„Преоткрий България“ –  www.PreotkriiBulgaria.bg – онлайн системата за резервации, създадена от МЕТРО и подкрепена от бизнес партньорите на веригата, вече работи и предлага атрактивни ваканционни оферти по Черноморието и родните планини, както и възможности за резервации в ресторанти в цялата страна.

В платформата са събрани специални предложения за почивка на атрактивни цени, резервации за места за хранене, както и допълнителни оферти, осигурени от партньорите.

Венелин Иванов, ръководител сектор Електронна търговия МЕТРО, представя възможностите на платформата за резервации  „Преоткрий България“.

Онлайн системата предлага места за настаняване и заведения в България, които спазват стандартите за безопасност и използват приоритетно български продукти за ястията си. Броят на офертите непрекъснато расте, поради засиления интерес от страна на туристическия бизнес.

За „Преоткрий България“ МЕТРО обедини сили с големи български и международни компании като „Димитър Маджаров“, Загорка АД, системата на Coca Cola в България, Procter & Gamble, Mastercard, Пощенска банка, OMV, A1 и DNA. МЕТРО и партньорите инвестираха над 1 милион лева за проекта в подкерпа на туристическия сектор.

 От дясно на ляво: Георги Гърневски, Ръководител проект „Преоткрий България“, МЕТРО, Дечебал Тудор, Главен изпълнителен директор, OMV, Генка Дакова, Изпълнителен директор, рекламна агенция DNA, Юрг Буркхалтер, Главен изпълнителен директор,  Coca-Cola HBC Bulgaria, Евелин де Лирснайдер, Изпълнителен директор Coca-Cola Bulgaria, Вени Петрова, Съпредседател, Българска хотелиерска и ресторантьорска асоциация, Красимир Вътев, Директор Продажби, Загорка АД, Атила Йенисен, Главен изпълнителен директор, МЕТРО, Ангел Матеев, Началник сектор, Банкиране на дребно, Пощенска банка, Ваня Манова, Главен изпълнителен директор, България, Северна Македония, Албания и Косово, Mastercard, Димитър Маджаров, собственик, „Димитър Маджаров“

Инициативата „Преоткрий България“ се осъществява в близко партньорство с Българска хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА), обединяваща представителите на туристическия бизнес в цялата страна и се ползва от подкрепата на Министерство на земеделието, храните и горите, Министерство на туризма и Министерство на икономиката.

Вече над 450 частни предприемачи са се регистрирали в платформата „Преоткрий България“, а броят им продължава да расте, поради засиления интерес от страна на туристическия бизнес.

Това бе съобщено на 9 юни, по време на специално събитие в МЕТРО София, по време на което бе даден и официалният старт на платформата.

Българските туристи могат да правят резервации без да заплащат комисиони за услугата. Българските хотелиери и ресторантьори също няма да заплащат комисиони, когато публикуват своите оферти, ако са приели ангажимент да спазват стандартите за безопасност в обектите си и предлагат ястия от меню с български рецепти в заведенията си.

В „Преоткрий България“ крайните клиенти ще могат да избират измежду качествените оферти за почивка и забавление на море и планина, както и да се възползват от специални предложения за продукти и услуги, осигурени от фирмите създатели на платформата.

За представянето на резервационната система МЕТРО събра на едно място компаниите, включили се в инициативата, а също и представители на професионални асоциации от туристическия бизнес, производството на храни и земеделски продукти и представители на медии.

Атила Йенисен, главен изпълнителен директор на МЕТРО България, представи накратко цялата инициатива – от възможностите на резервационната платформа „Преоткрий България“ до бизнес, финансовите и санитарни мерки, в подкрепа на българския туризъм, които програмата включва.

Атила Йенисен, Главен изпълнителен директор на МЕТРО, представя проекта „Преоткрий България“

Партньорите от „Димитър Маджаров“, Mastercard, Пощенска банка, системата на Coca-Cola в България, Загорка АД, OMV и DNA изразиха пълната си подкрепа за инициативата „Преоткрий България“ и разказаха какво ще предложат чрез нея на българските си клиенти.

„Преоткрий България“ ще подпомогне рестарта на хотелиерския и ресторантьорски бизнес в началото на активния летен сезон. Вени Петрова, съпредседател на Българска хотелиерска и ресторантьорска асоциация, благодари за подкрепата от страна на бизнес партньорите и изрази готовност за пълно съдействие в името на общата цел – успешен рестарт на българския туризъм.

Шеф Юри Велев и Веселин Дойков, кулинарна МЕТРО Академия, презентираха специалното меню от български ястия на „Преоткрий България“, подготвено от автентични български продукти.

Със специална презентация на меню от автентични български ястия в събитието се включиха водещи български готвачи, начело с главния готвач на МЕТРО Академия, шеф Юри Велев. За да улеснят собствениците и управителите на ресторанти той и колегите му Андре Токев, Милен Панев и Влади Тодоров са разработили специални рецепти, съобразени със спецификата и вкуса на българските продукти и традиционните български ястия. Рецептите отговарят на предпочитанията на българските туристи, търсещи високото качество на родното фермерско производство. Ястията ще бъдат представени в онлайн системата „Преоткрий България“, а ресторантьори и потребители ще имат възможност да ги адаптират според предпочитанията си.

Повече информация за „Преоткрий България“ можете да намерите на www.PreotkriiBulgaria.bg.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара