Отбелязан като най-романтичния ден в годината в цял свят, 14 февруари – Денят на влюбените – наближава. Турция предлага уникални романтични дестинации за двойки и незабравими преживявания. Възможностите включват столицата на културата – Истанбул, рядкото съчетание на история и природа – Кападокия, перлата на източния Анадол – Карс, и известните туристически селца Шириндже и Селчук в Измир.

Истанбул

Истанбул – романтичните забележителности в космополитния мегаполис

Истанбул със сигурност е сред най-романтичните градове в света и прекрасна дестинация за незабравимо преживяване за Свети Валентин. Истанбул предлага величествен фон за всяко тържество. Почти всяко кътче на града включва уникални места и забележителности, които съчетават прекрасни природни пейзажи с история.

Улицата Истиклял, кулата и мостът Галата, хълмът Пиер Лоти и цистерната Базилика, крепостта Румели, хълмът Чамлиджа, горичката Емирган, Анадолу Каваъ и зашеметяващият Босфор са само някои от местата, където можете да се насладите на поетични гледки и дълбоката история на града.

Мястото на което се срещат конинентите Азия и Европа предлага перфектната обстановка за романтична вечеря на Св. Валентин. Ресторанти с „Мишлен Звезди „ и безброй други заведения, обслужват гости както  с модерен, така и с изискан вкус.

Кападокия: Романтична почивка в приказна страна

Със своя сюрреалистичен пейзаж и автентични пещерни хотели, Кападокия е друга звездна възможност за отпразнуване на Свети Валентин. Тази завладяваща „приказна“ земя представя незабравима романтична атмосфера, включваща цветни балони с горещ въздух, мистериозни културни обекти и древни традиции в производството на вино.

Можете да започнете Деня на Влюбените рано сутрин, по изгрев слънце с романтична обиколка с полед на балон. Излитайки от село Гьореме около 05:00 ч. сутринта, полетите с балон предлагат впечатляващи въздушни гледки към красивия пейзаж на Кападокия – приказни комини, скални образувания и долините Пиджън, Земи и Пашабаг Приестс, наред с други забележителности.

Следващата спирка за деня може да бъде Музеят на открито Гьореме, който е в списъка на световното наследство на ЮНЕСКО и очарователните подземни градове в региона. Увенчайте пътуването си за Свети Валентин, като отседнете в пещерен хотел, където можете да се насладите на традиционната каменна и скална архитектура на района в комфорт и лукс, съчетани с модерни удобства. Направете вечерта още по-специална с чаша местно вино пред камината.

Карс: Скритият любовен рай на Анадола

Особено емоционален през зимата, град Карс предлага едно напълно различно пътуване за Свети Валентин в уникална атмосфера, включваща исторически дестинации, природни красоти и местни деликатеси.

Можете да пътувате до този очарователен заснежен град с Източния Експрес. Това е едно забележително пътуване с влак, тръгващо от столицата на Турция –  Анкара. Влакът минава през Каръккале, Кайсери, Сивас, Ерзинджан и Ерзурум, разкривайки природната красота и историческите жп гари по пътя за Карс. Когато стигнете до центъра на град Карс, архитектурата в балтийски стил ще предизвика усещането за европейски град.

След като разгледате вечните структури на древния град Ани, който е в списъка на ЮНЕСКО за световно наследство, можете да посетите Саръкамъш и да карате ски, заобиколени от великолепен кристален сняг. На езерото Чалдър, което обикновено замръзва през зимата, вие и вашият партньор можете да се насладите на романтични разходки и разходки с шейна, както и да видите рибарите, разбиващи леда, за да ловят огледален шаран.

Шириндже – Ефес: Най-романтичният маршрут на Егейско море

Ако смятате, че по-топлият климат е по-привлекателен за Свети Валентин, село Шириндже в Измир, перлата на Егейско море, привлича вниманието със своята дълбоко вкоренена история и архитектурна текстура на книга с разкази. Романтичното пътуване до Шириндже, предлага разходки по тесни улички, заобиколени от исторически къщи.

След това може да посетите древния град Ефес. Той е само на 10 километра от село Шириндже и обект на световното наследство на ЮНЕСКО. Древният град разкрива високо ниво на урбанизация, архитектура и религиозна история от различни цивилизации. По време на този специален празник, където любовта и чувствеността се изживяват в най-голяма степен, можете да прекарате вечерта пред бумтящия огън, отпивайки от вкусните плодови вина на този регион – земя, известна в древните легенди.

 

 

Facebook Twitter Google+

0 Коментара