В България обичаме празниците! Обичаме добре да си хапваме и пийваме и после да съжаляваме, че така сме преяли. Често в такива случаи забравяме за здравословното хранене. Семейството се събира около любимите ястия и това продължава няколко дни.

Има няколко хомеопатични лекарства, които може да са много полезни в тези случаи и е добре е да се запасим с тях по време на предстоящите празнични дни.

Как да ги приемаме за да сме във форма?

  • Нукс вомика 6Д

ако обичате да пийнете алкохол на празници, а на другата сутрин не искате да ви мъчи махмурлук. Вземайте по 5 гранули преди купона, по време и след него, както и ако ви е тежко на другата сутрин. Ако сте тип Нукс като характер – може и няколко дена по време на празниците.

  • Окоубака 6Д

е лекарството ако се чувствате като натровени от смесването на много различни храни и питиета. Вземайте по 10 гранули 3- 4 пъти на ден. То ще ви детоксикира бързо! Пийте много вода и се подвижете!

  • Хелидониум 6Д

ако знаете, че жлъчката ви е слабото място. Хелидониум ще облекчи леката болка в жлъчката, когато сте похапнали повечко мазна и тежка храна, или сте прекалили с яйцата и козунаците. За всички, които страдат от прегъната жлъчка или имат камъни в жлъчката е добре по време на празниците да приемат превантивно Хелидониум 3 пъти дневно по 5 гранули.

  • Антимониум крудум 9CH

ако все пак не сте успели да устискате на вкусните неща и коремът ви е подут от храна, пълен с газове и какво ли още не и усещате сякаш сте глътнали слон. Вземете Антимониум крудум лекарството (за след преяждане) 3 пъти по 5 гранули на всеки половин час, след което 3 пъти дневно по 5 гранули до подобряване на положението още няколко дена.

И най-доброто лекарство остава умереността и доброто настроение!

Източник: Homeo-art

Facebook Twitter Google+

0 Коментара