ИКЕА представи новата лимитирана колекция TILLFÄLLE, която комбинира ярките мотиви и микса от цветове, характерни за Бразилия, със скандинавския минимализъм.

Photo_1

“Всичко в Бразилия е по-лежерно от това, с което сме свикнали на Скандинавския полуостров. Пропорциите са по-големи, архитектурата е по-необикновена,  хората сякаш се наслаждават на живота в по-голяма степен.“, казва Мете Нисен, творчески лидер на TILLFÄLLE.

Photo_2 (1)

Бразилия извира от всяко ъгълче на новата колекция на ИКЕА. Типичният за мебелите в латиноамериканската държава евкалипт, е в основата на колоритните шкаф, табуретка и масичка за кафе. TILLFÄLLE килимите създават усещането за разходка по мозаечния паваж на Копакабана в Рио, а платовете смесват в едно тропическата джунгла и уличното градско изкуство. Цвят „сьомга“, светлосиньо, наситено зелено и „шоколад“ са основните цветове в асортимента от платове TILLFÄLLE.

Photo_3

Идеята за TILLFÄLLE се заражда, когато дизайнерите на ИКЕА обръщат поглед към наследството на скандинавския дизайн с въпроса – докъде стигат пределите на този стил. В търсене на отговора, те поемат към бликащия от енергия Сао Пауло, за да намерят вдъхновението не само в обзавеждането, но и в начина, по който живеят хората там – с цветове, настроение и музика. “За период от 48 часа, се потопихме в бразилската култура – музеи, пазари, ресторанти, графити и архитектура. Вдъхновени от видяното, трансформирахме идеите си в продукти,“ допълва още Мете Нисен.

 

 

 

Facebook Twitter Google+

0 Коментара