Генетиката е много важна за начина, по който остаряваме. Но начинът ни на живот може да изиграе огромна роля. Следват 10 навика, които крадат от младостта ни. И никога не е късно да се откажем от тях.

girl-454564_960_720

1. Лишаването от мазнини

Много хора, които се грижат за фигурата си, допускат тази грешка – изключват напълно мазнините от диетата си. Това е сигурен път към бързото набръчкване. Уверете се, че в режима ви на хранене присъстват зехтин и риба – това са задължителни мазнини за организма.

2. Пиене със сламка

Когато свиете устни, за да смукнете течността, около устата ви се образуват бръчки. Ако това е навик, бръчките се задълбочават. По същия начин мимиките при пушенето се отразяват зле на кожата. Извън вредата от никотина и катрана.

3. Спане на една страна

Когато спите на една страна или по корем, лицето ви потъва във възглавницата, което води до бръчки по бузите и под брадичката. Най-добрата поза за сън от гледна точка на младата кожа е по гръб.

bed-945881_960_720

4. Не внимавате за стойката си

Когато се изгърбваме, гръбнакът се изкривява, натоварва се неправилно и цялото излъчване на тялото е на състарен човек.

5. Пазим се от слънце само на почивка

Ултравиолетовите лъчи са главната причина за остаряването на кожата. Затова е задължително да подберете дневен крем с UV фактор. Дори когато времето е лошо и небето облачно – 80% от ултравиолетовите лъчи достигат до нас.

6. Претопляме жилището

Отоплението изсушава въздуха. А кожата и косата имат нужда от влага и хидратация. Постарайте се да спите на хладно.

7. Пълно отказване от сладко

Щастието удължава живота и се отразява на външния вид. А сладките награди носят щастие, нали? Недейте напълно да се отказвате от шоколада и сладоледа, просто внимавайте с тях.

8. Дълго гледане на телевизия

Един час, прекаран пред телевизора, съкращава живота с 22 минути. Това се отнася и за тези, чието ежедневие минава пред компютъра. На всеки половин час ставайте и се разхождайте.

9. Лишавате се от сън

Възрастните хора имат нужда от 7 часа сън, а най-добре 8. Когато спим по-малко, тялото ни не може да се възстанови и неминуемо остарява по-бързо. Специалистите препоръчват да лягате в 22-23 часа вечер.

10. Стрес от липса на организация

Хроничният стрес оказва влияние на клетъчно ниво на организма. Клетките не могат да се регенерират. А най-често стресът е причинен от липса на организация. Запомнете – не чакайте последния срок за работата си. Това с времето ще ви направи по-спокойни и щастливи.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара