В началото на всяка нова година човек прави своята равносметка за изминалата, както и си дава обещания за предстоящите 365 дни. Какви са обещанията, които най-заклетите пътешественици дават на себе си и околните, разказват от онлайн туристическа агенция eSky.

Да пътувам повече!

Обикновено околните казват: „Повече?! Това възможно ли е?“, но за пристрастения към пътувания човек, местата, които посещава, никога не са достатъчно. Той иска още, и още, и още…

Да отделям всеки месец определена сума за пътувания и тя да е по-голяма от заделяната предната година. На пътешественика винаги му се иска да спести повече пари за своя фонд „Пътуване“. И въпреки че близките му се опитват да му обяснят, че не всички спестявания трябва да се инвестират само в самолетни билети и хотелско настаняване, истинският пътешественик е убеден, че няма по-хубав начин да изхарчи парите си.

Да посетя места, на които не съм бил, да не повтарям дестинации, които вече съм посетил.

За травел маниака да се връща на едно и също място отново и отново си е чиста загуба на време и средства – та нали вече е бил там?

Да не ползвам годишния си отпуск, просто защото имам нужда да си почина и да си полежа вкъщи!

За пътешестващия взимането на почивка трябва да е много добре планирано и винаги свързано с екскурзия! И колкото и да се опитвате да го убедите „Вземи си 2 дни, за да си починеш, изглеждаш уморен!“ – той няма да се поддаде.

Да посрещна различно Нова година на някое топло и екзотично място.

Рано или късно заклетият пътешественик сбъдва мечтата да посрещне Нова година без студ и сняг, а бос, на плажа, сред палми и екзотични коктейли.

Да науча нов език

какво по-хубаво от това да отиде на някое интересно, ново място и да може да упражни изучавания език с местните.

Да не инвестирам всичките си пари в туристически пътеводители, а да си купувам и други книги.

Това е сред най-трудните за спазване обещания, които пристрастените в пътуванията обикновено си дават. Желанието да имат още един пътеводител за любима дестинация често надделява над останалите заглавия в книжарницата.

Да опитвам всичко възможно от традиционните специалитети на местата, които посещавам.

Дори нещо да е твърде „екстравагантно“ и да има съмнения дали да го опита, експериментиращият травъл човек ще му се отдаде – не се съмнявайте!

Да не препълвам винаги така куфарите си, че да се налага да обличам половината си дрехи, за да успея да премина безпроблемно през проверките.

Да, той знае правилата по-добре от всеки друг, но винаги се изкушава да вземе повече багаж и така попада в комични ситуации.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара