Етеричните масла са органични съединения, които се извличат от растения и имат невероятни лечебни свойства. Те могат да се използват превантивно или по време на боледуване. Техният невероятен лечебен ефект се дължи на способността им цялостно да укрепват имунната система и да стимулират тъканната регенерация, като усилват клетъчната активност и растеж.

Етеричните масла са дар от природата те са извлек от различни растения и билки и притежават лечебна сила за тялото и духа. Етеричните масла имат антибактериални, антивирусни, антипаразитни качества, чрез които подпомагат тялото да преодолява различни инфекции.. Те помагат при настинки и грипове, кашлици и запушен или течащ нос; кожни проблеми, включително порязвания и изгаряния; релаксиране на тялото; облекчаване на всякаква болка; балансиране на хормоните.

Евкалипт

Маслото се добива oт листата на дървото Eucalyptus radiate, посредством парна дестилация. Това масло е известно като добро противовирусно, антибактериално, отхрачващо средство. То е аналгетик, инсектицид, дезинфектант, катализатор. Важно е да се знае, че това масло трябва да се разрежда с базово масло при локална употреба, той като е възможно да причини кожно раздразнение. Не се приема вътрешно.

Някои приложения:

  • Болки в ушите – прилага се локално, разредено с базово масло върху ухото отзад или по костта зад ухото, или по гърдите.
  • При кашлица, бронхити, пневмония се прилага локално върху гърдите и се използва в дифузер.
  • При астма, синузит се инхалира от дланите на ръцете или се прилага локално на гърдите и отдолу по ходилата.
  • При температура, комбинирано с мента, се маже по продължение на гръбначния стълб. Нанася се в посока от кръста към тила.
  • При херпес, настинка, грип се прилага локално отдолу по ходилата и по продължение на гръбначния стълб в посока от кръста към тила.
  • При мускулни схващания и болки се масажира внимателно засегнатата област, с цел да се успокоят мускулите.

ВНИМАНИЕ: Безразборното използване на етерични масла не е безопасно. Задължително е да се консултирате с ароматеравет за това какви етерични масла и как да използвате.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара