• Разтривайте бързо и енергично носа и ушите за добро настроение. С цяла длан или с 2 пръста търкайте ушните миди нагоре и надолу, а върха на носа – до зачервяване. Върху ушните миди е проектиран всеки орган и така може да направите гимнастика дори на мозъчната кора. С редовно размачкване регулирате кръвното налягане, повишавате жизнения си тонус и си осигурявате добро настроение.
  • В колкото и лоша ситуация да сте попаднали, трябва да намерите 5 минути и да се опитате да се отпуснете, като броите отзад напред – например от 50 до 1. Вдишвайте и издишвайте и ще видите, че се настройвате на друга, позитивна вълна. Може да си зададете и команда самовнушение, например: “Чувствам се все по-добре.“ Мозъкът ви действа като компютър и всяка ваша заповед се изпълнява.

  • В момент на стрес стиснете силно меката част на ушите. Там се намира антистресов център и е доста важна обезболяваща зона. С това упражнение възстановявате мозъчното кръвообращение и „застраховате“ мозъка.
  • Стяга ви сърцето или сте получили тахикардия. Захапете нокътното легло на малкия пръст. Върху краищата на пръстите се намират изключително важни точки.
  • Забележете как ходите. Който много бърза, остарява. Намалете темпото до спокойно, непрекъснатото напрежение създава допълнително натоварване, ражда инфаркта и инсулта. Ако искате добре да си свършите работата, обмислете я спокойно и внимателно и преценете дали изобщо си струва усилието.
  • Поздравете своето тяло! Обикновено живеем, без да мислим за тялото си, то ни напомня за себе си чрез болката и умората. Но в другите дни защо да не обърнем внимание на своите органи. Да ги поздравим с хубави мисли. Да ги съживим, да усетим, че работят за нас, за нашето добро здраве и самочувствие.
  • Когато се чувствате добре, усмихвайте се. Но и когато се усмихвате, вие се чувствате добре. Ето ви начин моментално да подобрите настроението си и да се ободрите. Има още една бърза и резултатна процедура да превъзмогнете негативно физическо или душевно състояние – около половин минута енергично потупвайте тимусната жлеза с палец, показалец и среден пръст. Тя е на около 2,6-3,9 см под точката, в която се срещат гръдната кост с меката вратна тъкан. Помага при умора, световъртеж, досада, гняв, депресия, песимизъм. Опитайте, ефектът е поразителен.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара