Неотдавна моделът Мила Христова завърши четвъртото си поредно участие в Лондонската седмица на модата и го стори по възможно най-бравурния начин – нейни снимки се появиха в британския Vogue веднага след ревюто на известния бранд за висша мода Kolchagov Barba. А зелената рокля, с която бе облечена, е харесана от Дани Миноуг. На първия ред я аплодират актриси от „Игра на тронове”,  но тя признава, че изобщо не е различила лицата им.

Това не е първото дефиле на българката за Kolchagov Barba. На миналата Седмица на модата в Лондон тя бе лице на колекцията Roma и всичките тоалети бяха ушити по нейните мерки. Личният й рекорд е представянето на 83 тоалета на Британската седмица на модата.

Мила е дъщеря на бившия председател на аграрната комисия в парламента Румен Христов. Любопитна подробност от детството й е, че първите си дни прекарва в… куфар. Родителите й по онова време живеят в Студентски град и не успяват да се преборят с върлуващия дефицит на детски стоки. Явно пътническият аксесоар се оказва добър орисник, защото

от 13-годишна Мила е все на път

За да получи възможно най-доброто образование, г-ца Христова е изпратена да учи в Lancing College, частно училище в Топ 15 на най-добрите в Англия. За сведение – в нейния клас учи синът на Дейвид Гилмор от Pink Floyd.  Фактът, че в училище е изучавала и драма, и дори е държала матура по театър, много й помага както в изявите на подиума, така и за филмите, които снима. Наградите по фотография, които печели, пък я карат да се чувства еднакво добре и пред, и зад камерата, а отличният испански й отваря почти толкова врати, колкото безупречният английски.

Интересното при Мила е, че започва кариерата си на модел сравнително късно – чак след като завършва образованието си. Тя е бакалавър по медия, пиар и културология от London University of the arts и магистър по стратегически маркетинг от London school of business and finance.

Тъкмо поради това българката е приета за член на International art club London, основан през 1863 година от Чарлз Дикенс. За светила от областта на модата и изкуството, на знаменитости от световния джет сет е въпрос на чест да бъдат приети там. Годишно се подават стотици молби, но се приемат единици. А Мила е сред малцината на възраст под 30 години, допуснати в клуба.

Дебютът на младата дама в киното

е във френския сериал Section Zero, но по-късно е забелязана от Фешън тв на Лондонската седмица на модата. До днес тя се е снимала в две ленти, излъчени по модната телевизия – с бельото на Ann Summers и с тоалетите на  Judy Wu.

В момента подготвя проект, който ще бъде представен на Берлинския фешън филмов фестивал.

Мила Христова е дефилирала за Валентино, Версаче, Ермано Шервино, Джъст Кавали, Патрисия Пепе, Дона Карън. Участвала е в рекламни кампании на Лореал и Кока-Кола, но тя особено се гордее с неизменните си покани за Graduate fashion week  – където дипломните си работи представят млади дизайнери и атмосферата е необикновено освободена и празнична.

Макар да не обича да споделя нищо за личния си живот, за българката, която в България се представлява от Ивет-фешън, се знае, че на една от седмиците на модата в Лондон е била на кастинг с най-скъпоплатените британски модели Джордан Дън и Лили Доналдсън.

За разлика от колежките си, които си умират да ги снимат със знаменитости, Мила е отказала да даде телефона си на Ейдриън Броуди, с когото се запознали в Монако на кръг от Формула-1. В Милано не е задълбочила познанството си с Крис Хемсуърт, красавеца, по когото девойките масово припадат. Предпочела е да стои встрани от интереса на „спасителя на плажа” Джак Кеси, когото срещнала в София, докато той снимал холивудски филм.

На парти на списание Love Христова се запознава с Дейвид Бекъм и е очарована от непринудения начин, по който са си бъбрили. „Оттогава, когато се засечем на различни места, си говорим приятелски.  За последно се видяхме в частния лондонски клуб Lou Lou’s. Това е мястото, където знаменитостите плащат огромна членска такса, за да се забавляват, необезпокоявани от папараци и почитатели. Той е много възпитан, дори срамежлив мъж от висока класа. В клуба беше дошъл с приятели, за да се повеселят на спокойствие. Там всички се познават и се смята за проява на лош вкус да поискаш автограф или снимка с някой от известните членове,” сподели Мила.

Целият текст – в новия ни брой.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара