eBay включва България в в цялостното си управление на плащанията през второто тримесечие на 2021 г. От месец май това ще дава възможност на търговците по-лесно да управляват своите бизнеси, а пазаруващите ще могат да избират метода на плащане. По официални данни на онлайн шопинг гиганта, през 2020 г. броят на българските търговци на сайта се е увеличил с 13 на сто спрямо предходната година. Към момента най-успешно българите развиват бизнеса си в категориите “Мода”, “Авточасти и аксесоари”, “Дом и Градина”, “Електроника” и “Колекционерски предмети”.

eBay стартира управлението на плащания на своята платформа в САЩ за избрана група търговци през септември 2018 г., а по-късно в Германия, Великобритания, Австралия, Канада, Франция, Италия и Испания и ще продължи да разширява покритието на услугата в световен мащаб през цялата година.

Управлението на плащанията на eBay достигна повратна точка през юли 2020 г. с изтичането на оперативното споразумение на платформата с PayPal. Сега eBay е в състояние да разшири цялостното си управление на плащанията в глобален мащаб, предлагайки на пазаруващите по-голям избор и гъвкавост при опциите за плащане и опростявайки бизнес операциите за търговците.

По време на първото тримесечие на 2021 г. eBay обработва плащания за 52 процента от глобалния обем на платформата, с над 4 милиона активни продавачи по целия свят, интегрирани в програмата. Компанията продължава с поетапното си разширяване на управлението на плащания за търговците в световен мащаб и по план по-голямата част от тях ще мигрират към новото потребителско преживяване още през тази година. Очаква се цялостното управление на плащанията постепенно да генерира най-малко 2 млрд. долара приходи и 500 млн. долара оперативна печалба до 2022 година.

Предимства за търговците и пазаруващите

За пазаруващите

  • По-голям избор и гъвкавост при плащане: Чрез вътрешното управление на плащанията eBay дава възможност за разнообразие от нови опции за плащане, до които купувачите имат достъп, включително с кредитна карта и чрез PayPal. Apple Pay ще се предлага като опция за плащане в iPhone и iPad през eBay приложението за iOS. Google Pay ще бъде наличен на сайта на eBay и на приложението eBay Android.
  • Покупки, които започват и завършват в eBay, независимо от начина, по който купувачът плаща. Чрез управление на плащанията, eBay е в състояние да осигури по-рационализирано изживяване през целия процес по време на покупката и след направена поръчка.

За търговците

  • Предоставяне на пазаруващите подходящи опции за плащане: По-голям избор от опции – плащане по най-подходящия за всеки купувач начин.
  • Централизирано управление на бизнеса: Търговците ще могат да управляват по-лесно акаунтите си с цялата информация за бизнеса им в eBay, включително информация за плащанията на едно място, така че да могат лесно да проследяват и управляват всички свои трансакции и комуникацията с клиентите си в eBay. Това ще включва и централизирано място за съдействие при обслужване на клиентите.
  • Опростена защита на търговците, предоставена от eBay.
  • Изплащанията се инициират в рамките на 2 работни дни* след потвърждение на плащането на купувача, независимо от начина, по който купувачът е платил, с опция за избор на седмична или дневна честота.

Повече информация за въвеждането на новата система за плащания на eBay в България може да намерите тук.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара