От сайта на Мартина Иванова www.svoizbor.com

Често клиентите ми идват при мен с оплакване, че се чувстват задръстени, тежки, лишени от енергия, апатични. Лесно се уморяват, все са сънени и уморени, появяват се какви ли не неразположения, болки в главата, корема, кожни и ставни проблеми. И дори самите те виждат ясната свързваща нишка на всичко това с храната. Казвала съм го многократно и няма да се уморя да го повтарям – хранатa, скъпи приятели, е както една от основните причини за болестите на съвремието, така и може да бъде лек!

wheat1

Бърза храна, животински белтъци, синтетични добавки, наситени мазнини, транс мазнини, мъртва плът, “обогатена” с хормони и антибиотици … дори не се замисляме какво вкарваме в тялото си. Храната, която консумираме буквално задръства тялото ни – клетките се задушават от токсини, шлаки и всякакви натрупвания.

Е как тогава да функционираме правилно, как да се чувстваме силни, бодри, енергични?

Добрата новина е, че природата и древното знание са ни оставили достатъчнo инструменти да излезем от това състояние, да се поддържаме здрави и млади. Една от универсалните детоксикиращи програми, щадящи организма, които предлагам на клиентите ми, е с 20-дневно отключващо действие, без гладуване и лишения. Програма, която изчиства изцяло организма на клетъчно ниво.

Но ето и един от малко познатите методи за прочистване на тялото, освобождаване на духа и хармонизиране на емоциите.

Житният режим ни е оставен в наследство от Учителя Петър Дънов. Житното зърно е нещо свещено, съдържа в себе си цялото познание на Вселената, носи живот, зърното е дар от Боговете.

Все повече се множат хората, които ни убеждават, че зърнените храни са наш враг, а дори не са чували, че хранителен режим, базиран на покълнали житни зърна, е в състояние да излекува почти всяко заболяване.

Какви са ползите от житния режим:

Повишена енергетика, желание за движение.

Повишено самочувствие, ведрина, удоволствие и радост от живота.

Справяне със здравословните проблеми като главоболие, болки и тежест в тялото, кожни проблеми.

По-ясно съзнание, преценка, концентрация.

Увеличена сензитивност за вкусовете на храна и напитки.

Прочистване на храносмилателно-чревния тракт, редовен стомах.

Килограми изхвърлени токсини.

wheat2

Как се прилага житния режим:

ПОДГОТОВКА

Житният режим не е само програма, прочистваща биологията, или пък за отслабване. Това е свещен акт на хармонизиране на духа, тялото и емоциите. Опитайте поне 10-тина дена преди да започнете, да сложите в ред и покой мислите, да се “изчистите” от негативните емоции, съмнения, раздразнения, гняв, ревност, агресия. Четете духовна литература, молете се, медитирайте. Изхвърлете хранителните продукти от животински произход от менюто си.

Набавете си един килограм сурово жито (може и грухано, има различни мнения по въпроса), или още по-добре – лимец, 30 ябълки, 30-ина ореха, 20-ина литра изворна вода.

Разделете за всеки ден по 100 гр жито (то съдържа всички елементи, необходими за поддържането на живота), три ябълки (за сърцето), девет ореха (за мозъка), шест-осем чаши преварена вода (изворна, но не минерална).

ПРИЛОЖЕНИЕ

Вечерта, преди да започнете житния режим, измийте много хубаво 100 гр жито. Сложете го в добре запазващ топлината термос. Залейте го с 1,5 до 2,5 чаши вряла вода (0,4 – 0,6 литра) и затворете термоса добре.

Първият ден, сутринта, кажете формулата (1 път) : “Господи, приеми ме в лечебницата на природата за 10 дни”. След това внимателно излейте от термоса само житната вода и я изпийте на гладно (може да добавите мед и лимон за вкус). Житото разделете на 3 равни части (за закуска, обяд и вечеря). Преди ядене можете да го подслаждате с мед.

По време на житния режим ще пиете само преварена вода, подправена с лимонов сок и мед. Най-добре е да не разтваряте меда във водата, а да го ядете с лъжичка, която ще поставяте на горната част на небцето. Като отпивате от водата, медът постепенно ще се разтвори и ще се усвои по-добре. По този начин вие ще захраните мозъчните си центрове с хранителни вещества, усвоени в устата, а не чрез стомаха.

Житото ще ядете, като преди да го глътнете,

ще го дъвчете бавно поне 99 пъти.

Преди да изядете ябълката, подръжте я в ръка, разгледайте я, свържете се с нейната аура, порадвайте й се, благодарете на дървото, на слънцето и т.н. Спазвайте правилото, дадено от Учителя, да се храните с любов и благодарност. Добре е да съберете семките от ябълката и да ги посадите на подходящо място. По този начин ще изразите вашата благодарност за нейната саможертва. По време на житния режим не употребявайте никаква сол. През тези дни станете слънчеви хора, бъдете винаги усмихната и не допускайте в себе си никакви отрицателни мисли, чувства и постъпки.

ОТПОСТВАНЕ (ЗАХРАНВАНЕ)

На десетия ден към житото на обяд и на вечеря прибавете ангелска супа (цели обелени картофи, магданоз, лимон, вода, малко сол). В дните след режима не трябва да преяждате. Всички отпадъци от храната (орехови черупки, лимонови кори и т.н.) не изхвърляйте на боклука, а ги съберете в плик. Когато свърши постът, ги заровете на някое чисто място сред природата.

В следващите дни можете да обогатите ангелската супа и с други зеленчуци. Хапвайте последователно в дните на отпостването: картофи, ориз, елда, просо, фасул. Подходящи са зеленчуци и плодове, шейкове (смутита), прясно изцедени сокове. Трудно смилаеми храни като зрял фасул яжте чак след 4-5 дена. А храни с животински произход (ако ядете такива), нека бъдат въведени много бавно и постепенно след поне седмица.

ВНИМАНИЕ:

Ако имате тежки заболявания на еднокринната система, сърдечни заболявания, резки колебания в кръвното налягане, тежки стомашни заболявания и др., се консултирайте с медицинско лице, преди да предприемете житния режим.

Тъй като организмът започва сериозно очистване по време на житния режим, може да се сблъскате с някои от описаните неразположения. Те са съвсем нормални и уместни – когато организмът се чисти, процесът винаги е придружен от неразположения. Затова пък енергията и здравето, които следват, си заслужават всеки ден!

– отпадналост;

– затруднено концентриране;

– раздразнителност;

– лош дъх;

– обложен език;

– промяна на кожата (при някои- мазна,при други-суха);

– затруднена концентрация;

– накъсан сън;

– стомашно разстройство;

– леки схващания.

Тези проблеми най-често са свързани с повишена киселинност в организма ви. Затова е важна подготовката ви. Много хора я пренебрегват и затова имат някои от тези проблеми.

Можете при подготовката да хапвате повече банани, боб, цвекло, моркови, бадеми, сушени плодове.  Това са алкални храни. Киселинни са зърнените храни, месото, кафето, алкохолът, тютюнът.

Къпете се по-често (заради токсините, които се отделят), грижете се за устната си кухина (заради дъха си), следете състоянието на кожата си и направете необходимите корекции с натурални кремове.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара