Пилот и копилот забравят да изключат микрофона и пътниците в самолета продължават да чуват разговора им. „Дай сега първо да включим на автопилот, да похапнем, после ще оправим и стюардесата“, казва командирът. Самата стюардеса се втурва към кабината, а един от пътниците й казва: „Спокойно, казаха, че първо ще похапнат“.

kolan

Доказателство, че реалността надхвърля и най-оригиналния виц, откриваме в проучването на международната търсачка за полети Jetcost. Според данните 14 процента от 718 членове на британските екипажи признават, че са правили секс с някой пасажер по време на полет. Като се вземе предвид, че при подобни допитвания има такива, които се хвалят, без да са го правили, и такива, които са го правили, но не си признават, може да се приеме, че цифрите са доста достоверни. Също така е повече от вероятно сексуалните контакти между членове на самия екипаж преди, по време на и след самия полет, да са дори още по-често срещано явление.

Друго допитване отново на Jetcost показва, че един от всеки десет млади ( 18-20-годишни ) туристи, които пристигат в Испания, имат сексуално преживяване на летището още преди да са се качили в самолета. Три четвърти от тях предпочели тоалетните с голямо предимство на тези във ВИП-залите, защото там има по-малко хора. Останалите намерили в бързината някое складово помещение.

airport-1503332_960_720

12 процента от летищните секс авантюри били разкрити

от персонала или от други пътници. 32 на сто обяснили секуалните си преживявания на летището с „еуфорията от предстоящото пътуване“ и вълнението от очакваната ваканция на непознато място. 27 процента отговорили, че са правили секс, мотивирани най-вече от възбудата дали ще бъдат „хванати“ или не. На въпроса дали са правили секс и в самолета, утвърдително отговарят четири процента, но тук логично „спипването“ скача до 31 процента.

„Това, което ни изненадва най-силно, е, че не са били „заловени“ повече хора. Сексуалните преживявания определено са много по-често практикувани на летищата, отколкото в самолета. Смятам, че много хора са съблазнени да го направят, още повече когато е на непозволено място. И определено го намирам за далеч по-приемлива опция от това да се напиеш“, казва президентът на Jetcost Антоан Мишела.

Друга търсачка на полети, Skyscanner, също е правила допитване по темата. Когато стане въпрос за флирт във висините, процентите скачат до 45.

Само 8 процента от флиртовете обаче прераснали в секс.  

За известен неформален авторитет по темата се смята Mile High Club, в който принадлежат членове на екипажи или пътници, които са правили секс на поне една миля височина. Според тях основател на любопитното общество е един от пионерите на авиацията – Лорънс Спери, който бил известен и като голям сваляч. На всичкото отгоре той измислил и автопилота. Той „открил“ клуба, докато давал практични уроци по висш пилотаж на изгаряща от желание да полети госпожица от нюйоркското висше общество още през 1916 година. Без да има технически причини за това, самолетът се озовал в морето, а двамата не пострадали особено. Всъщност клубът е по-близо до шегата и градската легенда. Собственикън на авиокомпанията Virgin Ричърд Брансън казва в интервю, че спокойно може да се брои за член на клуба, защото още 19-годишен правил секс в тоалетната.

aircraft-1526567_960_720

През 2007 година ръководството на Singapore Airlines се вижда принудено да изиска от пътуващите в първа класа да „уважават“ спътниците си. Зад любезната формулировка стои фактът, че снабдените с двойни легла кабини в най-луксозните самолети на компанията не са шумоизолирани.

А „шумът“ идвал предимно от отдали се на сексуална игра пасажери.

Същата година стюардеса на авиолиниите Qantas е уволнена, след като е уличена, че е практикувала секс на борда с актьора Ралф Файнс.

Дали сексуалните преживявания са законни, или не, далеч не е лесно за изясняване. Ако наистина се задълбае в темата, се оказва, че това може да зависи от държавата, която прилага съответното законодателство, откъде е излетял, накъде лети и къде ще кацне самолетът, включително и чие въздушно пространство прекосява. Допълнителни усложнения могат да настъпят от детайли като например дали сексът е бил практикуван така, че другите пътници или екипажът да са били „изложени“ на гледката. От своя страна регулиращият орган за американското въздухоплаване е отчело поне един случай, в който практикуването на секс е станало причина за по-сериозен инцидент.

Независимо от всичко сексът на борда си остава една от

стабилните и любими мокри фантазии

вероятно на далеч повече проценти, отколкото проучванията отчитат. „Когато изпратихме новината за проучването, в което се споменаваше за сексуалните практики на екипажа, по никакъв начин не можехме да очакваме разярилата се вълна от медиен интерес. Темата публикуваха стотици медии, включително най-важните телевизии, агенции и всекидневници“, казва за “Жената днес” Енрике Санчо, пиар за Испания на Jetcost. Дори и в този бурен интерес към подобно заглавие могат да бъдат открити няколко пиперливи мотивации, освен чистото любознание. Като например – как точно става сексът в самолета в съвсем технически аспект. И още по-важно, защо аз (евентуално) още не съм в този процент?

Facebook Twitter Google+

0 Коментара