Конкурсът за текст на летния хит на Coca-Cola „Моята Песен“ е към своя край и остават броени часове до финала.  „Моята песен“ е конкурс, в който младите таланти на България могат да напишат думите на своята песен и да излязат заедно с любимите си звезди на най-голямата музикална сцена в България – Coca-Cola The Voice Happy Energy Tour.

Coca-Cola дава възможност за изява на всеки, който има смелостта да покаже в какво вярва и иска неговият глас да бъде чут. Струва си да опиташ, защото твоят текст не само ще бъде оценен от най-популярните бг изпълнители, а всички те това лято ще пеят „твоята песен“.

Срещаме ви с няколко невероятни дами от звездното жури, което ще избере текста-победител – прекрасните Михаела Филева, Михаела Маринова и Тита.

Само дни след като извади нов летен хит „Латино сеньорита“, с разпродаден самостоятелен концерт зад гърба си и в ролята и на ментор в „Гласът на България“, попитахме Михаела Филева какво смята за възможностите, които се предоставят на младите хора в България.

Какво е за теб да бъдеш част от журито и кои ще бъдат критериите, по които ще оценяваш текстовете на младите таланти в конкурса „Моята песен“ на Coca-Cola?

От личен опит знам как се пише текст за песен и че понякога вдъхновението те връхлита и текстът се получава от раз, а понякога дни наред търсиш точните думи, за да предадеш емоцията си и да въздействаш. Сигурна съм, че участниците са положили много усилия, за да се включат в това предизвикателство, а аз осъзнавам отговорността си като жури. Когато си говорим за изкуство, точните критерии остават на заден план. За мен от значение ще бъде идеята за текста да е интересна, а посланието му – смислено и позитивно. Стъпката в стиха да отговаря, или поне да е близка до мелодията на вокалната линия и да стои добре върху музиката. Желая успех на всички и нека заедно превърнем „Моята песен“ в химн на лято 2019.

Какво смяташ за възможността, която Coca-Cola дава на победителя, а именно текстът му да се превърне в песен и да се качи на една сцена със любимите си звезди?

Всяко лято очаквам турнето с нетъпрение, защото емоционалния заряд, който ми дава, срещите с феновете, възможността да пея пред десетки хиляди и те да пеят с мен, осмислят всичко, което правя, вдъхновяват ме да създавам нова музика и да продължавам напред. Сигурна съм, че всички участници в конкурса се опитват да си представят какво ще бъде усещането да излязат на голямата сцена с всички нас, но от сега мога да им кажа, че каквото и да си мислят, това което ще усетят ще надмине всичките им очаквания. Победителят ще е истински късметлия!

Няколко дни след като първият й международен проект “Tiempo” се завъртя в ефира на MTV Dance ви срещаме с победителката от петия сезон на „Като две капки вода“ – невероятната Михаела Маринова. Вижте какво ни сподели тя за нейните лични победи и предизвикателства по пътя на успеха. Снимка: Костадин Кръстев- Коко

Михаела, радва ли те факта, че този конкурс дава възможност на млади таланти да изявят себе си, да покажат в какво вярват и да им даде шанс да бъдат чути?

Имам собствен път в музиката, който започна преди няколко години и затова знам колко е важно някой да повярва в теб и да ти даде възможност да се развиваш. Страхотно е, че млади хора ще имат шанс да дадат знак за себе си и за отношението си към думите в музиката. Текстът е толкова важен за успеха на една песен! През него минава огромна част от въздействието върху публиката! Аз също пиша текстове и нямам търпение да разбера какво са сътворили участниците в конкурса.

Как би се почувствала, ако беше на мястото на победителя и бе получила възможността да се качиш на една сцена с любимите си звезди и те заедно да изпеят написана от теб песен?

Сбъдването на мечта може да е един от най-специалните моменти в живота на всеки, да е нещо, което да носиш със себе си цял живот, да черпиш сили от подобно преживяване. Ще се радвам да съпреживея този момент с победителя от конкурса и да застана до него на сцената на това великолепно турне.

Кой е най-големият мотиватор в живота ти и коя е основната максима, която неотлъчно следваш, когато създаваш музика?

Най-големият ми мотиватор е любовта ми към музиката и желанието да ставам все по-добра в това, което правя – и като артист, и като автор. Получавам подкрепа както от професионален екип, който стои зад мен, така и от семейството ми. Най-важно за мен е да не изневерявам на себе си.

Чаровната Тита  определно има какво да ни сподели за пътя към мечтите и нуждата да вярваш, че те се сбъдват. Тя уверено върви по пътя към успеха е пример за всички изгряващи звезди. Именно затова се обърнахме точно към нея. Ето какво ни разказа тя за трудностите, през които е преминала, кое е нещото, което я мотивира и в какво вярва. Както и какви са нейните критерии за оценяване и кое е специалното нещо, което ще търси в песента победител. А, за да открехнем малко завесата, Тита ни сподели какво можем да очакваме от самата нея през лятото, както и какви изненади е подготвила за сцената на Coca-Cola The Voice Happy Energy Tour 2019.

Шансът, който Coca-Cola предоставя на младите е наистина невероятен, в тази връзка би ли ни споделила какви са възможностите, които си получила ти като изгряващ талант?

Възможностите са навсякъде около нас. Трябва да си много упорит и да не сe отказваш, когато започва да става трудно. Благодарение на това в момента аз правя музика и имам прекрасен екип, който се грижи за мен и гледаме в една посока.

Знаем, че за един артист вдъхновението е на първо място, затова искаме да ни споделиш за нещата, които те мотивират и вдъховяват да създавш музика?

Вдъхновява ме всичко. Най-вече това, което виждам около себе си. Взаимотношенията между хората са ми най-интересни.

И на финала, само защото нямаме търпение да разберем. Какво интересно ти предстои през лятото и дали да очакваме изненади на сцената на Coca-Cola The Voice Happy Tour?

Очаквайте много изненади. Предстоят много готини проекти, които се надявам да ви харесат.

Напомняме, че имате още малко време да се включите в конкурса „ Моята песен“ и да се качите на една сцена с любимите си музикални звезди. В случай, че не сте успели да се включите в писането на песен, но искате гласът ви да бъде чут и да дадете своя принос в избора на победител, може да подкрепите любимите си песни на публичното гласуване за топ 3 текстове на песни от 10 юни на MySparx.bg.

Повече за конкурса и правилата за участие може да намерите тук: https://mysparx.bg

 

Facebook Twitter Google+

0 Коментара