La Roche-Posay и над 70 дерматолози от 19 града на България за поредна година стартират кампания за превенция на кожния рак  – СТАНЕТЕ SKINCHECKER.

Инициативата СПАСЕТЕ КОЖАТА СИ / SAVE YOUR SKIN”  запознава с начините, по който всеки може сам да участва в  превенцията на кожния рак.

Първо – да проследява кожата и бенките си като използва метода „ABCDE“. Разработен и препоръчван от самите дерматолози, методът обръща специално внимание на 5 белега на бенките, които трябва да се следят: асиметрия, граници, цвят, диаметър и еволюция.

През юни и юли дерматолози от 19 града в България партнират на La RochePosay и всеки желаещ може да се консултира напълно безплатно със специалист в своя град (по определен график, публикуван тук).

Ракът на кожата е един от най-често срещаните видове. По данни на СЗО всяка година са диагностицирани над 200 000 нови пациенти с рак на кожата.

Добрата новина е, че има начини за превенция (доказано е, че 86% от меланомите и 90% от немеланомните ракови образувания са причинени от излагането на слънце). Също така 90% от случаите на кожен рак са лечими, ако бъдат открити навреме… А установяването е по-лесно от други видове рак, тъй като кожният рак е видим за окото.

Повече информация за кампанията и безплатните дерматологични прегледи може да откриете на сайта на La RochePosaywww.laroche-posay.bg/saveyourskin

Facebook Twitter Google+

0 Коментара