За да не изпаднете в неудобна ситуация в чужбина, ви предлагаме да се запознаете с няколко модни правила.
Много държави имат свои собствени закони и забрани, които може да изглеждат абсурдни и малко смешни за нас, но не забравяйте, че вие ​​сте само гости там, така че трябва да спазвате всички правила.

Обединени арабски емирства

Ако сте в ОАЕ, но освен да се излежавате на плажа, решите да  посетите моловете или да разглеждате местните забележителности, имайте предвид, че държавата е консервативна и трябва да уважавате нейната религия и закони. Затова е по-добре жените да носят дълги ръкави, дълга пола, панталон или капри. Но и мъжете не е прието да се разхождат по тениски, къси шорти или джапанки. Забравете и за прозрачните тъкани.

Израел

Израел е туристическа страна с много горещ климат, така че местните и туристите носят отворени дрехи и в това няма нищо лошо. Но в Израел има и много свети места и когато ги посещавате, трябва да обърнете внимание на външния си вид: раменете и коленете трябва да бъдат покрити и това важи както за мъжете, така и за жените.

Иран

В Иран е обичайно да се покриват напълно както жените, така и мъжете. „Моралната полиция“, разбира се, обръща особено внимание на женския външен вид. В Иран обичайно е топло, но все пак трябва да сте облечени в дълги панталони или клинове, които покриват глезените ви, ръцете ви също трябва да са покрити до китките, така че е по-добре да изберете туника с дълъг ръкав или максимум с три четвърти. Главата трябва да бъде покрита с шал. Връхните дрехи също трябва да са дълги и да покриват задните части.

Що се отнася до белия цвят, по-добре е да не рискувате, защото той има способността да прозира и може да бъдете упрекнати. Също така е по-добре да не се появявате с дълги поли, те сякаш покриват всичко, но местните практически не ги носят и ако се появите с такава на улицата, ще привлечете много внимание.

По-добре е да изберете обувки, които също са затворени и без токчета. Мъжете и жените не трябва да носят сандали, защото ще привлекат вниманието и може да ви укорят на улицата.

Япония

Това е страна с богата и невероятна култура и история, така че трябва да се вземат предвид някои нюанси. Например, ако имате татуировки по тялото си, по-добре е да ги покриете с дрехи. Малко вероятно е някой да ви направи коментар, но ще ви обърне внимание. Това е така, защото татуировката в тази страна се свързва от мнозина с престъпниците и членовете на якудза. В страната все още има негласна забрана за появата с татуировки на обществени места. Ето защо, когато пътувате до Япония, запасете се с лейкопласт, шал или облекло, което ще покрие рисунките върху тялото. Пиърсингът също не е добре дошъл (често японските жени дори не пробиват ушите си, но носят фалшиви клипсове).

Китай

В Китай се смята за неприлично да се показват деколтето, раменете и ключиците. В същото време късите поли се считат за норма. Също така не се препоръчва да носите традиционните дрехи на тази страна, тъй като в наше време това облекло е предназначено само за празнични церемонии.

Индонезия

В тази страна туристите са добре дошли, но имайте предвид, че е по-добре да оставите тениските с провокативни щампи у дома. Когато посещавате различни свещени места и официални институции, носете дрехи, които покриват коленете ви.

Танзания

В тази африканска страна е забранено да се носят дрехи с камуфлажни щампи, а също така не се препоръчва да се носят дрехи, наподобяващи военни. Цветовете в синьо и черно трябва да се избягват (особено по време на сафари), защото привличат вниманието на опасната муха цеце. Между другото, не можете да носите такъв принт и в Барбадос.

Италия

Италия е страна, в която освен най-известните модни къщи, има и невероятен брой забележителности и свети места. Ето защо, когато отивате на екскурзия до храм и особено до Ватикана, не носете твърде открити неща. Избягвайте шорти, потници и прозрачни дрехи. Не повтаряйте грешките на Ким Кардашиян. Ако искате да влезете в катедралата, но не носите подходящи дрехи, на входа ще ви помолят да си купите шал или пелерина за няколко евро.

И също така си струва да добавим, че в тази страна е забранено да купувате ментета на  маркови артикули и ако ви хванат, ще бъдете глобени с кръгла сума.

Франция

Във Франция на мюсюлманките е забранено да покриват лицата си, тоест да носят воал, никаб, було и наметало. В същото време те могат да покриват главите си и да покриват тялото си, но лицата им трябва да са открити. Този закон е въведен, за да защити гражданите на страната.

Индия

Ако внезапно ви отведат в Индия, тогава, както в повечето от гореспоменатите страни,  на различни свети места трябва да се обличате така, че раменете и коленете ви да са покрити и не трябва да носите твърде тесни дрехи. Ако решите да си купите сари и да вървите по улицата в него, тогава е по-добре да помолите местните за помощ, за да го облечете, тъй като в повечето случаи чужденките го слагат неправилно.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара