно да ядем. Давам насоки, основни принципи и поле за изява в кухнята. Не трябва да забравяме, че е най-добре да се храним с природни храни: зеленчуци, месо, риба, ядки. Няма нищо, което да липсва на организма, но е важно по какъв начин съчетаваме храните.

Как протича процесът на лечение на организма?

В началото най-трудно е да се откажем от вредните неща, от въглехидратите. Но в период от три  дни до 2 седмици се изграждат навици, отказваме се от високогликемичните храни, вече няма такава привличане и желание за сладка храна. Това е един от най-важните етапи, при които се нормализира нивото на кръвната захар и секрецията на инсулина. Още след първата седмица ще усетите мощен прилив на енергия. През определено време (при всеки индивидуално) се провеждат курсове на интоксикация и пречистване на организма. През това време може да почувствате в лек вариант симптомите на всички прекарани досега заболявания – организмът провежда своите лечебни кризи.

10933312_10200267299201996_1177650454_n

Кои заболявания се повлияват най-добре?

Бързо, лесно и ефикасно се нормализира телесното тегло. Организмът се справя със стреса. При жените лесно се регулира и възстановява хормоналният баланс. Като следствие на това, кожата става чиста и гладка, косата расте по-бързо и става по-гъста, ноктите оздравяват и стават по-твърди. Системата е и много добра профилактика на диабет. Значително се подобрява функцията на костите и ставите, много бързо и лесно нарастват мускулите. Храносмилателната и отделителната система работят като по часовник. Изчезва мигрената и хроничното главоболие. Сънят става много по-добър и организмът ври от енергия!

Препоръчителен ли е подобен тип хранене и при бременност?

Абсолютно препоръчителен. Износването на плода е тежко изпитание за организма на майката. В този период е особено важно тя да се храни пълноценно. Спазвайки системата EASY FIT, майките осигуряват добро здраве за себе си и децата си. Съветвам ги по време на бременността да не ядат пакетирани храни с консерванти, или поне да намалят тяхното количество! Избирайте живата натурална храна!

А с какво се храните вие?

Спазвам принципите на системата, но лошите навици и стресът оказват вредно влияние на организма и понякога пречат. Въпреки това се старая да не нарушавам основните правила, защото знам, че системата действа благоприятно в 100% от случаите.

EASY FIT

http://easyfit.cf/

ivanovahealth@gmail.com

02 426 01 22, 0886 479 335

1202 София, ул. “Струма” 2 А, ет. 1, офис 1

 

Facebook Twitter Google+

0 Коментара