dom1

Интериор Елина Серева, снимки Александър Новоселски, текст “Наш дом”

Първото жилище на младо семейство с деца е просторно и светло, създадено с перфектен баланс на изчистени съвременни решения и класически елементи, които внасят уют и спокойствие. Основното изискване е за много естествена светлина. Разпределението на апартамента се променя – разширява се детската стая за сметка на хола, премахват се ненужните коридори, като се приобщават към спалнята, едната съществуваща баня също се присъединява към спалнята. Собствениците държат кухнята да бъде в ретро стил, с обособен “остров” и голяма трапезарна маса, която да събира много гости.

dom-2

 

Дневната е просторна, но все пак уютна. Мебелите са по детайл (корпусна мебел от “2D дизайн”, дивани – “Димела”)
Обособени са няколко зони, всяка със свой характер и функция. Удобното кресло и масичката (ИКЕА) са част от мястото за релакс.

 

 

 

Едрите дъбови мебели, собственост на семейството, също трябва да бъдат вписани в интериора и затова концепцията на дневната се съобразява с всички тези задължителни елементи. Множеството чупки и криви в плана на жилището са туширани с различни архитектурни решения, но неправилната геометрия остава предизвикателство за арх. Серева. Резултатът е приятно, приветливо и удобно съвременно жилище, без компромиси с визията и функцията.

dom-3

dom-4

 

Кухнята е в ретро стил, с голяма трапезарна маса и остров. Мебелите (по детайл от “2D дизайн”) стоят много леко със светлия си цвят и изтънения плот, като са разнообразени с елементи в дъб, които хармонират с наследените шкафове и масата от масив. Зад вратичките на ъгловия шкаф в кухнята е скрита газовата инсталация. 

 

 

dom-5

dom-6

Спалнята на родителите веднага впечатлява с декоративния фототапет (“Домко”). Гардеробът вдясно продължава в Г-образна форма и в коридора, като дълбочината му варира
според архитектурните дадености. Забележителна е прозирната преграда от три вида стъклени тухли, която
сепарира банята и позволява навлизане на естествена светлина в нея.

dom-7

dom-8

 

Детската стая също е персонализирана с интересен фототапет (“Домко”). Бюрото е достатъчно голямо, така че да побира две деца.

 

 

 

 

 

dom-9

Банята към детската стая е съвсем малка, но напълно достатъчна за функцията си.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара