Етеричните масла са органични съединения, които се извличат от растения и имат невероятни лечебни свойства. Използването на етерични масла за лечение се нарича ароматерапия, което е холистично (цялостно) лечение на физическо, психическо и емоционално ниво.

Те могат да се използват превантивно или по време на боледуване. Техният невероятен лечебен ефект се дължи на способността им цялостно да укрепват имунната система и да стимулират тъканната регенерация, като усилват клетъчната активност и растеж.

Етеричните масла са дар от природата – те са извлек от различни растения и билки и притежават лечебна сила за тялото и духа. Етеричните масла имат антибактериални, антивирусни, антипаразитни качества, чрез които подпомагат тялото да преодолява различни инфекции. Вдишването на етерични масла е изключително ефективен метод за влияние върху функцията на мозъка за достигане на физически и емоционален баланс.

Здравец

Здравец, или Дъхаво индрише, има невероятен аромат и безброй ползи за тялото и ума. Ето и някои от приложенията за здравето.

Някои приложения

  • Редуктор на бръчките.

Има силно стягащо действие и поради това може да минимизира бръчките и да забавя ефекта от стареенето. Добавете две капки масло от здравец към лосиона за лице и го нанесете два пъти дневно.

  • Мускулен тоник.

Помага при мускулни крампи и предотвратява увисването на кожата. Направете си масажно масло, като смесите пет капки масло от здравец с една супена лъжица масло от жожоба и го масажирайте в кожата си, съсредоточавайки се върху мускулите си.

  • Инфекциозен боец.

Антибактериалните свойства, открити в маслото от здравец, помагат да се предпази тялото ви от инфекция. Маслото може да спре развитието на бактериите в раната. Разтрийте две капки масло от здравец върху засегнатата зона и покрийте с марля. Правете го два пъти на ден, докато раната се излекува.

  • Здравен помощник.

Помага за ускоряване на лечебния процес при срязвания и рани, както и за бързо избледняване на белези и петна по кожата.

  • Кръвоспирач.

Причинява свиване на кръвоносните съдове и по този начин помага да се спре кръвотокът. Това помага при лекуването на рани.

  • Диуретик.

Засилва дейността на уринарния тракт, способства да не се задържа вода и да се изхвърлят токсините от организма. Чрез уринирането се освобождават токсични химикали, тежки метали, захар, натрий и замърсители.

  • Eстествен дезодорант.

Маслото от здравец е циркулационно масло, което означава, че излиза от тялото чрез изпотяване и потта ще мирише като цветя. Тъй като то има антибактериални свойства, спомага за елиминиране на телесните миризми и може да се използва като естествен дезодорант. Розовата миризма на това масло е перфектният начин да поддържате миризмата си свежа всеки ден. Добавете пет капки масло от здравец към бутилка спрей и го разбъркайте с пет супени лъжици вода.

  • Подобрител на кожата.

Помага при лечението на акне, дерматит и кожни заболявания. Разбъркайте една чаена лъжичка кокосово масло с пет капки масло от здравец, след което разтрийте сместа върху поразената област два пъти на ден, докато не видите резултати. Можете също така да добавите две капки масло от здравец към ежедневното козметика за измиване на лицето и тялото.

  • Убиец на респираторни инфекции.

Може да предотврати инфекциите на носа и гърлото. Когато се прилага върху носа или гърлото локално, маслото има успокояващ ефект и намалява болезнеността.

  • Умствен функционален подобрител.

Помага на хора, страдащи от депресия, безпокойство и гняв. Сладката и флорална миризма на маслото от здравец успокоява и отпуска тялото и ума.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара