Най-добрите билкови рецепти за лечение на най-често срещаните заболявания ще намерите в новата книга „100 болести, 100 билки“ на д-р Стоян Бахчеванов, която излиза с логото на издателство „Милениум“.

Предписанията, включени в наръчника, са на едни от най-популярните и доказани народни лечители и знахари у нас. Техните чудотворни рецепти са предавани от поколение на поколение и са с гарантиран успех при постоянство и силно желание.

Събрани са от д-р Стоян Бахчеванов, който е последовател на знаменития Петър Димков и от три десетилетия препоръчва билкови рецепти на своите пациенти. Практиката му го убеждава, че както е казал народът – за всяка болка си има билка. Той споделя своя опит, за да може всеки да намери най-добрия път за справяне с неразположенията.

Авторът предлага решения дори за смятани за нелечими заболявания като рак, епилепсия, множествена склероза. Посочва природни церове за алергии, безсъние, белодробни, бъбречни и сърдечни заболявания, диабет, кашлица, левкемия, невроза, очни болести. Очертава пътища за надмогване на затлъстяването и алкохолизма. Намира решения при проблеми с простата, разширени вени, високо и ниско кръвно, грип, цистит, шипове, камъни в жлъчката, косопад, хепатит и много други.

„Може би звучи абсурдно, но и най-тежките диагнози, сред които е ракът, се развиват у нас в следствие на неправилно хранене! – това е констатацията, с която лекарят започва своята книга. – Именно прекомерната употреба на мазнини, захарни изделия, алкохол, месо, цигари, пакетирани храни е това, което ни разболява. Стомахът не може да се справи с целия обем от силни компоненти. Резултатът от тази убийствена диета е маса от ненужни вещества, затлачващи организма ни.

Започва покачването на телесното тегло, лесната умора, появяват се редица оплаквания и се завъртаме в омагьосания кръг на приема на агресивни лекарства, които потушават симптомите, но не повлияват източника им и често водят до влошаване.“ Затова д-р Бахчеванов предлага и набор от начини, чрез които да избегнем тази порочна система. Препоръчва редица варианти за прочистване на организма, акцентира на ползите от разделното хранене и дава множество практични съвети за здравословен живот.

Рецепти:

Безсънието е един от най-честите резултати от стреса, в който живеем. Ето една от рецептите, които д-р Бахчеванов препоръчва при това оплакване е следната:

Прави се смес от равни количества дилянка, риган, маточина, бял равнец и шишарки хмел. От нея се вземат 2 супени лъжици. и се попарват с 500 мл вряща вода. Оставя се да престои 30 минути и 4 пъти дневно се пие по 1 водна чаша.

А при бронхиална астма може да помогне едно от най-ароматните и нежни цветя, които не сме свикнали да свързваме с лечебни функции:

Три-четири цвята от люляк се заливат с 1 л го­реща вода и се оставят да се варят 5-10 минути. Отварата се прецежда и се пие 3 пъти на ден по 1 супена лъжица.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара