10 съвета на модерния мъж според актьора Стефан Щерев, който бе гост в последното издание на предаването „Десет“ с Ирина Белчева по Bulgaria ON AIR.

StefanShterev

В последните години типичният метросексуален мъж отстъпи място на нов вид градски обитател – небрежен, секси, с брада, нескрит чар, страст към новите технологии и културата във всичките й измерения. Терминът лъмбърсексуален идва от английската дума за “дървар”, но този мъж със сигурност няма да го намерите в гората.

1. Да си с брада

Брадата е продължение на лицето. Както казват, тестостеронът излиза през брадата. Възхищавам се на тези, които отделят време да се грижат за това „растение“, наречено градска брада.

2. Да си модерен

Образец за мода са световноизвестните футболисти като Дейвид Бекъм. Сред българските спортисти не е точно така.

3. Да си секси

Преди години минаваше време преди да разбереш дали нещо ще ти създаде тръпка. Днес всичко е онлайн. На времето си спомням, че се снимах в детско предаване. Тогава единственият начин да се комуникира с хората беше чрез писма. Пишеха ми от цялата страна. Имам дори писма от руско другарче. Бях се появил в пионерски вестник в Русия и по тази линия започнах да общувам с едно момиче. Същото е и днес, само че вече нещата се случват по-бързо – всички пишат в социалните мрежи.

4. Да не си суетен

Да си оправиш косата, когато е разрошена, не е суетност.

5. Да имаш татуировки

При жените малките и изящни картинки по тялото са добри, но обрисуваните ръце идват в повече.

6. Да си кавалер

Всяка епоха има своите кавалери и джентълмени. Ако през XVII-XVIII век признак на кавалерство е било да държиш сабята от лявата страна, за да се разминеш с офицер, а дамата от дясната, то днес се очаква да отвориш вратата, да помогнеш с чантите, да долееш виното и да предложиш път. В наши дни е от значение и кой ще изпрати първи покана за приятелство.

7. Да си на „ти“ с новите технологии

От теб зависи колко време ще прекараш с технологиите. Ако искаш да се срещнеш с някого, просто излез от социалната мрежа.

8. Да водиш природосъобразен живот

Толкова съм еко, био и органик, че лятото вместо ечемик ми излиза лимец на окото.

9. Да имаш интереси в сферата на културата

Ако някой се гледа отстрани и се харесва – има проблем. Невъзможно е да се одобряваш като актьор.

10. Да си мъжкар в България

Според жените идеален мъж е този, който гледа, слуша и кима внимателно.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара