Докато имунитетът съзре напълно – а това става някъде към 7-8 годишна възраст – децата често боледуват.

child2

Това е достатъчен повод да потърсите помощта на природосъобразни лечебни средства за укрепване на малкия организъм. Такива, които стимулират естествената защита на нашите палавници без алергии и други странични ефекти.  Кои са те – съветва д-р Ерна Хаджолян-Латифян.

Няма спор – в аптеките вече има голямо разнообразие от лечебни средства, подсилващи имунната система на малки и големи. Сред тях обаче се открояват хомеопатичните лекарства с едно ценно преимущество: че стимулират организма, без никаква опасност да го алергизират или да му навредят по какъвто и да е начин.

Повечето родители, баби и дядовци вече добре знаят, че приемането по една туба доза веднъж седмично от хомеопатичния специалитет Осцилококцинум в рамките на няколко месеца  укрепва защитата срещу различните зимни вируси.

Ако пък сме били в контакт с близки, болни от простуда или грип, достатъчно е веднага да започнем прием от това лекарство по една туба – доза през шест часа в продължение на един ден, за да се опазим от разболяване.

Освен Осцилококцинум има и други хомеопатични средства, които укрепват имунната система, като Силицея и Ехинасея. Последните два медикамента се изписват в различни индивидуални схеми, конкретни за съответния пациент. И не само те: за всяко често боледуващо дете след обстоен преглед и преценка на фамилни заболявания, минали и настоящи оплаквания лекарят хомеопат съставя индивидуална укрепваща схема за лечение. Но хомеопатията е добър избор и за случаите, когато се налага да реагираме спешно. Още при първите признаци на неразположение при детето могат да бъдат включени някои хомеопатични средства, за да стопираме заболяването.

Например:

Винаги Осцилококцинум през 6 часа по една туба доза, плюс някои от следните специалитети:

При болки в гърлото – ХОМЕОЖЕН 9 по две таблетки за смучене през два часа.

При кашлица и пресипване на гласа – ХОМЕОВОКС, даван по същия начин.

При хрема – КОРИЗАЛИЯ.

При кашлица – сироп  СТОДАЛ 5 пъти по една чаена лъжичка.

При втрисане, грипоподобни симптоми – ПАРАГРИП.

Важно е да запомните, че ако не настъпи желаното подобрение до 24 часа, трябва да потърсите компетентна помощ от лекар хомеопат, който ще уточни диагнозата и да прецени стратегията на лечение  – или ще изпише подходящи хомеопатични монопрепарати, или ще включи стандартна терапия в зависимост от конкретното състояние на пациента.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара