ИКЕА представя лимитирана колекция за по-устойчив живот по време на ONE DESIGN WEEK в Пловдив от 10 до 19 юни. Колекцията се нарича ANVÄNDBAR. Тя насърчава хората да възприемат природосъобразния начин на живот като израз на своя личен принос към спасяването на планетата.

ANVANDBAR_2

Мотото на ANVÄNDBAR е Live a Little Kinder. Специално за работилницата, озаглавена How can we live a little kinder?, в България идват творческият лидер на колекцията Халина Екберг и дизайнерите Мат Фалвей и Тазелар Стивънсън. Тя ще се проведе на 19 юни от 13:30 часа, на ул. „Кожухарска“ 1 в Пловдив и е посветена на темата за устойчивия живот у дома. Участниците в нея ще тълкуват въпроса как дизайнът може да ни помогне да имаме по-близки до природата навици и обичаи в своя дом.

ANVÄNDBAR включва 34 продукта от естествени материали като порцелан, глина, дърво, стъкло и памук. От аксесоари за отглеждане на растения, през принадлежности за готвене и съхранение на храна, до пазарски чанти за многократна употреба. Продукти, които ни помагат в приготвянето на храната, почистването на дома, разделното събиране на отпадъци. Продуктите от колекцията са своеобразна покана за размишление върху важните въпроси, които касаят оцеляването на Земята.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара