Италианското семейство Риналди се влюбва в красотата на България и решава да инвестира в създаването на модерен многопрофилен медицински център.

DSC02429

Услугите в България, и по-специално медицинските услуги, не са на европейско ниво. Желанието на семейството е да сподели многогодишния си опит в изграждането и управлението на социално значими структури като домове за стари хора, медицински и СПА центрове. И така се ражда Centro Medico Italiano.

555

В центъра работят отлични професионалисти от изчезващ вид – първо добри хора и после добри лекари.

Медицинските центрове в София са много, но малко са качествените, казва управителят на новооткрития Centro Medico Italiano, доц. Дорина Асенова.

dorina_asenova

Спецификата на Centro Medico Italiano?

Центърът е консултативно-диагностичен, но разполагаме и с модерна операционна, в която се извършват малки хирургични интервенции. Те се осъществяват в рамките на един ден и не налагат престой в болница.

Защо да изберете нашия център?

При нас може да получите пълна информация и медицински ескорт. Идеята е на пациентите да се осигури достъп до най-добрите лекари в София. Ако е трябвало да търсите добър лекар за себе си или близките ви, обикновено сте били изправени пред много проблеми, които не само забавят процеса на лечение, но и ви принуждават да похарчите за него много енергия, средства и нерви. Нашето желание е да въведем персонални асистенти на всеки пациент, което ще му осигури услуга или специалист без чакане. След като пациентът дойде при нас и разберем какъв е проблемът, ще му се направи план на лечение и ще му се назначат консултации с лекари според конкретния случай. Персоналният асистент ще има за задача да се запознае с досието на пациента, да му направи програмата, да му осигури срещите със съответните консултанти и да го придружава до тях. Идеята е пациентите да се чувстват обгрижени по време на цялото си лечение.

За съжаление, не всеки може да си го позволи, но за тези, които могат, би било удобство. Медицински центрове в София има много, но качествените са малко.

Какво предлага АГ кабинетът?

A9R199D

Прегледи, ехография,  колпоскопия, вземане на влагалищен секрет, пълен профилактичен преглед заедно с диагностика, биопсия на влагалището и маточната шийка, лечение на кондиломи, диагностика и проследяване на бременност. Ще се занимаваме сериозно с проблемите на климакса, защото колкото и да се говори, че настъпва около 50 г., той застига все повече млади жени на 38-39 г. Най-вероятната причина за това е стресът. Ежегодните профилактични гинекологични прегледи са много важни, тъй като в последните години се увеличават  много случаите на рак на шийката на матката, на яйчника. Ще се правят малки амбулаторни операции като инцизия на бартолинит, премахване на бартолинови кисти, премахване на кондиломи, корекция на външни полови органи. С диагностична цел може да се прави абразио на цервикален канал, премахване на полип на цервикален канал.

Еднодневна хихургия

A9R199F

В Centro Medico Italiano  е оборудван и сектор за еднодневна хирургия, който разполага с всички условия за извършването на малки хирургични интервенции, които не налагат болничен престой. В сектора се полагат грижи за пациенти, на които е проведено изследване или манипулация под локална или обща анестезия. Пациентът бива изписан няколко часа след оперативната интервенция или направеното изследване.

Кабинет за лечение на остра и хронична болка

A9R19A1

Болката е едно от най-силните човешки усещания, което създава неприятно емоционално изживяване, така че борбата с нея е голямо предизвикателство за цялата научна общност. Затова ние от Centro Medico Italiano създадохме специален Кабинет за лечение на остра и хронична болка. Той има за цел да лекува болката немедикаментозно, а с помощта на т. нар. преформирани физикални фактори. За целта използваме нискочестотни токове с болкоуспокояващи параметри, ултразвук и нискочестотното импулсно магнитно поле. Залагаме също на т.нар. рефлекторна терапия – иглотерапия и лечение с пелинови пури (мокси), които имат сериозно въздействие върху болковия синдром.

В кабинета лекуваме остри вертеброгенни болки – болки при различни заболявания на междупрешленните дискове (дископатия и др.), болки при ортопедични страдания, които ограничават двигателните способности на пациента. Третират се заболявания след травми на горни и долни крайници, тендовагинити (болест на преумората на горния крайник), които се срещат изключително често при съвременния човек. В кабинета за лечение на остра и хронична болка лекуваме също остеоартритни заболявания, много типични за пациенти след 40-45 години с наднормено тегло.

Откриване и лечение на метаболитен синдром

Друг изключително важен здравословен проблем, към който сме насочили вниманието си, е т. нар. метаболитен синдром, който крие огромен риск от тежки инвалидизиращи заболявания на сърдечно-съдовата и централна нервна система. Той включва наднормено тегло, повишена кръвна захар, повишено артериално налягане, повишен или раздвижен липиден профил. В Centro Medico Italiano предлагаме на нашите пациенти изследване за доказване наличието на метаболитен синдром, както и изготвяне на съответната индивидуална диета, съчетана с подходящ двигателен режим. Допълнително към лечението се предлага и иглотерапия, насочена към потискане на апетита и подобряване на обменните процеси в организма, както и вакуумен масаж за подобряване резорбцията на мастна тъкан.

Специалностите в центъра

Акушерство и гинекология
Реконструктивна и пластична хирургия на лице
Кардиология
Урология
Педиатрия
Гастроентерология
Ортопедия и травматология
Рехабилитационна медицина и Физиотерапия
Дентална медицина

Facebook Twitter Google+

0 Коментара