Турция предлага богато разнообразие от възможности за почивка за семейства с деца. Хотелите с ол инклузив, които предлагат анимация, детски работилници, детски басейни и водни пързалки, са в изобилие в Кушадасъ, Мармарис, Фетие и особено Анталия.

Тези „подходящи за деца“ хотели предлагат приятни занимания за семейства и деца, като семинари и спортни дейности, организирани от инструктори, и дават възможност на всички членове на семейството да се наслаждават на много различни дейности едновременно. Приоритет е удовлетвореността на гостите и се обръща сериозно внимание на обратната връзка със семейството. Съоръженията се проверяват редовно и хотелите инвестират в необходимите предпазни мерки, за да увеличат максимално безопасността на децата.

За семейства, които искат да прекарат времето си в по-естествена и по-свободна среда, са подходящи бутиковите хотели, които предлагат екологична почивка и са взели необходимите мерки за безопасен туризъм. Плажните хотели в Карабурун, Бодрум, Фетие, Датча, Селимие, Бозбурун и Кекова приветстват своите посетители с маслинови горички и спокойните води на Егейско и Средиземно море. Някои от тези хотели предлагат на децата възможност да хранят селскостопански животни – пилета, патици и гъски, и да събират пресни плодове и зеленчуци от биологични градини. Турция също така предлага на гостите си множество хотели, където семействата могат да ходят на походи, да карат кану-каяк или да се насладят заедно на природата.

Като част от борбата срещу COVID-19 и допълнителното укрепване на позицията си като една от най-безопасните дестинации в света, Турция продължава да инвестира в „Програма за сертифициране на безопасен туризъм“. Страната разшири обхвата на сертификацията и я направи задължителна за помещения за настаняване с 30 или повече стаи. До момента са сертифицирани над 9 000 съоръжения.

Турция ще ваксинира целия си туристически персонал преди началото на летен сезон, 2021. Страната предприема всички действия, за да се увери, че ще остане здравословна и безопасна туристическа дестинация през 2021 г. и ще бъде едно от най-добрите решения за безопасно пътуване за международни туристи.

 

Facebook Twitter Google+

0 Коментара